Dylematy...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gruszeckik
    Classic
    • 2010
    • 12

Dylematy...

migdał, poczytaj ten temat i jak coś to od razu zaczynaj od wymienionego tam p. Janusza

• hellboyek
    Drive
    • 2008
    • 41

Dylematy...

Panowie (i Panie mam nadzieję). Otóż mam pewne dylematy. Po wiośnie zabrałem się za naprawy w mojej Octi. No i w związku z tym się przeraziłem...

Po wymianie kilku drobnych części podwozia, przyszedł czas na te większe.
    Mam do wymiany: osłonę silnika (wszystkie trzy części), pompę od wspomagania i pasek klinowy wraz z napinaczem (z amortyzatorem) i łożysko.

Najpierw sprawa dotycząca łożyska. Otóż już zakupiłem (nawet oryginalne!), jednak nie wymienię go dzisiaj. Jutro natomiast muszę zrobić trasę 200 km, a huczy skubaństwo tak, że dość głośno trzeba mówić. I tu pytanie, jechać jutro, czy nie? Bo wymienić, to najwcześniej jutro albo we wtorek.

Kolejne pytania. Nie dam rady tak od razu kupić wszystkich trzech części (osłona, napinacz, pompa). I tu kolejne pytanie, co kupić w pierwszej kolejności?
    Osłona jest rozbita w mak.
    Pompa przecieka i niestety nie jest to uszczelka, ani nic z tych rzeczy. Płynu dolewam tak średnio co trzy-cztery tygodnie :/
    Co do paska to widać, że jest zużyty i solidnie "wymęczony". Znajomy, który rozbrajał Octi, powiedział, że amortyzator jest również do wymiany, więc komplet. Ładowanie jest dobre, więc jak na razie spełnia swoje zadanie.

Które w pierwszej kolejności? A może znacie sklepy internetowe, w których mógłbym to wszystko kupić razem?

Komentarz

• Angel
      Rider
      • 2008
      • 503
      • Octavia III combi (5E5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Wymien pompe wpierw. To zaoszczedzisz na plynie. Na lozysku mozesz jechac spokojnie. Wytrzyma.
      Jesli masz nr katalogowe to moge sie zapytac o czesci w hurtowni.
      Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

Pracuję...