ja leje BP Ulitimata i nie mam problemów z paliwkiem, za to mam z bateryjka wymieniłem akumulator tydzień temu i nie wiem ale jakoś słabo kręci, a wyświetlacz od komputera na środku mi miga przy dopalaniu po nocy jakby miał mało prądu i zauważyłem, że wycieraczki mi straaaaasznie wolno chodzą po nocy. mam Boscha 75Ah/750A S5 Silver. ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak u mnie?
[O2] Ile to oleju ??
Zwiń
X
-
[O2] Ile to oleju ??
No wiem znowu olej .....; ale ponowie temat bo nikt mi nie odpowiedział .....; moja octa zużywa oliwy na tysiąc 2 kratki na bagnecie :P ..... ; jet ich 9 czyli średnio 4,5tyś do zrobienia ......;dochodzi "MIN" i "MAX" gdzie są dosyć duże "odległości" bez "kratek" do "kratek" ......; do czego zmierzam - ILE TO WG. WAS 2kratki na bagnecie ?? 50 ; 100 ; 200 mll?? może ktoś z Was to liczył
a tak na marginesie od MIN do MAX ile wchodzi oliwy ?
-
-
Zamieszczone przez grutozmierzam do tego - ile mi moja niunia łyka oliwy !
Zamieszczone przez gruto28kkm
Zamieszczone przez grutojest juz dotarta - czy jeszcze.....
Komentarz
-
-
Maru 123, ach te dziwne skróty :shock: , co ma k wspólnego z tysiącem :?: :?: :?: :?: :?: ale teraz przynajmniej wiem co to znaczy :roll:
to skoro kolega gruto, ma natrzaskane 28kkm to czemu zadaje tak dziwne pytanieZamieszczone przez grutonie wiem mam 28kkm przejechane - jest juz dotarta - czy jeszcze.....
[ Dodano: Wto 17 Mar, 09 19:32 ]
Zamieszczone przez grutokiedys ktos mnie poprawił
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoMaru 123, ach te dziwne skróty :shock: , co ma k wspólnego z tysiącem :?: :?: :?: :?: :?: ale teraz przynajmniej wiem co to znaczy :roll:
to skoro kolega gruto, ma natrzaskane 28kkm to czemu zadaje tak dziwne pytanieZamieszczone przez grutonie wiem mam 28kkm przejechane - jest juz dotarta - czy jeszcze.....
[ Dodano: Wto 17 Mar, 09 19:32 ]
Zamieszczone przez grutokiedys ktos mnie poprawił"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutoze ukladanie silnika trwa do 30 tyś km
za bardzo nie chce mi się w to wierzyć, wręcz powiedziałbym, totalna bzdeta :!: czyli mam przez 30tyś.km., uważać na silnik :?: :!: niektórzy robią 30tyś.km., w ciągu pól roku a inni przez 4 lata....
ja tez kupowałem auto w niemczech i nikt mi takich, za przeproszeniem, "bajek" nie opowiadał. w instrukcji obsługi jest napisane, jak należy "docierać" silnik i przez ile i nic tam nie pisze o tak kosmicznym docieraniu........
Komentarz
-
-
taki mały off-topic: to k oznacza tysiąc, bo tysiąc to kilo Dla przykładu Win2k to Win2000
[ Dodano: Wto 17 Mar, 09 20:09 ]
Widzę, że kolega keraj998 był szybszy z wyjaśnieniem...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutoha ha ha a ja tylko pytałem ile to oleju.....
sprawdź ile masz na bagnecie przed dolaniem
dolej jedną podziałkę z butelki
sprawdź ile masz na bagnecie po dolaniu
reszta to proste matematyczne działanie na krzyż i już wiesz ile wchodzi oliwy na jedną podziałkęO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Witam
Układanie silnika jest to można powiedzieć dokładne docieranie.
Zanim to nastąpi to zużycie oleju może być wyższe.
Przy takim małym silniku nie są to wielkie różnice. Docierałem 4 ciągniki rolnicze i kombajn zbożowy w każdym z nich dotarcie trwało ok. 100 do 200 mth. ( wg. instrukcji ) i w każdym przypadku zużycie ojeju było wysokie do 500 mth. po tym okresie zdecydowanie przestawały brać olej.
Myślę że 30 kkm odpowiada 500 mth.
Komentarz
-
Komentarz