Octavia I 2000 1,6 benzynka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nikiel2
    Classic
    • 2010
    • 4

Witajcie,

W cennikach dilerów pojawiła się oferta Skody Octavii z silnikiem 1.2 TSI - 105 KM.
    Jeśli jest już do kupienia to pozbierajmy informacje na ten temat: opisy, artykuły, linki do testów itp.

Ceny wyjściowe kształtują się następująco:

classic: 59800
    mint: 60799
    ambiente: 66500
    elegance: 75000

Obowiązuje nadal upust 5000 tys złotych od Skody

Jakby ktoś miał, widział czy testował to proszę o opisanie wrażeń.
  • mmisiek86
    Classic
    • 2009
    • 17

pytanie male jakie pieniadze Waszym zdaniem trzeba zaplacic za Octavia I 2000 1,6 benzynka?? bo z tego co szukam jest straszny rozrzut cenowy, zastanawiam sie czym to jest spowodowane

Komentarz

• splawik
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1292

mmisiek86, Po lifcie czy przed?
      A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
      AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
      O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
      -------------------------------------------------
      Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• romman
        Ambiente
        • 2009
        • 201

Re: Octavia I 2000 1,6 benzynka

Zamieszczone przez mmisiek86
        pytanie male jakie pieniadze Waszym zdaniem trzeba zaplacic za Octavia I 2000 1,6 benzynka?? bo z tego co szukam jest straszny rozrzut cenowy, zastanawiam sie czym to jest spowodowane
        Jako że kilka miesięcy łaziłem po komisach szukając auta to powiem Ci, że zależy to pewnie jak w każdym aucie od tego jak sprzedawca rozumie słowo "bezwypadkowy", czym dla niego jest "igła" i jak interpretuje "nic nie puka i nic nie stuka".

W zasadzie nic za darmo i pewnie w przypadku Octavii jest podobnie - im taniej tym niekoniecznie lepiej. Ja bym dopłacił i kupił w lepszym stanie, niż kupował wersję japońską "jakotaka :lol: ", żeby potem wymieniać pół auta. Najlepiej kupować od właściciela, tylko takie sztuki pewnie szybko schodzą.

Powiem Ci tak - właśnie sprzedaję lanosa - ktoś powie, że jestem wariatem, bo chcę za niego około 10000 (2001 rok, I właściciel, zupełnie bezwypadkowy, silnik chodzi pięknie, nie bierze oleju, auto naprawdę na bieżąco serwisowane i po wymianie rozrządu etc.). I wiesz co - mimo że jest to jeden z najdroższych na otomoto to już kila osób dzwoniło, jeden gościu się przejechał wczoraj i ma podjechać z żoną w tym tygodniu - myślę, że sprzedałem. Czyli są ludzie co docenią faktyczny stan auta i czasem warto dopłacić. Jestem pewny, że facet następne 30-40 tys, km zrobi bez większych przygód...

Komentarz

• mmisiek86
          Classic
          • 2009
          • 17

Zamieszczone przez splawik
          mmisiek86, Po lifcie czy przed?
          zalezy jaka sie trafi, wolalbym po liftingu ale jesli trafi sie w dobrym stanie to wezme kazda

ale tak mniej wiecej jak sie cena prtezentuje bo z tego co szukam moze byc od 15000 do 20000 a to juz troche duzo;/

Komentarz

• Viniu
            Rider
            • 2008
            • 517

Ja za swoją OI przed liftem 2000r. 1.6 101KM, 113tys. nalatane full golas dałem w czerwcu zeszłego roku 18,5tys. Auto kupiłem od znajomego z mojego miasta, kupił ją w salonie i nawet z żaróweczkami latał do ASO, więc auto wychuchane, wycacane, z alufelgami na lato i drugim kompletem na stalówkach na zimę. Nie wiem czy to dużo , czy mało.. dałem tyle i jestem zadowolony. Boli tylko kompletny brak wyposażenia.. zwłaszcza po przesiadce z auta klasy niższej (Rover 200) gdzie miałem i elektryke i klimę i jeszcze takie tam... Czesi/Niemcy jednak nie rozpieszczają.. :/
            Pozdrawiam

Komentarz

• wojtek.
              Drive
              S_OCP Member
              • 2007
              • 51

Mam taką 2000 po lifcie , zagazowana , klimatyzacja , alusy oryginał 16" centralny zamek, halogeny blokada skrzyni biegów. Tak jak napisał kolega Viniu boli trochę brak elektryki szyb. Ja za swoją dwa lata temu dałem 21 tys.

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

ja nastawiam się na to, że gdybym sprzedał swoją bardzo przyzwoitą czeszkę '00 za 15.000zł, to byłbym zadowolony (ogłoszenie w dziale sprzedam)...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...