[O2] Jasna tapicerka(ivory). Pranie tapicerki.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gsx_katana
    Classic
    • 2010
    • 5

A blok dalej stoi superb w kolorze Rosso Brunello :szeroki_usmiech ....
    Generalnie jest sporo aut w podobnym kolorze :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech ...
    A jak zamawiałem to myślalem :szeroki_usmiech , że będzie niepowtarzalne :roll: :twisted: :twisted: :roll:
    ale póki co nie widziałem innej O II kombi w takim umaszczeniu :wink:
  • yeti_
    Classic
    • 2009
    • 11

Proszę o opinię posiadaczy octavi z jasną tapicerką (ivory). Czy wymaga dużo zachodu, czy wystarczy po prostu uważać. Jak często oddajecie wasze samochody do prania tapicerek i jakie to przynosi efekty.

Komentarz

• mpietrew
      Classic
      • 2008
      • 21

mam kolego w O2 kremowa skóre, z jasnym materiałem w środku, jasna podłoga itd na wiosne przetarłem ją waniszem i jest ok. Osobiście nie zamieniłbym ją na żadną ciemna, wogle inny klimat w aucie, Ew jakas jasna brązowa.... Zawsze taka chciałem, aczkolwiek bałem sie he he Każdy mówie ze jest ją cieżko utrzymac, jak nie wypada Ci czekolada z ust to nie jest źle. Kto nie mial ten nie wie...

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

yeti_ogólnie jeśli się uważa na zabrudzenia to jest ok, generalnie jeśli jeżdziasz sam to nie ma problemu. gorzej jak wozisz np. dzieci wtedy może być kłopot. ogólnie lepszym rozwiązaniem jest jasna skóra niż jasny materiał welurowy czy coś. ja na jasne wnętrz nie narzekałem -zobacz w mój link z podpisu miałem l&k.

pozatym na rynku są dostępne specjalne impregnaty do tapicerek :wink:
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez yeti_
          Proszę o opinię posiadaczy octavi z jasną tapicerką (ivory). Czy wymaga dużo zachodu, czy wystarczy po prostu uważać
          Wystarczy po prostu uwazać Moja Octa ma tę tapicerkę (eminent Ivory). Jak ją po raz pierwszy zobaczyłem w salonie to troche się przeraziłem (jak zamawaiłem auto to na próbce kolor tapicerki wydawał sie ciut ciemniejszy ). Ale po 2 latach eksploatacji stwierdzam, że po prostu należy bardziej uważać i często odkurzac samochód, a ewentualne zabrudzenia które pojawiają się np. na wykładzinie podłogi na bierząco usuwać dobrymi kosmetykami. W każdym razie tapicerka w moim aucie wygląda jak w chwili wyjazdu z salonu i nie mam większych problemów z jej utrzymaniem w czystości
          P.S. Jeśli masz małe dzieci to nie jest to tapicerka dla ciebie.
          Czarny Elegance

Komentarz

• Jac_ek
            RS
            • 2009
            • 1733

Re: Jasna tapicerka(ivory). Pranie tapicerki.

Zamieszczone przez yeti_
            Proszę o opinię posiadaczy octavi z jasną tapicerką (ivory). Czy wymaga dużo zachodu, czy wystarczy po prostu uważać. Jak często oddajecie wasze samochody do prania tapicerek i jakie to przynosi efekty.
            Odświeżę wątek ;-)

Po miesiącu użytkowania stwierdzam że jest jak nówka, mimo 2 letniego pasażera na tylnej kanapie ;-), ale oczywiście z żona staramy się uważać, ale myślę, że znowu uważamy dokładnie tak samo jak byśmy mieli czarną czy inną nowa tapicerkę, poza tym pojawił się plan za rok, dwa jeśli ta tapicerka okazała by się bardzo uciążliwa w utrzymaniu czystości, oddania samochodu do tapicera, jednak nie ma to jak skóra.
            Z tego co się orientowałem to koszt ~3500 zł na wysoki połysk ;-)

Ale na razie testujemy IVORY i jesteśmy zadowoleni - wnętrze samochodu wydaj się dużo przestronniejsze i spokojniejsze - bardzo lubię jasne kolory
            - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Zima przed Wami :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

Zamieszczone przez Maicroft
                rzekłbym - w trakcie.
                Ale i tak uważam że jasne wnętrza są dużo ładniejsze niż czarne smuty ;-)

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Zamieszczone przez Maicroft
                  Nie pierwsza już
                  Czarny Elegance

Komentarz

• andrzej79
                    Classic
                    • 2009
                    • 3

mam jasna tapicerke troche szlak trafia jak ktos wsiada i butów nie wytrzepie. jak jade na działke to nie ważne jak jest zimno portki trzeba prezbrac by jaks plama nie została. ostattnio niebieskie sztruksy przebarwiły siedzenie, widac kazdy ciemny włos i generalnie..... śreodek mi się bardzo podoba choc czasem irytuje

Komentarz

• Jac_ek
                      RS
                      • 2009
                      • 1733

No dokładnie, albo się zachowuje jakieś elementarne odruchy higieny ;-) (w brudnym się nie jeździ) albo nie. Ot cała filozofia - Znam takich co chętnie by sobie w samochodzie karcherem błoto wymietli - z Ivory tak się nie da - to jest pewne

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Najlepsze są reakcje ludzi którzy mają wejśc do srodka auta z tapicerką Ivory Ostatno podwoże kumpelę , bo jej auto jest kaput i jak tylko otworzy drzwi mojej O II to pyta sie jak ona ma tu wejść, bo tu tak jasno i czysto
                        Jak tylko odebrałem O II z salonu i pojechałem do moich teściów to tesciowa stwierdziła że ... ona tu nie siada bo jeszcze cos pobrudzi i mam spokój z mamusią :diabelski_usmiech takze jak widac ivory poza tym że sie pieknie prezentuje to jest jeszcze praktyczne
                        Czarny Elegance

Komentarz

• phoneman
                          RS
                          • 2008
                          • 3374
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Big
                          O II z salonu i pojechałem do moich teściów to tesciowa stwierdziła że ... ona tu nie siada bo jeszcze cos pobrudzi i mam spokój z mamusią :diabelski_usmiech
                          To mnie przekonałeś do jasnej tapicerki
                          .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• sekrecja
                            Classic
                            • 2009
                            • 5

Zamieszczone przez Big
                            Najlepsze są reakcje ludzi którzy mają wejśc do srodka auta z tapicerką Ivory Ostatno podwoże kumpelę , bo jej auto jest kaput i jak tylko otworzy drzwi mojej O II to pyta sie jak ona ma tu wejść, bo tu tak jasno i czysto
                            Niech zdejmuje co się da i wchodzi do auta w bieliźnie (najlepiej białej)
                            kriskross

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez sekrecja
                              Niech zdejmuje co się da i wchodzi do auta w bieliźnie (najlepiej białej)
                              O i ten pomysł mi sie podoba
                              Czarny Elegance

Komentarz

• RS
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 238

Ja Cię !!!!
                                Ile zalet :
                                Panienki wchodzą prawie nago , Tesciowa nie wsiada w ogóle.
                                Jakze załuję iz nie mam jasnej tapicerki
                                :lol: :lol: :lol:

Komentarz

• phoneman
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3374
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

RS, Jedziemy i obszywamy
                                  .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Jac_ek
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 1733

Pytanie o tapicerkę to pytanie o to co ci się podoba. A co do utrzymania czystości w IVORY - to odpowiedz brzmi - da się utrzymać czystość, choć wymaga to więcej uwagi. To ze ktos ma czarna tapicerkę to wcale nie znaczy ze ona się mniej brudzi - to oznacza tylko tyle ze mniej na niej widać brud - a syfi się tak samo ;-)

Komentarz

Pracuję...