Naklejka na szybie ogrzewanej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Naklejka na szybie ogrzewanej

Forum Mazdy wysłało przez e-mail do każdego zarejestrowanego użytkownika informację o konkursie z prośbą o głos.
    Zróbmy to samo ! Na pewno zwiększy to ilośc oddanych głosów.

Naklejka na szybie ogrzewanej

Mam przyklejoną naklejkę reklamową dillera na tylnej szybie, oczywiście od wewnątrz. Z tego co wiem, to nie powinno się tam nic naklejać, bo grozi to uszkodzeniem ogrzewania szyby.
    Co z tym zrobić? Zerwać, ryzykując uszkodzenie ścieżek, czekać aż się samo zepsuje i wtedy żądać naprawy gwarancyjnej a może nic się nie stanie i niepotrzebnie się martwię?
    Naklejka ma wymiary około 5x15 cm.

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

zerwij ją- przecież gwarancji Ci za to nie zabiorą
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• kecaj
        RS
        • 2009
        • 1511
        • Superb II (3T4)

Podjedź na serwis do tego deallera i poproś o zdjecie reklamy. Jezeli nikt z toba czegos takiego nie uzgadniał to nie ma prawa przywieszać, no chyba, że płaci Tobie za reklamę.
        U mnie musiał zdjąć naklejkę z klapy bagażnika...
        Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Maru 123
          RS
          • 2008
          • 4660

Zamieszczone przez kecaj
          Podjedź na serwis do tego deallera i poproś o zdjecie reklamy.
          przecież to nie jest tak wielka filozofia żeby ciągnąć furę do ASO :roll:
          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

Zamieszczone przez kecaj
            Podjedź na serwis do tego deallera i poproś o zdjecie reklamy. Jezeli nikt z toba czegos takiego nie uzgadniał to nie ma prawa przywieszać, no chyba, że płaci Tobie za reklamę.
            U mnie musiał zdjąć naklejkę z klapy bagażnika...
            Chyba podjadę i każę zerwać tę naklejkę "fachowcom" z ASO.
            Sam boję się zrywać (jak radzi Maru), bo potem powiedzą że uszkodziłem mechanicznie ogrzewanie szyby i nici z gwarancji.

EDIT
            Właśnie przed chwilą znalazłem w instrukcji następujące zdanie:
            "Na ścieżki ogrzewania tylnej szyby (od wewnątrz) nie wolno niczego naklejać, aby ich nie uszkodzić." (strona 220 w mojej instrukcji).
            Jutro jadę i robię aferę, że psują mi samochód :evil: Przy okazji zażądam usunięcia naklejek z bocznych szyb.

Komentarz

• scr008
              Ambiente
              • 2009
              • 191

Ja bym w ogole nie odebral takiego samochodu. To nie choinka zeby go obklejac jakims badziewiem z reklamami...
              Virus injected!

Komentarz

Zamieszczone przez scr008
                Ja bym w ogole nie odebral takiego samochodu. To nie choinka zeby go obklejac jakims badziewiem z reklamami...
                Wiesz jak to jest - odbiór nowego auta, naklejki przeźroczyste, człowiek ogląda auto i umykają mu takie szczegóły.
                Naklejki zauważyłem dopiero po paru dniach jak już byłem około 400 kilometrów od Krakowa na wakacjach. Przedwczoraj wróciłem i postanowiłem coś z tym zrobić.
                Najbardziej mnie martwi to, że nawet gdyby mi w razie uszkodzenia wymienili tylną szybę, to będzie to poważna ingerencja, bo ta szyba chyba nie jest montowana na samej uszczelce, tylko trzeba ją wycinać.

Komentarz

• Evil
                  Rider
                  • 2009
                  • 721

Mimo wszystko, wątpię aby coś się stało z ścieżkami po zerwaniu. Oczywiście mówię o delikatnym zerwaniu.
                  Ja zrywałem chyba z 5-ciu aut, te naklejki i nie było problemów. Żadne z nich nie było nowe, wszystkie używki

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

Zamieszczone przez Evil
                    Mimo wszystko, wątpię aby coś się stało z ścieżkami po zerwaniu. Oczywiście mówię o delikatnym zerwaniu.
                    Ja zrywałem chyba z 5-ciu aut, te naklejki i nie było problemów. Żadne z nich nie było nowe, wszystkie używki
                    Radzisz podgrzać suszarką, podobnie jak przy zrywaniu naklejki z rejestracją na przedniej szybie, czy poprostu delikatnie na zimno ją odkleić?

Komentarz

• Evil
                      Rider
                      • 2009
                      • 721

Ja zawsze zrywałem, to w słoneczne dni, a wiadomo że jak się słońce oprze o szybę, to jest podobny efekt jak suszarka, a więc zapewne lepiej z suszarką niż bez.
                      Ale jakbym miał nówke-salonówke to wolałbym przy jakiejś wizycie kazać im to delikatnie zdjąć i sprawdzić, czy wszystko z ścieżkami jest ok jakimś miernikiem. Bo tak to jest, że coś 100razy wyjdzie, a raz się człowiek szkód narobi.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• Sulli
                        Classic
                        • 2009
                        • 33

Tez mialem taka naklejke, ale od razu zauwazylem i poprosilem o zdjecie (co uczyniono niezbyt chetnie).

Przy okazji,
                        Czy w O2 FL szyba przednia tez jest ogrzewana?? u gory, w okolicach lusterka wstecznego jest cos, co przypomina sciezki ogrzewania

Pozdrawiam Sulli

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Zamieszczone przez Sulli
                          Czy w O2 FL szyba przednia tez jest ogrzewana??
                          Skoda Octavia nie ma przedniej szyby podgrzewanej. NIemożliwe jest jej nawet dokupinie, a szkoda.
                          P.S. Gdybyś miał podgrzewana przdnia szybe miałbyś w całej szybie zatopione cieniutkie druciki.
                          Czarny Elegance

Komentarz

• grangerh
                            Classic
                            • 2007
                            • 19

smieszne to troszke co piszecie o naklejkach. Najpierw zrywacie naklejke dilera bo uszkodzi ogrzewanie szyby, a pozniej ....przyciemnianie szyb.....heheh

Komentarz

• ZipY
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 875

Ja zakazałem im naklejanie naklejek, a i tak nakleili. Przy odbiorze poprosiłem grzecznie o usunięcie naklejek, co uczynili bez szemrania.
                              http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen
                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Big
                                a szkoda
                                szkoda to jest jak musisz wymienić i okazuje się, ża taka szyba jest 2x droższa od zwykłej, np do mondeo podgrzewana szyba kosztuje ok 2600PLN plus wymiana
                                po wymianie od razu możesz podjechac na badanie techniczne(no bo koszt naparawy przekroczył 2000PLN :diabelski_usmiech )
                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

grangerh, Naklejka ktora najczescie przedstawia reklame dilera wcale nie musi dodawac uroku autu, tak samo ja moze nie mam zamiaru reklamowac dilera wszedzie gdzie sie tylko da Przyciemnienie szyb ma chyba zgola inne zadanie.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                    szkoda to jest jak musisz wymienić i okazuje się, ża taka szyba jest 2x droższa od zwykłej
                                    Przesadzasz kolego Tak mozna powiedziec o każdym jednym dodatku z ABS-em włacznie
                                    Jakoś miałem przez 3 lata Lagune z pogrzewaną przednia szybą, wczęsniej poprzedni własciciel też miał ją 3 lata i szyba NIGDY nie była wymieniana Za to doskonale poprawiała komfort i bezpieczenstwo jazdy.
                                    P.S. Wiesz o ile droższe jest prostowanie alu felgi od zwykłej stalówki ?? A, jak widzę, jakoś na alumach pomykasz
                                    Koniec OT
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• baca10
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 6225

szkodzisław, ja przy zamowieniu auta odrazu powiedzialam zeby mi nie oklejali auto i sie do tego dostosowali, ja nie bede im za free robila reklamy a po za tym takie naklejki wiesniacko wygladaja na aucie jedynna reklama dilera sa jego ramki pod tablicami rejestracyjnymi a one tez w krotkim czasie znikna. :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...