Czy ma ktoś jakieś doświadczenie z AC w Allianz? Na co zwracać uwagę itp. Słyszałem, że trzy pierwsze szkody nie mają wpływu na utratę zniżki na AC, czy ktoś może to potwierdzić? Moje auto jest jeszcze na gwarancji (ostatni miesiąc) i chcę oddać go do ASO. Mam do zrobienia stuknięte nadkole - chyba na gwarancji nie będą się bawić w klepanie, tylko wymienią cały element?? :wink:
Z góry dzięki za jakiekolwiek informacje! 8)
Wszystko zależy od wariantu ubezp. jaki masz wykupiony.
Zadzoń zapytaj, a nawet zgłoś szkodę - zawsze możesz zrezygnować z wypłaty jeśli zniżki będą cenniejsze.
Miałem w pierszym roku pakiet dilerski ubezpieczenia AC+OC+NW w Allianzie i było tak:
- w ramach pakietu można skorzystać 3 razy z AC w okresie roku czasu, po 3 razie nie ma już ubezpieczenia AC - nie przysługuje,
- suma wypłat odszkodowań z AC ma wpływ na składkę w następnym roku, wprost proporcjonalną,
- dawali zieloną kartę, więc można było pojechać na wakacje za granicę,
- standardowo nie ma wykupionego spadku wartości auta, trzeba to doubezpieczyć - ok 200 - 250 zl,
- jest wykupiony udział własny,
- pakiet dilerski jest w promocji, nawet jak była jazda bezszkodowa to w następnym roku obowiązują stawki normalne czyli wyższe - dlatego podziękowałem za ubezpieczenie w Allianz i przeszedłem do Hesti.
Tylko, że ja w Hestii miałem już wykupione inne pakiety ubezpieczenia nie związane z autem, plus byla wtedy promocja i zsumowały mi się zniżki, więc się opłacało.
- w ramach pakietu można skorzystać 3 razy z AC w okresie roku czasu, po 3 razie nie ma już ubezpieczenia AC - nie przysługuje,
no właśnie, a mi facet przez telefon powiedział, że do trzech szkód nie traci się zniżek :shock:
- suma wypłat odszkodowań z AC ma wpływ na składkę w następnym roku, wprost proporcjonalną,
co masz na myśli z tą proporcjonalnością?
Też się zastanawiam nad rezygnacją z Allianza. Jeszcze nie wiem co wybrać. Parę towarzystw już "zaliczyłem" ale żadne z nich mnie nie powala.
ja mam w alianz wziołem dla tego ze ojca znizki całemi tampzreszły bo ja nie miałem zadnych terazmiałem skzode bomikoles wgiął klape juz zrobiona teraz czekam ile znizki mi zabiorą bo cos mowili ze regresem chyba od goscia nie uda sie im ściagnąc:/
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz