Zamieszczone przez AdamB
Skrzypi podłokietnik
Zwiń
X
-
Skrzypi podłokietnik
Cześć!
Kupiłem niedawno 3-letnią O1 Tour. Samochód ma podłokietnik, zamontowany w ASO od nowości. Ale niestety oprócz tego, że rzecz jest użyteczna to zaczyna mnie denerwować bo skrzypi.
Nie jestem ciężarowcem, nie ważę 120 kg zatem zapewne nie chodzi o to, że obciążam go do granic wytrzymałości.
Czy ktoś miał podobny problem i może podpowiedzieć jak się do tego zabrać, żeby zlikwidować nieprzyjemne odgłosy?
Od razu podpowiem, że szukałem i za wiele nie znalazłem na ten temat na forum.
Pozdrawiam,
jimwJest:
O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
Była:
O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
O1 1998, 1.6 AEE + LPG
-
-
giiiienek, no ale to w dalszym ciągu musi być jakaś ruchoma część..może tam gdzie podstawa podłokietnika wchodzi do tunelu , w ta obudowę.. , no i chyba zawias podłokietnika przede wszystkim.., jak Ci się nie chce brudzić wszystkiego to popróbuj z woda najpierwO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
zobacz czy podłokietnk nie styka sie z fotelem badz kierowcy badz pasazera moj sie stykał i dlatego skrzypiał gdy oddałem mechanikowi zeby przy okazji wymiany rozrzadu zrobił i to wzioł tylko za to piwko he eh he dobry kolega ja miałem taki problem ....
[ Dodano: Wto 11 Maj, 10 14:42 ]
poprostu przesunoł go znaczy sie wyposrodkował podłokietnik i gra gita :diabelski_usmiechNigdy się nie poddawaj !
Komentarz
-
-
ja myslalem ze mi skrzypi podlokietnik a sie okazalo ze to koncowka z pasow od strony pasazeraScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Ech te podłokietniki... w mojej miesięcznej O2FL już skrzypi! Przy zamykaniu. Otwiera się normalnie, a przy zamykaniu skrzypiiii... jakby te zawiasy tarły o jakąś uszczelkę, nie wiem, nie widać, a nie wiem jak to jest zbudowane w środku.
Zaczęło skrzypieć jak zrobiło się tak gorąco i jeżdżę non stop z klimą.
WD40 to nie najlepszy smar, ale ktoś wspomniał o jakimś silikonowym spray'u...Tworzę fajne strony internetowe - www.aymoo.pl Dla OCP rabat!
Moja Octa: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=528676#528676
Komentarz
-
Komentarz