ilosc miejsca na tylnej kanapie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmaarcin
    Classic
    • 2006
    • 30

pozdrawiam wlasciciela ciemnej czeszki kombi widzianejn dzis okolo 11:45
    na ulicy Bodycha w opaczy
    który dopadł mnie w trakcie odsniezania terenu ciagniczkiem ogrodniczym
    (dlatego nie moglem go ztrabic ani "porysowac swiatłami) :?
  • gregw
    Drive
    • 2005
    • 76

mam pytanko do wlascicieli octavek
    jak wyglada 'slynna' juz kwestia ilosc miejsca na tylnej kanapie?czy istnieje realna mozliwosc przewozenia tam dwoch fotelikow dzieciecych i trzeciej osoby?

dzieki z gory za powazne odpowiedzi
    ASV seryjne ICE - było
    ale zostało w rodzinie

Komentarz

• BioBogon
      Elegance
      • 2005
      • 921

IMO problem jest z nogami wysokich osób, bo jak przysuniesz przednie fotele do tyłu to poprostu nie ma gdzi nóg wsadzić. Wydaje mi się, że da radę foteliki i jeszcze kogoś tam wozić, ale jak to będzie wysoka osoba to będzie miała zmiażdżone kolana.
      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Leafy
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2004
        • 229

Ja powiem tak ...

Zależy od twojego wzrostu. Ja mam 186 i lubie jezdzic z fotelem cofniętym maksymalnie do tyłu.
        W momencie kiedy mała miała około roczku wszystko było OK ale z biegiem czasu przesuwam fotel kierowcy do przodu. Przesunąłem już 3 ząbki i coraz gorzej mi się prowadzi (znaczy trzeba się przywyczajać)
        Zawsze wyjściem jest danie fotelika od strony pasażera ale bezpieczniej dla dziecka jest siedzieć za kierowcą ... ale i tak chcesz mieć dwa foteliki.

Co do trzeciej osoby to zależy od fotelików. Ogólnie nie powinno być z tym problemów.

Reasumując ... osoby wysokie chcące dawać fotelik za kierowcą muszą liczyć się z postępującym dyskomfortem wraz z wiekiem dziecka (moja córka ma teraz 21 miesięcy), przynajmniej do 18 kg, bo powyzej są juz mniej rozbudowane foteliki.

Komentarz

• bernardo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1083

Re: ilosc miejsca na tylnej kanapie

Zamieszczone przez gregw
          mam pytanko do wlascicieli octavek
          jak wyglada 'slynna' juz kwestia ilosc miejsca na tylnej kanapie?czy istnieje realna mozliwosc przewozenia tam dwoch fotelikow dzieciecych i trzeciej osoby?

dzieki z gory za powazne odpowiedzi
          W moim przypadku sprawa wygląda jak wygląda: mam 188 cm wzrostu i fotelik z tyłu za kierowcą dla córci pięcioletniej miałby swoje miejsce, ale dzieciak toczył nieustanne boje, że mu ciasno i nie może machać nogami, więc mała siedzi za fotelem pasażera-żony bardziej przesuniętym do przodu. Ćwiczyłem wariant dwóch bobasów i jednej osoby dorosłej (raczej szczupłej) na tylniej kanapie i nie było problemów. Wszystko zależy od tego ile miejsca zajmują osoby z przodu oraz w jakim wieku i z jakimi fotelikami (kubełek, fotelik czy podwyższenie) dzieciaki z tyłu usadzisz. No i trzecia osoba dorosła raczej nie powinna narzekać tylko wspólnie uczestniczyć w zabawie... Jak będziesz miał "dobry zestaw" z tyłu to daleko zajedziesz :wink:
          Zresztą jak się pamięta czasy ile osób mogło wsiąść do malucha to aż się łza w oku kręci :szeroki_usmiech
          pozdrawiam
          p.s.
          takich problemów zapewne nie mają właściciele OII, w których jest znacznie więcej miejsca z tyłu na nogi k
          aczkolwiek...
          NajtFukinPatrol North-West
          Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
          WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• Kmab
            Rider
            • 2005
            • 269

Ja wożę swoją dwójkę z tyłu i też niestety fotel mam trochę wsunięty bardziej niż bym chciał. O dziwo jest więcej problemu z młodszym (2 lata) niż ze starszym (5 lat). A to dlatego że starszy urósł ostatnio sporo i jest już "dłuższy" ;-) Stopy mu zaczęły wchodzić pod siedzenie, mogłem wiec przesunąć o ząbek . Wcześniej musiałem być bardziej wsunięty bo narzekał, że nie ma miejsca na nogi. Natomiast mój młodszy, który na szczęście siedzi za małżonką, skręcał awantury że ma za mało miejsca :-D i dlatego żona jest bardziej wsunięta.
            Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D

Komentarz

• lyzy 110
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2004
              • 237

Zamieszczone przez Leafy
              Ja powiem tak ...

Zależy od twojego wzrostu. Ja mam 186 i lubie jezdzic z fotelem cofniętym maksymalnie do tyłu.
              :szeroki_usmiech to dlugie nogi ja mam 190 cm wzrostu i jak sobie cofne na maxa do tylu to trudno do końca sprzegło wycisnąć.
              A tak na poważnie to jeżeli cofnę do końca to niestety moja córeczka 16 m-cy kopie tatusia w fotel bo widocznie jej przeszkadza :lol: .
              była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• marcind
                Rider
                • 2005
                • 438

Wydaje mi się, że niestety nie przejdą 2 foteliki i osoba z tyłu, chociaż to pewnie tez zależy od fotelików Natimiast co do ilości miejsca z tyłu no to bez przesady nie jest tak źle. ja mam 193 cm i nie cofam do końca (nie mam takej potrzeby), tylko ze 2 ząbki od końca i z tyłu jest ok k
                Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
                mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• gregw
                  Drive
                  • 2005
                  • 76

DZIEKI Panowie za lekkie rozjasnienie i tak juz 'ciemnej strony' octavek
                  chodzilo mi glownie o to czy octaviaI da rade pomiescic "taki zestaw pasazerski" na szerokosc
                  tera uzytkujemy fabie i w tym aucie ta opcja nie przejdzie a o ustawienie fotela przod<->tyl az tak sie nie martwie (190 cm nie mam) tylko wlasnie bardziej na szerokosc; kiedys mialem srednia przyjemnosc jezdzenia golfem IV na tylnej kanapie i rzeklbym ze jest tam troche wiecej miejsca niz w fabi, a przeciez to plyta wspolna z octaviaI

pozdro grzegorz
                  ASV seryjne ICE - było
                  ale zostało w rodzinie

Komentarz

• marcind
                    Rider
                    • 2005
                    • 438

gregw powiem tak, jesli tylko dasz rade (jak mniemam finansowo) nie zastanwiaj sie zbyt dlugo, tylko kup sobie octavke, najlepiej dieselka a na pewno bedziesz zadowolony......
                    Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
                    mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• wasyl
                      L&K
                      • 2005
                      • 1084

no cóż jak inżynierowie w koncernie VW projektowali tą płytę to ktoś szturchnął gościa i pojechał zbyt krótką linię. Teraz muszą się pasażerowie gnieździć z tyłu, ale chyba nie jest tak źle skoro u mnie zmieściła się para nowożeńców :szeroki_usmiech
                      ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                      www.wasilewski-foto.pl
                      KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• michu
                        Ambiente
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 235

Zamieszczone przez wasyl
                        no cóż jak inżynierowie w koncernie VW projektowali tą płytę to ktoś szturchnął gościa i pojechał zbyt krótką linię. Teraz muszą się pasażerowie gnieździć z tyłu, ale chyba nie jest tak źle skoro u mnie zmieściła się para nowożeńców :szeroki_usmiech
                        ja to już dwie pary obskoczyłem
                        - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

Pracuję...