[O1] przekładka elektryki z anglika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oklon
    Classic
    • 2010
    • 19

Zamieszczone przez Kajtiii
    Wymień czujnik temperatury cieczy. Miałem to samo.
    Ja tak samo miałem. Wskazówka latała jak chciała, a prawdziwa temp. była dobra.
  • jely
    Classic
    • 2009
    • 6

Mam O1 i jestem w trakcie rozbiórki środka, gdyż zamierzam przełożyć kierownicę z prawej do lewej. Jak ktoś ma jakieś doświadczenie z elektryką tzn jak ją przełożyć na drugą stronę to będę wdzięczny za pomoc i jakieś opisy lub fotki.
    Dzięki i pozdrawiam

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Chce Ci sie przekladac, moze szybciej i latwiej wiazke skombinowac z europejczyka :twisted:

Mamy tu takiego kolege co bawi sie w przekladki, pewnie sie odezwie.

Forum angliki jak sadze jest Ci juz znane :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• jely
        Classic
        • 2009
        • 6

juz zrobilem jak poskladam to dam znac czy auto chodzi
        mam nawet troche fotek jak by ktos reflektowal

Komentarz

• lugab
          Rider
          • 2007
          • 439

jely, sorki ze sie wtrące do tematu, ale chcialem zapytać czy byla by mozliwosc spotkac sie i oblukac jak wyglada taka przekladka u Ciebie. Tez jestem z Jawora, chyba ze to inny jawor, ja jestem z tego kolo legnicy, bede w PL w pazdzierniku, i tez mysle o przekladce mojej O1
          Sorki za OT
          1.9 TDI ALH, narazie 90KM

Komentarz

• guciek81
            Drive
            • 2009
            • 46

Witam kolegów, mam octavie kombi po przekładce. Ogólnie jestem zadowolony z tym że... jest kilka problemów z którymi walcze, tzn które są nie zrobione. Lusterka mi działają na odwrót . Może ktoś wie o co chodzi i podpowie mi jak to zrobić. Jak by ktoś był ciekaw mogę cyknąć pare fotek.

Komentarz

• michu-gd
              Classic
              • 2010
              • 4

Witam!

Przerobiłem sobie Octavię I 1.8T w zeszłe lato. Gość, który to przerabiał miał być niby zaufanym, sprawdzonym mechanikiem. Ale tydzień po odbiorze przełożonego samochodu, włączyła się kontrolka check engine. Mój inny mechanik (tym razem gość uczciwy), po podłączeniu do VAG-a stwierdził, że wyskakuje błąd sondy lambda. Skasował błąd, po kilku dniach się pojawił ponownie. I tak jeszcze z dwa razy, kasował mi błąd, a potem się ponownie pojawiał. Mój nowy mechanik nim wymienił sondę, sprawdził połączenia kabli do sondy, bo miał nadzieję, że może coś z połączeniami jest nie tak. Niestety pomimo swoich prób, błąd wyskakiwał ponownie, więć stwierdził, że sondę wymieni. Po dwóch tygodniach od wymiany, check engine wykoczył ponownie, po zVAGowaniu wyszedł znów błąd sondy!

Gdy przy okazji spotkania z mechanikiem, który mi Octavkę przekładał, powiedziałem mu o tym, że tydzień po odbiorze samochodu od niego, check engine się pojawiła, zaczął mi wciskać kit, że ja już z tą kontrolką check engine z Anglii do niego przyjechałem. A wiem na 100%, że tak nie było, 1600km z Anglii jechałem i wszystko było elegancko. W związku z tym pomyślałem sobie, że skoro taki kit mi wciska, to ta kontrolka musiała mu wyskoczyć po zrobieniu przekładki.

Zatem pytanie do Was koledzy, którzy z przekładkami mieli do czynienia. Czy możliwe jest, że przy przekładaniu samochodu przewodu do sondy lambda były przez niego gdzieś przedłużane i na tym połączeniu coś nie styka?

Bo jak już na początku wspomniałem mój nowy mechanik łączenie przewodów przy sondzie sprawdzał i tam wszystko jest OK. Więc myślę sobie, że pewnie tam gdzie przewody od sondy przy przekładce były przedłużane (ciekawe gdzie to połączenie się znajduje), tam pewnie ten "przekładacz" lipę zrobił.

A tak w ogóle czy przy przekładce przedłuża się przewody do sondy lambda?

Z góry dzięki za pomoc i sugestie.

Pozdrawiam!

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Kabel z sondy idzie chyba do sterownika silnika (chyba, ja nie mam takiej sondy). Jak tak, to nic tam nie robisz, bo wiazki silnika nie ruszamy przy przekladce. Pozostaje kwestia jakiegos przetarcia na kablu do kompa, albo jeszcze gdzies, bo komp trzeba odkrecic i go przestawic w tej rynnie pod szyba.
                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...