Stara czy nowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paragraf
    Ambiente
    • 2010
    • 130

Stara czy nowa

01. julo23 A4 B6 AVF 1.9 (seria)
    02. fazis A4 B5 AFN
    03. Adrian_3dfx A4 B6 2.5 AKE Q
    04. vw touareg (od Adrian_3dfx)
    05. szwagier fazis'a - Passat 101KM
    06. Oprawca - octavia II 105KM 1.9 TDI
    07. Mariusz od fazisa, skoda octavia 1.9 90KM lub skoda fabia 105KM
    08. MrTea81 - A4 B5 TDI AJM
    09. bodzio333 - A4 B5 1Z
    10. wolf76 - VW New Beetle TDI 90 KM ALH
    11. feniks - Leon 1M 1.9TDI 110KM ASV
    12. malinamm1 a4 b5 AFN
    13. Flower_87 - Seat Leon 1.9 TDI
    14. Patrikos28 A4 B5 1.8T APU
    15. chrobek1 A4 B6 1.9 TDI 131 Quattro AVF
    16. bajc - Leon 1.9 TDI ASV
    17. Kashi - Leon 1.9 TDI ARL
    18. pago - A3 8P 2.0 TDI BKD
    19. Bartek(kolega pago) - VW Bora 1.9 TDI AJM
    20. mubi - Passat B4 1,9 TDI 1Z
    21. spinacz1987 - Leon TDI ASV
    22. Temek75 - 2.5TDI AKN
    23. kris-zze A4 B5 TDI AFN
    24. Pain - Golf IV TDI - AXR
    25. Piratka - 1.9TDI AHF (110 km)
    26. Dudek OI 1.9 TDI AGR
    27. grol O2 2.0 TDI BKD
    28. octaviawrc 01 1.9 tdi AHF + fmic
    29.Andriu21tg OII BXE
    30. juri - octavia 1.9tdi asv
    31. Tymon - Octa I AXR lub BMW E30 325i
    32. Wichen - OII 1.9 BXE
    33. Miron75 - OII 1.9 BXE
    34. rrysio - OII 1.9 BXE
    35. Andrev3 - OII 1.9 BJB
    36. albus_lupus - O1 1.9 AHF :P
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

Stara czy nowa

Witam
    Zdecydowalem sie wymienic moja Honde na cos nowszego, i przede wszystkim klimatyzowanego (gdyby nie brak klimy to pewnie jeszcze by sporo pojezdzila, a klimy dokladac sie nie oplaca i to do starego auta).
    Ale do rzeczy
    Poczatkowy zakladany budzet to 30 tys zl, rocznik 2005, przebieg <100 tys km, sedan, lakier metalic
    Jezdze niewiele ponad 10 tys km rocznie, czyli diesel jest zupelnie nieoplacalny, planuje auto miec ok 5-6 lat.
    I teraz mozliwosci:
    1) kupic polska serwisowana O1 z rocznika 2005 z deklarowanym przebiegiem ok 100tys km. (najczesciej 1,6, diesle drozsze sa) - teoretycznie powinny takie byc, praktycznie nie ma, a jak sa to handlarze kupuja na pniu i nie ma
    2) kupic O2 w tej cenie ciezko, polska serwisowana raczej niedostepna w tej cenie, to co w komisach lezy to szpachlowozy

Z racji tego, iz na rynku ciezko znalezc cos o takich parametrach (tzn teoretycznie sa ale blizsze spotkanie zawsze ujawnia brutalna prawde) zaczalem sie zastanawiac na nowa
    3)O1 Ice+ 1,6+gaz - mozna dostac ponizej 50 tys zl praktycznie w kazdym salonie, ale to 20 tys wiecej ponad budzet, musialbym tym autem chyba do emerytury jezdzic
    4)O1 More bez gazu - najtansze nowe auto z klima, ceny jeszcze nie znam
    5)O2 FL Mint - niestety ceny z poczatku roku sa juz nie do osiagniecia, i wyprzedazy raczej nie bedzie, trzeba wydac znacznie ponad 52 tys - jak dla mnie to duzo za duzo

Patrzac na ceny nowych pozostalach ostatnia opcja czyli
    6)sprowadzenie na zamowienie. Opcja najbardziej ryzykowna ale potencjalnie najbardziej oplacalna.
    Patrzac na ceny na mobile.de czy w niemieckim programie "sprawdzone auto" to sa tam ceny zblizone do naszych. Doliczajac oplaty i prowizje sprowadzajacego nie ma bata, aby wyszlo taniej niz u nas, chyba ze ja czegos nie wiem....? No ale niech bedzie, podwyzszam budzet do 35 tys (w tej cenie w Polsce nadal cos ciezko znalezc) i sprowadzam. Na co moge liczyc? Przeciez tam km robia wiecej niz u nas bo autostrad maja wiecej. Czyli przebiegu ponizej 100 tys km raczej nie uswiadcze, chyba ze kupie mlode auto. Ale kto sprzedaje mloda Octavie, auto ktore z palcem w nosie robi 300 tys km a taksowki maja po 7000 tys km i jezdza dalej?
    No ale dajmy na to ze trafie na dziadka ktory tylko w lecie i do kosciola/marketu to teraz na co sie nastawiac? O2 jakas ubozsza czy O1 z bogatszym wyposazeniem? Co moge w tej cenie uzyskac? Ktos wie, podpowie?

7)no i pozostalo ... kupic inne auto. Ma byc duze, niezawodne i nie na F... No ale to chyba inne forum...

W sumie tak sobie napisalem aby uporzadkowac wszystko, nie jestem zdecydowany na zadna opcje i tak sie zastanawiam co Wy o tym sadzicie, co byscie wybrali z takim budzetem (30 tys zl, max 35 na O2, 50 tys zl na uzywane auto nie dam na pewno)

Komentarz

Marx a może daj ogłoszenie tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=11

Komentarz

• Marx
        Elegance
        • 2009
        • 865

wisi tam od rana

Chodzilo mi raczej o przegadanie tego z kims innym, naookolo ludzie jezdza samymi peugotami, oni nie rozumieja czlowieka jezdzacego honda lub planujacego kupic nowe auto zaprojektowane 15 lat temu... :lol:

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9943
          • Ford

Jeśli chcesz kupić auto, którym pojeździsz kilka ładnych lat, to na Twoim miejscu raczej interesowałbym się autem nowym kupionym w salonie. I teraz jest pytanie, ile chcesz wydać? Jeśli około 45.000zł, to szedłbym w kierunku O1 + LPG + MORE. Jeśli jakieś 55.000zł, to szedłbym w kierunku O2 FL MINT. Ot co.
          Jeśli masz 30.000zł gotówki a na resztę bierzesz kredyt, to różnica w racie między O1 a O2 to będzie raptem kilkaset złotych. Ale O1 z LPG pozwoli Ci zaoszczędzić jeszcze kilka setek (jeśli dużo jeździsz). Dodatkowo późniejsze serwisowanie O1 będzie tańsze (starsza = prostsza konstrukcja). Dodatkowo przy odsprzedaży różnica w cenie między O1 a O2 będzie sporo niższa niż w zakupie nowego. Czyli od strony finansowej poteżny plus dla O1.
          Ale O2 jest ładniejsze, lepiej wykończone, większe, bezpieczniejsze niż O1. Od strony stylistycznej/gabarytowej/technicznej wygrywa O2.

Gdybym miał doradzić: cóż, ja raczej kupiłbym O1... (i byłem blisko takiego kroku pół roku temu, ale zacząłem nagle myśleć o zamianie mieszkania...)

PS: Tak sobie na szybko policzyłem, że użytkowanie przez 5 lat przy przebiegu rocznym 20.000km O2 zasilanej Pb kupionej za 30.000zł gotówką + kredyt na 5 lat będzie droższe od tak samo użytkowanej O1 z LPG o około 20.000-25.000zł, czyli około 400-500zł/m-c - musisz sam sobie policzyć, czy taka różnica warta jest jazdy lepszym autem...
          PS2: podobnych tematów jest (było) na forum mnóstwo - poczytaj, może sobie coś rozjaśnisz...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

oj czytam czytam
            zanim forum padlo nie zdazylem wszystkiego przeczytac, wiec w zastepstwie przeczytalem w calosci forum SCP

55 na O2 nie mam, generalnie przekroczenie 50 tys zl uwazam za niemozliwe
            Co do kredytowania to jedyny sposob jaki biore pod uwage to 50/50 (drugie 50 placi sie po roku) - koszt tej 50ki to 4% a na lokacie mozna miec aktualnie spokojnie ponad 4% wiec moze nawet wyjdzie sie troche do przodu

Przebieg roczny mam powiedzmy 10 tys km, a planowany czas uzytkowania to do czasu az auto osiagnie 10 lat (powyzej tego wieku nie ma juz AC w sensownej cenie)
            Generalnie z ta lepszoscia to mialbym pewne watpliwosci - O1 jesli juz to raczej z klimatronikiem (moze to blad i More jest rownie dobry?) a w O2 to jest dziwna sprawa bo klimatronik jest dostepny dopiero od bodajze Elegance...

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9943
              • Ford

Ja nie widzę większego sensu w tym, aby za klimatronik dopłacać około 3.000zł (różnica w cenie pakietu). Niby ten droższy pakiet ma jeszcze kilka bajerów (sterowanie centralnym zamkiem w pilocie, MFA, czujnik parkowania, itp.), ale jeśli już miałbym dopłacić taką kwotę, to za kilka setek więcej kupiłbym pakiet SPORT (jeśli można łączyć z MORE) - ma alufelgi, lepsze fotele, "sportowe" zderzaki, kierownicę, itp.
              Ale to tylko moja opinia. I jak już pisałem wcześniej: dla mnie O1 ma sens jedynie w wersji 1.6i TwinPower + More (nawet w standardowym kolorze)... A pod koniec roku może taka wersja zbliży się ceną do około 41-42k zł...?
              Adam... Używam:

Komentarz

• Marx
                Elegance
                • 2009
                • 865

z istotnych rzeczy to zapomniales o komputerze, reszta to praktycznie to samo (Ice vs More) - roznice robi w zasadzie tylko Climatronic i komputer.
                A czemu uwazasz ze Climatronic nie jest wart doplaty? W sumie komputer kosztuje 600zl, a roznica miedzy pakietami to ok. 2000zl czyli doplata za lepsza klimatyzacje to powiedzmy 1400zl - warto? Jak sie orientowalem w innych watkach, to ludzie pisali ze warto, ze to dziala znacznie lepiej niz klimatyzacja manualna. Tzn raz sie ustawi temperature i tak mozna zostawic na caly rok. Byly nawet watki osob, ktore chcialy przerobic manualna na automat. A jak sie tego nie kupi od razu to potem to juz sie zupelnie nie oplaca.

A przy okazji ja np z checia doplacilbym za to co ma O2 - czyli dodatkowe grzalki, ktore szybko nagrzewaja zima wnetrze. Czy climatronic daje tu cos, czy w zimie po prostu jest bezuzyteczny tak samo jak klimatyzacja reczna?

Co do ceny, wszyscy dilerzy sa zgodni - nie spadnie. Popyt na Skody jest ponoc spory i nie nadazaja z produkcja.

Patrzac na O2 to ma ona tez taka zalete ze ESP jest w standardzie, a w O1 trzeba dobulic 3 tys zl.

Aha, jeszcze jedna rzecz. Czy mozna w aucie na gwarancji wymienic oslone silnika na metalowa? Podejrzewam ze nie, tzn pewnie mozna kupic ten pakiet na bezdroza, ale on dosyc drogi jest

I kolejna sprawa, czemu tylna wycieraczka nie jest w standardzie, no kurka wodna moje poprzednie kompakty jak BX, R19 czy Civic daja to bez gadania... Czyzby tylna szyba w Octavii jakims magicznym sposobem wogole sie nie brudzila? Warto za to dawac 500zl?

Komentarz

• zurcio
                  RS
                  • 2008
                  • 2046

Zamieszczone przez Marx
                  dodatkowe grzalki, ktore szybko nagrzewaja zima wnetrze
                  Bez przesady z tym szybkim nagrzewaniem :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez Marx
                  Czy climatronic daje tu cos, czy w zimie po prostu jest bezuzyteczny tak samo jak klimatyzacja reczna?
                  Klimatyzacja w ziemie już nie jednemu odparowała szybę.

Co do tematu climatronica napewno jest to wygoda w porównaniu do manuala.
                  Mam ręczną i nie narzekam, ale gdybym miał ponownie wybierać wybrałbym auto.
                  Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Marx
                    Elegance
                    • 2009
                    • 865

no chyba ci cos przerwalo, ale zgaduje ze "ktore ma climatronic"?
                    A manualna klima nie odparuje szyby?

Komentarz

• zurcio
                      RS
                      • 2008
                      • 2046

Zamieszczone przez Marx
                      A manualna klima nie odparuje szyby?
                      Oczywiście, że odparuje.

Zamieszczone przez Marx
                      Czy mozna w aucie na gwarancji wymienic oslone silnika na metalowa?
                      W moim przypadku w O1 nie było najmniejszego problemu, lecz płyta wraz z pakietem była montowana w ASO. Cieżko powiedzieć co byłoby przy montażu poza serwisem.

[ Dodano: Pon 07 Wrz, 09 21:29 ]
                      Zamieszczone przez Marx
                      no chyba ci cos przerwalo, ale zgaduje ze "ktore ma climatronic"?
                      auto :arrow: automat :arrow: automatic :arrow: climatronic

[ Dodano: Pon 07 Wrz, 09 21:32 ]
                      Zamieszczone przez Marx
                      Czyzby tylna szyba w Octavii jakims magicznym sposobem wogole sie nie brudzila? Warto za to dawac 500zl?
                      Mam i nie używam.
                      Pytanie czy potrzebujesz i używasz ...

W kombi napewno byś potrzebował jeśli używasz lusterka wewnętrznego.
                      W sedanie nawet podczas deszczu tylna szybę mam suchą chyba że na postoju lub podczas małych prędkości.
                      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Marx
                        Elegance
                        • 2009
                        • 865

czyli jednak uwazasz ze warto doplacic za climatronic Pewnie przy sprzedazy sie tego nie odzyska, ale jednak auto z climatronic moze miec przewage przy sprzedazy, bo teraz to juz klima praktycznie w kazdym aucie jest. A komputer i tak chcialbym miec, choc troche mnie martwi ze ni hu hu nie wspolpracuje z gazem. Co on wlasciwie pokazuje jak jedzie sie na gazie? Potencjalne spalanie benzyny, spalanie gazu czy jak?

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9943
                          • Ford

Rozumiem, że myśląc komputer, masz na myśli MFA: cóż, jeśli chesz wiedzieć, jaka jest temperatura, albo ile Ci pali, warto mieć. Ja mam, ale bez niego też bym przeżył (i mniej bym się stresował). Klimatronik jest wygodniejszy, ale czy niezbędny? Ja mam klimę manualną i mi wystarcza. Ale jak mówię, ja mówię ze swojej perspektywy, a mi wystarczają szyby na korbę, klima manualna i tyle. Dla mnie dopłata 3200zł za klimatronik, MFA i parktronic jest zbytkiem...
                          Adam... Używam:

Komentarz

• zurcio
                            RS
                            • 2008
                            • 2046

Zamieszczone przez Marx
                            czyli jednak uwazasz ze warto doplacic za climatronic
                            Tak, ja bym dopłacił. Ale wszystko zależy od Twojego budżetu Manual też chłodzi i da się z nim żyć

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

Zamieszczone przez Marx
                              auto z climatronic moze miec przewage przy sprzedazy, bo teraz to juz klima praktycznie w kazdym aucie jest.
                              myślę, że większą przewagę dałby pakiet SPORT...
                              Adam... Używam:

Komentarz

• zurcio
                                RS
                                • 2008
                                • 2046

Zamieszczone przez Agamek12
                                Zamieszczone przez Marx
                                auto z climatronic moze miec przewage przy sprzedazy, bo teraz to juz klima praktycznie w kazdym aucie jest.
                                myślę, że większą przewagę dałby pakiet SPORT...
                                To też zależy kto miałby być kupcem ...
                                Czasem pakiet sport bardziej odstraszy statecznego Pana niż zachęci do zakupu.
                                Ludzie to tylko ludzie, a pakiet sport to auto upalane. :diabelski_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9943
                                  • Ford

W sumie to jak kolega chce tym autem jeździć 10 lat, to ani klimatronik, ani SPORT nie będzie miał przy odsprzedaży większego znaczenia - tu wpływ będzie miał przede wszystkim stan samochodu.
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Marx, na twoim miejscu skupiłbym się na O I z polskiego salonu od I-go własciciela. Jest to chyba najlepsza i wbrew pozorom, najtańsza opcja. Oczywiście, zadbane auto musi swoje kosztować ( ale jak sam zauwazyłeś w niemczech takowe też swoje kosztuje) bo nikt normalny nie odda zadbanego samochodu w cenie szpachlowozu. Tyle że ta wyzsza cena zakupu zaowocuje bezstresową eksploatacją, barakiem wydawania dodatkowej kasy na części zamienne, oraz obrakiem stresu przy oddawaniu kolejny raz auta do mechanika bo .. znowu coś padło.
                                    O II - myślę, że przy twoich założeniach cenowych możesz spokojnie ją sobie odpuścic. Po pierwsze, jak sam zauwazyłeś, w tej cenie dobrej O II nie kupisz. Po drugie zaś myślę, że nie warto zarzynać się finansowo tylko dlatego, żeby kupic nową O II. Co prawda to świetne auto, ale są w życiu pewne proirytety i jak nas w danym momencie nie stać, no to trudno. Może za kilka lat.
                                    O sproawdzanych "okazjach" od pierwszego wlasciciela - dziadka- jeżdżonych tylko do kościoła i oczywiście bezwypadkowych nawet mi się tu nie chce wspominać, bo jeśli chcesz kupić samochód, a nie furę problemów to takie pseudo okazje omijac należy szerokim łukiem !!
                                    Po zostaje jeszcze nowa O I . Nie wiem jakie obecnie są jej ceny, ale jeśli wyrobiłbyś się w ok. 42-43 tys zł to myslę ze warto nad tym pomysleć. Może za te pieniadze będziesz miał troche gorszy wypas, ale jednak kupisz nowy samochód który te założone przez ciebie 5-6 lat spokojnie posłuży bez wiekszych wydatków i problemów.
                                    Podsumowując, według mnie, przy zachowaniu Twoich kryteriów pozostają 2 opcje:
                                    1. Używana O I od pierwszego własciciela z polskiego salonu.
                                    2. Nowa O I choć pewnie uboższa i ze słabszym silnikiem.
                                    ale tu już wybór nalezy stricte do Ciebie.
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• Maru 123
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4660

chciałbym tylko przypomnieć że:
                                      po1 wkrótce bedą przeceny rocznika 2009
                                      po2 napisz do forumowych dealerów i napewno Ci znajda jakąś fajną sztukę- kupisz albo taniej nowy wóz albo jakąś demówkę lub też pewne auto używane servisowane u nich :wink:
                                      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Starik_53
                                        Drive
                                        • 2008
                                        • 88

Przed zakupem mojej O2 kombi (2,0 FSI) w 2006r. marudziłem, że obok kilku elementów, na których mi zależało - wpychają mi też inne, które uważałem za zbytek szczęścia.
                                        Ale pakiet SPORT był tańszy w Elegance i ... tak zostało.
                                        Potem dziękowałem sprzedawcy, że mnie jednak namówił.
                                        Klimatronik działa bardzo dobrze i w lecie i zimie.
                                        Na bardzo długich trasach używałem już wielokrotnie (o zgrozo :wink: ) - tempomatu!
                                        ... a może po prostu człowiek tak szybko daje się rozpieścić, że ani tego nie zauważa :wink:
                                        Pozdrawiam,
                                        Starik, ale jeszcze lata ... SCOUTem

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9943
                                          • Ford

Zamieszczone przez Big
                                          Po zostaje jeszcze nowa O I . Nie wiem jakie obecnie są jej ceny, ale jeśli wyrobiłbyś się w ok. 42-43 tys zł to myslę ze warto nad tym pomysleć.
                                          Otóż to. Bo jeśli dodasz sobie kilka bajerów, to dojdziesz szybciutko do 50.000zł. A wtedy to już naprawdę warto dołożyć jeszcze kilka "groszy" i kupić gołą O2. Albo w tej cenie jakiegoś fajnego koreańca (wiem, narażam się) jak i30 lub cee'd, którego zaletą jest długa (ale nie znam szczegółów) gwarancja...
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• Marx
                                            Elegance
                                            • 2009
                                            • 865

na tym forum na pewno pakiet Sport bylby plusem. Ale dla mnie jest kompletnie bezuzyteczny

Alufelgi, choc ladne, to do jazdy po kraweznikach sie nie nadaja, a niestety zeby zaparkowac to musze sie powspinac (tu bardziej przydalaby sie ta oslona silnika metalowa, ale 900 zl to troche przesada...)
                                            Pakiet skorzany - gadzet. Skóra szybciej sie niszczy choc moze i kierownica jest ladniejsza, ale nijak na komfort nie wplywa.
                                            Lepsze fotele - to moze byc plus, bo tych oryginalnych nie umialem ustawic, twarde jak deska do prasowania. Ale 3 tys za to nie dam
                                            Spojler to wada - nie lubie spojlerow. Nie mam gdzie rozwinac predkosci przy ktorej mialoby to jakiekolwiek uzasadnienie poza wygladem. A mi sie nie podobaja.
                                            Przyciemniana przednia szyba - mam okulary przeciwsloneczne. Kosztuja 150zl a nie 3 tys zl

Nie chce kompletowac wyposazenia pod kątem przyszlego nabywcy, to ma dawac mnie jakas wartosc dodana.

Ps. Szyby na korbke mialem, i podziekowalem. Podobnie jak nie kupilbym teraz auta bez centralnego zamka na wszystkie drzwi. Przy pierwszym autku tez nie mialem tych wszystkich udogodnien, ale za to mialem zawieszenie hydropneumatyczne

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9943
                                              • Ford

No to dla mnie sprawa prosta: O1 z LPG, pakietem MORE i w lakierze standardowym. Ma wszystko, czego szukasz, nie dopłacasz za zbędne zbytki. I już za jakieś 2m-ce będzie pewnie do kupienia za jakieś 42-43k zł...
                                              Adam... Używam:

Komentarz

• Maru 123
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 4660

IMHO jeśli miałbym kupowac auto to MUSIAŁBY tam być klima, wspomaganie, abs, centralny zamek , el. szyby z przodu, radio. reszta to gadzety z których tak napeawdę 90%kierowców korzysta sporadycznie
                                                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Marx
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 865

Te kilka groszy za O2 to 3 tys zl... A mam wtedy auto bez gazu, z manualna klima, czyli na stacjach zostawie 1 tys zl co roku, co przy perspektywie uzywania auta przez 10 lat daje mi strate kolejnych 10 tys zl...
                                                  koreance traca na cenie jak dacie No i bagaznik nie ten... To juz wole Civica.
                                                  Goła O2 nie wchodzi w rachube, musi byc klimatyzacja, podobnie jak lakier metaliczny. Gole auto bez klimy mam, jezdzi i podejrzewam ze golas O2 z najtanszym silnikiem 1,4 moglby naskoczyc mojej Hani

Gdyby byly promocje takie jak na poczatku roku, ze O2 Mint sprzed FL mozna bylo miec za 47 tys zl, to nie byloby problemu. Ale takich promocji nie ma i nie bedzie w tym roku.
                                                  Wyceny od forumowych dilerow mam i ceny ktore podaja sa mniej-wiecej wlasnie takimi cenami. Auta-dema nie znalazlem sensownego, bo wyposazenie maja akurat nie to co chce nie wspominajac o kolorze, a obnizki sa symboliczne.

W sumie zgadzam sie z Big'em, albo serwisowana uzywana O1 albo nowa O1. Serwisowanej przez miesiac nie udalo mi sie dopasc, ale wciaz szukam!

Komentarz

Pracuję...