przedluzona gwarancja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paragraf
    Ambiente
    • 2010
    • 130

przedluzona gwarancja

Niedoróbka "Rozrusznik" - Ciąg Dalszy II

Nie było czasu, żeby pisać... Urlop pod psem w wysłużonym autku zastępczym

1. Tydzień temu 24.01.2010 autko nie zapaliło po raz kolejny..
    K#&*a!!! "Peszek" jak diabli
    Pakowaliśmy się na wyjazd w góryyy!!! ...
    Pikny bagażnik dachowy na 4 pary nart i.. d**a blada!!!
    Efekt? Laweta :evil:

2. Rozmowa z Assistance (w INTER-AUTO - a nie centralą!!!): "Wie Pan... Mamy niedzielę.. Nie wiemy co się stało, nie wiemy jak długo potrwa naprawa, z autkiem zastępczym - to chyba nic"... Wziąłem w rękę Gwarancję Dożywotniej Mobilności i czytam gościowi: "7 dni w tygodniu, 24 h/dobę, z wyłączeniem krajów..." ...
    Ciśnienie rośnie!

3. Po prawie dwóch godzinach czekania (do INTER-AUTO idę piechotą 40 minut!!!!!!!) - lawetka... Tutaj słowa na "k" i "h" zajęłyby pół strony!

4. Oki - w salonie w niedzielę... Całkiem spora obsada! Dostaję autko zastępcze... Octavia 1,9D Combi... Dobrze, że narty żony i swoje zostawiłem na miejscu tydzień wcześniej... Szwagra narty (1,80cm) - wiszą nad głową dziecku - wystając z bagażnika...
    Po kilku godzinach męczarni jestem na miejscu wypoczynku z... 5 godzinnym poślizgiem! (miałem wyjechać o 8:30 i być na 12 - gdy tymczasem o 12.05 odbierałem, odbierałem, odbierałem, odbierałem i odbierałem autko zastępcze).
    Efekt? Na miejscu jestem o 17:30

5. O stanie auta zastępczego pisał nie będę - obraz nędzxy i rozpaczy... Uwaga na tylną klapę - osłona zamka (platiki) nie trzymają i na każdym wyboju nap...la do bólu uszu... Ze stanem czystości... Uprzedzali, że nie sprzątane - bo wróciło z trasy... O SYFIE nikt nie uprzedzał!!!! Ale ja sprzątał tego auta po igłach od choinek nie będę! Wystarczy, że powyciągałem spod foteli puste opakowania po chipasach - bo smrodu nie szło wytrzymać

6. Poniedziałek 25.01.2010 usłyszałem wyrok:
    Rozruszniki VALEO (Trusek - czytaj uważnie) są wadliwe. Trwa akcja wymiany na rozruszniki BOSCHa... Niestety brak ich w magazynie. Czas wymiany do 14 dni.

Brak słów $&%*@#! !!!!!!!!!!!!!!!

7. Jest 31.01.2010... O drodze powrotnej nie piszę. Narty (WSZYSTKIE!!!) zostawiliśmy u gospodarzy z agroturystyki.. Nie chciałem, żeby trzaskały dzieci po głowie...
    Za oknem stoi zastępcze truchło...
    Moją wymarzoną Octavkę kupiłem 6.01.2010. Od tamtego dnia miałem ją u siebie przez .. tydzień...
    Resztę czasu spędziła na lawetach, w serwisach, itd....
    Stan licznika 754 km...

Zaje.... Qr..a!!! fajnie :evil:

PS.
    W skrzynce pocztowej znaleźliśmy list od właściciela INTER-AUTO, w którym dziękuje on za zaufanie, jakie pokładamy w marce Skoda...
    Mam ochotę coś na ten temat odpisać mu...
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

przedluzona gwarancja

po zakonczeniu gwarancji (czyli 2 lata) mozna wykupic za 2 tys zl przedluzenie na kolejne dwa lata. Ktos wie cos wiecej na ten temat?

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: przedluzona gwarancja

Zamieszczone przez Marx
      po zakonczeniu gwarancji (czyli 2 lata) mozna wykupic za 2 tys zl przedluzenie na kolejne dwa lata. Ktos wie cos wiecej na ten temat?
      lepiej se do skarbonki włoż te 2 tys......nieraz niektórzy nie mogli skorzystac z normalnej gwarancji bo ASo co tam wymyslało.....
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Marx, jak widziałem jak była realizowana moja podstawowa gwarancja to sobie odpuściłem. Wyrzucona kasa.
        Ale szczegóły masz tutaj:
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Marx
          Elegance
          • 2009
          • 865

e to lipa, myslalem ze to gwarancja fabryczna normalna a nie jakies bzdurne ubezpieczenia. Autocasco mam od takich rzeczy.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Da sie, jeden warunek zglosic sie trzeba przed uplywem roku, a nie dwoch lat :lol: Tak bylo w przypadku OII w 2006 roku.

W OI kupionej w 2002 roku takie cos mielismy, wtedy byl rok gwarancji, po tej gwarancji bylo 2 lata ubezpieczenia gwarancyjnego realizowanego przez Hestie, a nie gwarancji importera lub producenta, ani nawet ASO :idea:

W przypadku naszej OI zwrocilo sie to bez problemu, bo wlasnie w drugim roku, polecialo lozysko, wysprzeglik i cos tam jeszcze. Na koniec zostala wymieniona turbina na nowa, bo zapiekly sie kierownice w starej. Wtedy nie mielismy jeszcze rozkreconego tego forum :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

a ile to kosztowalo?

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

To bylo bardzo dawno temu, ale jak mysle mowimy o tym samym produkcie, ze wzgledu ze jest on oferowany przez salon, a nie przez sama firme ubezpieczeniowa.
                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...