witam..jestem tu nowy i juz mi sie raz dostalo ale teraz naprawde szukalem i nie znalazlem...chce kuppic octavie i ostatnio pytalem o 90, 110 lub 130 km i chyba wybiore 110km diesel ale znalazlem jeszcze z 2003 roku sdi 68km...czy ktos moze wie czy mozna i jakie koszty by byly przy zrobieniu z sdi tdi np 110km...dzieki pzdr
karlito1982, dokładnie tak jak mówi szkoda, i Garret, . bez sensu jestk kupować auto i od razu zmioeniać silnik. jak już to lepiej od razu kup z tdi nawet 90 KM zrobisz chipa i będziesz miał te 120KM bez problemu :wink:
ale mi nie chodzilo o zmiane silnika a wydawalo mi sie ze to tego sdi wystarczy dac turbo i oprogramowanie i bedzie te 110km...potem moze chip na 140...myslalem ze to ten sam silnik...ale jak mowicie ze sie nie da :? a zainteresowalem sie tym autem bo w miare mlode w dobrym stanie i cena taka ze normalne tdi w tej cenie to z 1999 a tu 2003...a chce juz po lifcie...dzieki za odpowiedzi
ale mi nie chodzilo o zmiane silnika a wydawalo mi sie ze to tego sdi wystarczy dac turbo i oprogramowanie i bedzie te 110km...potem moze chip na 140...myslalem ze to ten sam silnik...ale jak mowicie ze sie nie da
Dać się, da, ale nie wygląda to tak różowo. Słyszałem, że ktoś do SDI w Leonie dołożył turbo itd., ale po podliczeniu kosztów było to zupełnie nie opłacalne. I chyba nie było to to samo co TDI. Koleś uzyskał z tego silnika chyba 120KM, jak dobrze pamiętam.
Zamieszczone przez karlito1982
a zainteresowalem sie tym autem bo w miare mlode w dobrym stanie i cena taka ze normalne tdi w tej cenie to z 1999 a tu 2003...a chce juz po lifcie...dzieki za odpowiedzi
Jak to mówią, albo rybki, albo akwarium. Z czegoś trzeba zrezygnować na korzyść czegoś innego, wybór należy do ciebie. Wolisz młodsze auto, ale słabiej wypasione i ze słabym silnikiem, albo starszy model z większym przebiegiem, ale z bardziej rozwojowym silnikiem i możliwe, że z lepszym wyposażeniem.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Zmiana 8V na 16V to nie bardzo :P Uwazam, ze zmiana SDI na TDI to tylko dla fanatyka, ktory lubi grzebac w aucie bo koszty beda wieksze niz zakup najslabszego TDIka.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Wszystko sie da, tylko moja rada jest taka - kup kompletnego dawce, chodzi o wiazki silnika, czesc wiazki w aucie, hamulce itd. Do tego SDI na BKD to jest gruba rzezba
Komentarz