[O1] Tour 1.6 + LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Koroviov
    Classic
    • 2010
    • 2

[O1] Tour 1.6 + LPG

piotrek_os, dzięki za rycinę, "optykania chłodnicy" :szeroki_usmiech
  • adrianadik
    Classic
    • 2009
    • 9

[O1] Tour 1.6 + LPG

Witam

Na dniach po ponad dwóch miesiącach czekania odbieram z salonu Maria Śliwka na Lenartowicza Octavię Tour 1.6 + LPG. W trakcie oczekiwania i telefonowania do firmy dowiedziałem się między innymi o tym, że gaz nie jest zakładany w Czechach tylko w Katowicach..., ale do rzeczy. "Domówiłem" autoalarm którego brakuje w pakiecie MORE. Tutaj rodzi się pytanie, na co zwrócić uwagę podczas odbioru samochodu (tapicerka drzwi, plastiki?), po owym zakładaniu alarmu przez ASO? Może macie koledzy / koleżanki jakieś wyrobione opinie na temat tego konkretnego salonu ? Może ktoś z Was odbierał tam samochód?

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

wszystkie instalacje sa montowane u dealerow w kraju

demontowane będą plastiki pod deska tapicerki, drzwi nie beda demontowane
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• adrianadik
        Classic
        • 2009
        • 9

Czyli zwrócić uwagę na te właśnie plastiki, czy są dobrze zamocowane tak?

Komentarz

• Marx
          Elegance
          • 2009
          • 865

widze za zolozylismy podobne tematy

Komentarz

• marte
            Rider
            • 2007
            • 259

Re: Tour 1.6 + LPG

Zamieszczone przez adrianadik
            Witam

Na dniach po ponad dwóch miesiącach czekania odbieram z salonu Maria Śliwka na Lenartowicza Octavię Tour 1.6 + LPG. W trakcie oczekiwania i telefonowania do firmy dowiedziałem się między innymi o tym, że gaz nie jest zakładany w Czechach tylko w Katowicach..., ale do rzeczy. "Domówiłem" autoalarm którego brakuje w pakiecie MORE. Tutaj rodzi się pytanie, na co zwrócić uwagę podczas odbioru samochodu (tapicerka drzwi, plastiki?), po owym zakładaniu alarmu przez ASO? Może macie koledzy / koleżanki jakieś wyrobione opinie na temat tego konkretnego salonu ? Może ktoś z Was odbierał tam samochód?
            Zasada jest tak. Kupiłeś coś u Śliwki albo naprawiałeś coś u Śliwki to będziesz miał problemy. Na twoim miejscu na odbiór wybrałbym się z rzeczoznawcą, który pomierzy grubość lakieru i sprawdzi inne detale. Ogólnie salony i serwisy Śliwki są znane z partactwa i uważane za najgorsze w woj Śląskim.

Pzdr

Komentarz

• adrianadik
              Classic
              • 2009
              • 9

No to mnie pocieszyłeś

[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 19:57 ]
              Byłem oglądać samochód w salonie, "już" jest u nich. Nie zauważyłem żadnych niepokojących mnie rzeczy. Jedyne co rzuciło mi się w oczy to brak zamka przy schowku w desce rozdzielczej. Zamiast niego była plastikowa zaślepka. Obok stała Octa z tym samym silnikiem tyle, że z czujnikiem parkowania z tyłu i zamek był... W wersji wyposażenia MORE brakuje zamka w schowku? Czy też był pod ów zaślepką? To co mnie mile zaskoczyło to kierownica nowego typu, taka jaka jest w nowej Fabii na przykład.

Komentarz

• S3 CHRIS
                Elegance
                • 2006
                • 979
                • Octavia I (1U2)
                • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

pod zaślepka napewno nie ma myśle ze w tej wersji po prostu nie ma spr. w specyfikacji na ulotkach
                ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• marte
                  Rider
                  • 2007
                  • 259

No to mnie pocieszyłeś

Byłem oglądać samochód w salonie, "już" jest u nich. Nie zauważyłem żadnych niepokojących mnie rzeczy. Jedyne co rzuciło mi się w oczy to brak zamka przy schowku w desce rozdzielczej. Zamiast niego była plastikowa zaślepka. Obok stała Octa z tym samym silnikiem tyle, że z czujnikiem parkowania z tyłu i zamek był... W wersji wyposażenia MORE brakuje zamka w schowku? Czy też był pod ów zaślepką? To co mnie mile zaskoczyło to kierownica nowego typu, taka jaka jest w nowej Fabii na przykład.
                  To nie są moje fanaberie. Z doświadczenia wiem jak działają serwisy Śliwki. Możesz sie zdziwić jakie rzeczy mozna odkryć po jakimś czasie w swoim aucie..... Z tym rzeczoznawcą to ja poważnie pisałem. Po moich przejściach nie ma innej opcji odbierania auta z salonu. Wpisz w wyszukiwarke, to znajdziesz wiele ciekawych informacji o tej sieci... Napewno nie bądą to pozytywy. Zrobisz jak uważasz, ale nie chciałbym, żebys potem był rozczarowany tak jak ja, więc wole uprzedzać już wcześniej. Koszt rzeczoznawcy z PZMOT to tylko 300-400 zł. To chyba niezbyt wygórowana cena za pewność i spokój ducha. Pozdrawiam

Komentarz

• GeorgeF
                    Drive
                    • 2009
                    • 60

W tej wersji nie ma zamka. Odebrałem swoją Octę kilka dni temu i też mam kierownicę nowego typu jak także Lusterka zewętrzne.
                    O1 Tour 2009, 1.6 BFQ.

Komentarz

• romman
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 201

adrianadik,

Kupiłem auto u Śliwki w Katowicach. Powiem tak - kupić można, ale serwisować ABSOLUTNIE NIE. Drugi raz u Śliwki nawet bym nie kupił. Miałem trochę problemów z prawie nowym autem (kilka tys przebiegu). Widząc ich "fachowość", to nie pozwoliłbym już nawet wymienić oleju.

Nie wierzyłem początkowo w opowieści tutaj, ale naprawdę omijaj szerokim łukiem. Kupiłeś? Trudno, ale serwisuj z dala od nich

Komentarz

• adrianadik
                        Classic
                        • 2009
                        • 9

Zamieszczone przez marte
                        To nie są moje fanaberie. Z doświadczenia wiem jak działają serwisy Śliwki. Możesz sie zdziwić jakie rzeczy mozna odkryć po jakimś czasie w swoim aucie..... Z tym rzeczoznawcą to ja poważnie pisałem. Po moich przejściach nie ma innej opcji odbierania auta z salonu. Wpisz w wyszukiwarke, to znajdziesz wiele ciekawych informacji o tej sieci... Napewno nie bądą to pozytywy. Zrobisz jak uważasz, ale nie chciałbym, żebys potem był rozczarowany tak jak ja, więc wole uprzedzać już wcześniej. Koszt rzeczoznawcy z PZMOT to tylko 300-400 zł. To chyba niezbyt wygórowana cena za pewność i spokój ducha. Pozdrawiam
                        Doskonale Cię rozumiem, ale samochód już jest więc salonu raczej nie zmienię...Cieszy mnie tylko to, że dodali radio i autoalarm. Zobaczymy prawdopodobnie w poniedziałek co i jak (jak odbiorę Octę)

Zamieszczone przez S3 CHRIS
                        pod zaślepka napewno nie ma myśle ze w tej wersji po prostu nie ma spr. w specyfikacji na ulotkach
                        Doczytałem i rzeczywiście nie ma tego zamka...no coż tragedii nie ma.

Zamieszczone przez GeorgeF
                        W tej wersji nie ma zamka. Odebrałem swoją Octę kilka dni temu i też mam kierownicę nowego typu jak także Lusterka zewętrzne.
                        Kierownica bardzo ładnie się prezentowała, nie powiem. Co do lusterek to też mi się jakieś "inne" wydawały.

Zamieszczone przez romman
                        Kupiłem auto u Śliwki w Katowicach. Powiem tak - kupić można, ale serwisować ABSOLUTNIE NIE. Drugi raz u Śliwki nawet bym nie kupił. Miałem trochę problemów z prawie nowym autem (kilka tys przebiegu). Widząc ich "fachowość", to nie pozwoliłbym już nawet wymienić oleju.

Nie wierzyłem początkowo w opowieści tutaj, ale naprawdę omijaj szerokim łukiem. Kupiłeś? Trudno, ale serwisuj z dala od nich
                        W rodzinie mieliśmy już Favorit, Felicia, Fabia I i teraz będzie Octa Tour - żadnej na szczęście nie byliśmy zmuszeni serwisować u Śliwki (poza oczywiście przeglądami co by gwarancję utrzymać). Znajomy serwisował Fabię I w AUTOPROFILU w DG. Malowali mu tylną klapę i po roku na tej klapie wyszły takie bąble, że szkoda gadać...W życiu nie widziałem takiej fuszerki...

Komentarz

• marte
                          Rider
                          • 2007
                          • 259

Zamieszczone przez marte
                          Doskonale Cię rozumiem, ale samochód już jest więc salonu raczej nie zmienię...Cieszy mnie tylko to, że dodali radio i autoalarm. Zobaczymy prawdopodobnie w poniedziałek co i jak (jak odbiorę Octę)

Zamieszczone przez S3 CHRIS
                          Doczytałem i rzeczywiście nie ma tego zamka...no coż tragedii nie ma.

Zamieszczone przez GeorgeF
                          Kierownica bardzo ładnie się prezentowała, nie powiem. Co do lusterek to też mi się jakieś "inne" wydawały.

Zamieszczone przez romman

W rodzinie mieliśmy już Favorit, Felicia, Fabia I i teraz będzie Octa Tour - żadnej na szczęście nie byliśmy zmuszeni serwisować u Śliwki (poza oczywiście przeglądami co by gwarancję utrzymać). Znajomy serwisował Fabię I w AUTOPROFILU w DG. Malowali mu tylną klapę i po roku na tej klapie wyszły takie bąble, że szkoda gadać...W życiu nie widziałem takiej fuszerki...
                          Nie chciałbym Cię straszyć, ale jak zakładali Ci radio w serwisie to pewnie masz połamane wszystkie plastiki i będzie skrzypieć. Mi zdejmowali boczki z drzwi i wszystkie plastiki zostały połamane a boczki odkryłem że zostały przyklejone do blachy wec.... sorry.. Dzięki za taki serwis.

Komentarz

• Qba_Wlkp
                            Classic
                            • 2009
                            • 8

Sorry, ale o jakich nowych kierownicach i lusterkach mówicie ?!

Odbieram Octavię Tour 1.6 + LPG Ice+ z końcem września i w salonie nic o tym nie mówili...

Komentarz

• romi-70
                              Elegance
                              • 2008
                              • 920
                              • Volkswagen
                              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Odbierałem w tym salonie swojego szkodnika. Co do sprzedaży , odbioru to raczej było ok. Jeśli chodzi o serwis to zdecydowanie nie polecam
                              Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• GeorgeF
                                Drive
                                • 2009
                                • 60

Odbieram Octavię Tour 1.6 + LPG Ice+ z końcem września i w salonie nic o tym nie mówili...
                                Mi też wcześniej nie mówili, a gdy przyszedłem do salonu tydzień przed odbiorem od razu zauważyłem zmiany.
                                O1 Tour 2009, 1.6 BFQ.

Komentarz

• adrianadik
                                  Classic
                                  • 2009
                                  • 9

Dokładnie tak, na jeździe próbnej kierownica wyglądała tak:

W samochodzie na którego odbiór czekam wygląda mniej więcej tak:

Co do lusterek to nie są one tak "prostokątne".

Komentarz

• Qba_Wlkp
                                    Classic
                                    • 2009
                                    • 8

Dzięki za info i zdjęcia poglądowe

Powydziwiam i napiszę, że chyba kierownica ze zdjęcia nr 1 bardziej fajna ale co tam kiera, najważniejsze, aby auto hulało i smigało zobaczę jak będzie z końcem miesiąca, przy odbiorze.

Komentarz

• adrianadik
                                      Classic
                                      • 2009
                                      • 9

Dzisiaj odebraliśmy samochód i na prawdę nie ma się do czego przyczepić, chociaż nie ukrywam, że próbowałem. Wszystkie plastiki wyglądają na zamontowane prawidłowo. Jestem zadowolony, dostałem do samochodu bardzo fajne radio oraz autoalarm. Co do kierownicy i lusterek to postaram się zrobić jakieś poglądowe zdjęcia jutro i umieszczę je tutaj.

[ Dodano: Wto 15 Wrz, 09 17:09 ]
                                      Zdjęcia kierownicy i lusterek:

Komentarz

• Marx
                                        Elegance
                                        • 2009
                                        • 865

a gdzie sreberko na kierownicy?

Komentarz

• wm71
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 109

Ta chromowana obwódka na kierownicy występuje pewnie tylko w Octavi II :roll:

Komentarz

w Octavii Tour jest tylko wersja Classic, więc kierownica jest bez "sreberka"

Komentarz

• adrianadik
                                              Classic
                                              • 2009
                                              • 9

Dokładnie tak . Co do samej kierownicy to bardzo wygodna

Komentarz

• wm71
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 109

To fakt kierownica dobrze leży w dłoniach, zwłaszcza ta trzyramienna

Komentarz

• Marx
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 865

a to jakas roznica w wygodzie w stosunku do poprzedniej wersji?

Komentarz

Pracuję...