Zolta kontrolka TCS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KamilG
    Classic
    • 2010
    • 6

Zolta kontrolka TCS

A ja dziś byłem i zamówiłem Opla Astre 4 generacji wersja Cosmo 1.7 cdti 125 KM z paroma dodatkami za 85000zł. Powiem tak wnętrze to kosmos i mi się bardziej podoba niż to w Octawii. Z zewnątrz też jest fajny.
    Dosłownie to samo co stoi na Jana Pawła II/Czyżyny w salonie opla też srebrny i to samo wyposażenie wnętrza.

Niestety odbiorę dopiero za 2 miesiące.
  • motyka8
    Classic
    • 2009
    • 13

Zolta kontrolka TCS

Szukalem wszedzie i nic nie znalazlem wiec pisze tutaj.
    Posiadam leona z 2001 ASV i problem polega na tym iz po przekreceniu stacyjki zapala sie kontrolka TCS i auto nie odpala a dzieje sie to wtedy gdy po przekreceniu kluczyka nie zapali sie kontrolka swiec zarowych. Od pol roku zdazylo sie to 4 razy i po odczekaniu 10min auto odpalalo. Dzis natomiast po wylaczeniu auta juz wiecej nie odpalilo.
    Mysle ze to musi byc przekaznik od swiec zarowych bo jak sie tylko kontrolka od swiec zaswieci nawed na pol sekundy to auto odpala bez problemu.

Komentarz

• Trusek
      Rider
      • 2009
      • 520
      • Octavia III (5E3)
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Nie wiem czy to sie Tobie przyda, ale moze naprowadzi

Nie mam pojecia czy to sie Tobie przyda - tyle tylko znalazlem sensownych informacji.
      Moze Cie to naprowadzi w szukaniu usterki.

cyt z jakiegos forum
      ... z rana nie funkcjonowal mi TCS - palila sie lampka kontrolna, nie bylo mozliwosci jego wylaczenia z panelu przy recznym i na potwierdzenie awarii kola boksowaly przy ruszaniu na sniegu, ponowne uruchomienia silinika / wlaczanie stacyjki nie pomagaly. Dopiero gdy ponownie zapalilem sinik po okolo 3 godzinach lampka TCS nie palila sie. Mam nadzieje ze byl to jednorazowy incydent.

Pozdrawiam
      <<>> MACIEJ <<>>
      Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• motyka8
        Classic
        • 2009
        • 13

W moim przypadku nie chodzi o system TCS tylko o to ze kontrolka ta sygnalizuje blad silnika poniewaz swiece zarowe nie daja impulsu do kompa i ten komp nie pozwoli uruchomic silnika. Najprawdopodobnie bedzie to przekaznik od swiec zarowych tylko nie wiem napewno czy jest to nr 109

[ Dodano: Pon 16 Mar, 09 19:41 ]
        [quote="Trusek"]Nie mam pojecia czy to sie Tobie przyda - tyle tylko znalazlem sensownych informacji.
        Moze Cie to naprowadzi w szukaniu usterki.

cyt z jakiegos forum
        ... z rana nie funkcjonowal mi TCS - palila sie lampka kontrolna, nie bylo mozliwosci jego wylaczenia z panelu przy recznym i na potwierdzenie awarii kola boksowaly przy ruszaniu na sniegu, ponowne uruchomienia silinika / wlaczanie stacyjki nie pomagaly. Dopiero gdy ponownie zapalilem sinik po okolo 3 godzinach lampka TCS nie palila sie. Mam nadzieje ze byl to jednorazowy incydent.

Dzieki za odpowiedz ale za to byl odpowiedzialny przekaznik 109

Komentarz

Pracuję...