Dzień bez problemów z Octavią to dzień stracony ..... :twisted:
Dziś zauważyłem, że mimo wyłączonego ogrzewania tylnej szyby działa ogrzewanie lusterek zewnętrznych. Dopiero przestawienie przełącznika od ogrzewania lusterek w pozycję L lub R powoduje, że (chyba-jeszcze muszę to sprawdzić) lusterka przestają się podgrzewać. Kiedyś było tak, że dopóki nie włączyłem ogrzewania tylnej szyby to ŻADNE ustawienie przełącznika lusterek nie powodowało włączenia ich ogrzewania.
Ma ktoś może jakiś pomysł co "poszło nie tak"? A może miał już ktoś podobny problem?
a ja mma taki bajer ze gdy ustawiam lewe lusterko to prawe tez sie ustawia ( chodzą razem gdy mam włączone "L" a gdy włącze "R" to chodzi tylko prawe ) Miał kotos taki przypadek :>?? co mogło nawalic:>??
sebo-hahahah sorry ale nie moglem sie powstrzymac jesli chodzi o ten problem
bylo to ostatnio sporo walkowane
co do grzania to dziala to niezaleznie-znaczy ze jak grzeje lustra to szyba sie nie grzeje a jak wl.szybe to powiem szczerze ze nie sprawdzalem ale chyba lustra nie grzeja
Uppssss :?
Ale w instrukcji jest to trochę zamieszane: (wersja Navod k obsluze Octavia polsky 05.02)
na stronie 17, drugi słupek, ostatni akapit: "Lusterka zewnętrzne są ogrzewane po włączeniu zapłonu, gdy włączone jest ogrzewanie tylnej szyby (tylko w samochodach bez elektrycznych podnośników szyb).
A więc tu było położone źródło mojego zasugerowania :P
Sorry za burzę w szklance wody :roll: :szeroki_usmiech
P.S. No to jeździłem 2,5 roku z ciągle włączonym ogrzewaniem lusterek :diabelski_usmiech . Zajefajny ROTFL. Chyba już się starzeję i zaczynam szukać dziury w całym. Starość nie radość. :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Dlatego w OII to zmieniono bo to kretynski wymysl ten przelacznik bez pozycji 0. Przy czyszczeniu drzwi zawsze lusterko sie poprzestawia. Robia postepy :twisted:
Spoko rzeczywiscie sporo juz o tym bylo. Ogrzewniae dziala niezaleznie i nie wiem czemu piszecie o pozycji "0" u mnie jest rysunek spiralki wiec oczywsice podgrzewanie....
Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
danielpoz--- hahaah jakoś nie spotkałem sie jeszcze z tym problemem na forum. jak wiesz gdzie to jest to napisz a nie sie kurwa smiejesz. Jak bym znalazł post z tym problemem to bym nie pytał.
danielpoz--- hahaah jakoś nie spotkałem sie jeszcze z tym problemem na forum. jak wiesz gdzie to jest to napisz a nie sie kurwa smiejesz. Jak bym znalazł post z tym problemem to bym nie pytał.
tak moze troche grzeczniej :evil: bo razem bydla nie ganialismy!!!!
a smiac sie moge skoro kilka tematow nizej jest ten problem-szukaj a nie podskakuj bo moze w Ciechanowie robisz furore ta skoda ale tu na forum jednak sa inne zasady
Komentarz