[O1] cena tego auta w salonie !?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kiki
    Rider
    • 2010
    • 359

21 lutego gdzie dokładnie ma to być? Na stronie piszą że na południu :|
  • DJTOMEK
    Ambiente
    • 2009
    • 192

witam
    mam takie pytanie interesuje mnie ile dal za moje auto jego 1 właściciel w salonie! bo auto mam krajowe kupione w 1998r wersja slx 1,8 20v z szyberdachem i 4 el. szybami i reszta ale bez klimatyzacji !
    ciekawi mnie poprostu ile takie auto wtedy nowe kosztowało więc jesli ktoś wie jak to sprawdzić to byłbym bardzo wdzięczny i czy to normalne ze w najlepsze opcji slx nie ma klimy a szyberdach ?
    familly car na 17 zool ;-)
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=389936#389936

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Wtedy czesto bylo tak jak w Golfach 3, ze bylo jedno albo drugie
      Spritmonitor.de

Komentarz

• kecaj
        RS
        • 2009
        • 1511
        • Superb II (3T4)

62,990 w styczniu 1999.
        Daj mi na priv numer nadwozia to powiem Ci jakie było wyposażenie.
        Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• DJTOMEK
          Ambiente
          • 2009
          • 192

Maicroft,acha to dobrze bo juz myslalem ze cos kombinowane szkoda ze klimki nie ma choc w poprzednim aucie uzylem jej w tym roku doslanwie ze 3-4 razy wiec wielkiej stray nie ma 8)

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

To zalezy ile sie jezdzi, jak malo to klima jakos nie jest specjalnie wymagana, ale jak spedza sie tam duzo czasu to zaczyna sie doceniac taki bajer.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• DJTOMEK
              Ambiente
              • 2009
              • 192

Maicroft, ja duzo jezdze ale na malych odcinkach hehe 10-15 minut i koniec jazdy wiec ledwo sie schlodzilem juz wychodzilem na pole no zobaczymy jakos bedzie szyber mi pomoze w tym :roll:

Komentarz

• ufo
                L&K
                • 2008
                • 1475
                • Octavia III combi (5E5)
                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez DJTOMEK
                ja duzo jezdze ale na malych odcinkach hehe 10-15 minut i koniec jazdy
                to się klimy nie opłacało włączać...lepiej okna pootwierać i przeciąg zrobić na te 15 minut.

Komentarz

• DJTOMEK
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 192

ufo, i właśnie w większosci przypadków tak robiłem dlatgeo mówie ze uzyłem klimy za te wakacje moze ze 4-5 razy i nie boleje nad jej brakiem w skodzie.. jedynie ciekawi mnie czemu akurat koles biorac ja z salonu wybral szyberdach a nie klime :0 i ile zaplacił za to auto

Komentarz

• bradley
                    L&K
                    • 2008
                    • 1465

DJTOMEK, a "moj" niemiec kupil auto z szyberdachem zamiast klimatyzacji i... dolozyl jeszcze webasto :shock:
                    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• DJTOMEK
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 192

Zamieszczone przez bradley
                      i... dolozyl jeszcze webasto
                      szkoda że mój nie był taki hojny heh

Komentarz

• Thundi
                        L&K
                        • 2005
                        • 1157

Zamieszczone przez DJTOMEK
                        jedynie ciekawi mnie czemu akurat koles biorac ja z salonu wybral szyberdach a nie klime :0 i ile zaplacił za to auto
                        Dawno temu (jak by nie patrzeć to już jest 10lat) temu panowała moda na szyberdach. dużo ludzi uważało że szyberdach spełnia się tak samo jak klimatyzacja (tu poniekąd trochę prawdy jest) toteż często widuje się takie auta z tamtego okresu więc takie coś nie jest dziwne. Dodatkowo kiedyś serwis klimatyzacji był drogi a szyberdach praktycznie nie wymaga serwisu (chyba że się popsuje).

Dodam że może osoba ta nie mogła mieć klimatyzacji manualnej w aucie (np: ja tak mam (to jeden z powodów dla których właśnie klimy u mnie brak) - przy jeździe z manualną mam zapalenie gardła przy automatycznej na szczęście problemu brak).

I jeszcze jedno czasami ludzi biorą dodatki zupełnie bez sensu więc też nie ma się co dziwić jak widzi się dziwne wyposażenie w aucie (np: Audi Allroad 3.0TDI max wyposażenie brakuje kolorowego ekranu pomiędzy zegarami (cena auta jako nowy to ponad 300tyś zł a koszt ekranu kolorowego to jakieś 400zł - dodam że auto miało webasto, bezkluczykowy system rozruchu, elektrycznie podnoszona tylna klapa i wiele innych)
                        O ortografie dba FF.
                        Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                        http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• b-bar01
                          Elegance
                          • 2007
                          • 985
                          • Octavia I (1U2)
                          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Thundi
                          przy jeździe z manualną mam zapalenie gardła przy automatycznej na szczęście problemu brak).
                          przecież zasada dzialania automatu i manualu jest taka sama, w automacie , jak jest za zimno to sterownik włącza równolegle ogrzewanie, w manualu trzeba to zrobić ręcznie
                          gardło boli jak sie jeździ z klimą na maxa, niezależnie od jej typu :roll:
                          *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

przy jeździe z manualną mam zapalenie gardła przy automatycznej na szczęście problemu brak).
                            Wychodzi nieumiejętność korzystania z klimatyzacji.
                            Jeszcze inne argumenty przeciw klimie (nawet automatycznej), to że śmierdzi i jest szkodliwa, bo lęgną się w niej grzyby :szeroki_usmiech
                            O klimatyzację trzeba dbać (raz do roku przegląd) i umieć jej używać a wtedy na pewno nikt nie będzie miał kłopotów z gardłem, ani narzekał na smród.

Komentarz

• arttu
                              Drive
                              • 2008
                              • 84

Ja tez mam SLX z 98 tyle że w 1.6 z szyberdachem bez klimatyzacji, może to była jakaś "akcja promocyjna" że dokładali szyberdach do slx'w za free ?? oczywiście mój nie jest z polskiego salonu
                              Jest: Czarna Skoda Octavia II Ambiente 2008 1.6 FSI BLF
                              Była: Zielona Skoda Octavia I SLX 1998 1.6 MPI AKL
                              A dawno, dawno temu były: Fiat Punto I oraz Mazda 323F
                              Moja niunia: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=713801#713801

Komentarz

• DJTOMEK
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 192

arttu, no moj jest z krakowa z salonu jak widze ale to nic ! co jest z tego sie bedzie korzystać czekam jeszce na info kolegi z forum nt ceny tego auta ciekawe ile właściciel za niego dał te 11 lat temu

Komentarz

• kecaj
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1511
                                  • Superb II (3T4)

DJTOMEK,

Pisałem Tobie już cenę ze stycznia 1999 62,990, za resztą danych czekam...
                                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• DJTOMEK
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 192

kecaj,ups przeoczyłem

Komentarz

• Thundi
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1157

Zamieszczone przez b-bar01
                                      gardło boli jak sie jeździ z klimą na maxa
                                      Zamieszczone przez szkodzisław
                                      Wychodzi nieumiejętność korzystania z klimatyzacji.
                                      Wcale nie ustawiałem na max czasami tylko chodziła tak żeby chodzić (czyli po np 20 stopniach na zewnątrz była ustawiona na około 20 stopni) i zawsze po jeździe (od 30min do 1h) miałem zapalenie gardła pozostałym osobą nic nie było więc to raczej nie jest wina nieumiejętności używana klimatyzacji. Przy automatycznej nie miałem nigdy problemu pomimo że czasami było ustawione na duże odchyły (na zewnątrz ponad 30 w środku 19)i czas też dość długi (max to ponad 9h).

Zasada działania jest taka sama ale efekt jest nieco inny kiedyś ktoś mi zrobił wykład (znaczy się przez >30min tłumaczył) dlaczego tak jest ale nie pamiętam co jak co, pamiętam że jak coś to mam używać klimatyzacji to automatycznej i tyle

ps: Zapalenie krtani (tak że wydobyć z siebie dźwięku nie mogłem) to chyba zbyt mocne objawy jak na nieumiejętność obsługi klimatyzacji nie sądzicie :?:

ps2: Raz kiedyś znajomy odpalił klimatyzacje w zimie (tak aby rozruszać) jechałem z nim jakieś 10min efekt był taki że następnego dnia miałem piękne L4

ps3: Mam w rodzinie osobę która po zjedzeniu kiwi dostaje zapalenia gardła i ona pewnie nie umie obierać owoców albo używa złego noża - końcówka jest żartem oczywiście bo początek niestety nie.
                                      O ortografie dba FF.
                                      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

uot;]Zapalenie krtani (tak że wydobyć z siebie dźwięku nie mogłem) to chyba zbyt mocne objawy jak na nieumiejętność obsługi klimatyzacji nie sądzicie
                                        A może to jednak wina zaniedbanej, zagrzybionej klimatyzacji?
                                        Czasem nie śmierdzi a jednak klima jest zagrzybiona i osoby wrażliwe, mogą przez to chorować.
                                        Ja jeżdżę z włączoną klimą codziennie przez cały rok, bo w ten sposób nie pozwalam "zalęgnąć" się grzybom i utrzymuję ją w dobrym stanie (długie nieużywanie klimy potrafi ją zabić).

Komentarz

• _tm_
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 2333
                                          • Superb III (3V3)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

ps2: Raz kiedyś znajomy odpalił klimatyzacje w zimie (tak aby rozruszać) jechałem z nim jakieś 10min efekt był taki że następnego dnia miałem piękne L4
                                          Ale ponizej pewnej temperatury (chyba 10 stopni) klima i tak sie nie wlacza (mimo wcisnietego guzika nie uruchamia sie kompresor, czy cos w tym stylu), wiec w zimie nie za bardzo jest jak ja wlaczyc
                                          S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                          Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                          -------------------------------------------------------------------------
                                          O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                          O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                          O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Thundi
                                            L&K
                                            • 2005
                                            • 1157

Temat troche zszedł na inny tor ale co tam
                                            Zamieszczone przez szkodzisław
                                            A może to jednak wina zaniedbanej, zagrzybionej klimatyzacji?
                                            Nie to raczej mój organizm bo i zdarzyły się przypadki choroby po jeździe autem odebranym z salonu czy też krótko po serwisie klimy (wiele wody w rzece upłynęło zanim dolazłem co powodowało te choroby) więc raczej w jakimś złym stanie nie były (pomijam że zazwyczaj właściciel czy też inne osoby jeżdżące tymi autami też powinny być chore a im nic nie było.
                                            Dla mnie sprawa jest prosta wystrzegać się jazdy pojazdami z manualną klimatyzacją (na pół-automat też nie najlepiej reaguje) i wszystko jest ok

ps: Nie mam czasu pieniędzy i zdrowia by dochodzić dlaczego akurat tak jest.
                                            ps2: wiem że w tak dziwnych przypadłościach jedyny nie jestem bo na trop klimatyzacji naprowadził mnie znajomy który ma to samo.
                                            O ortografie dba FF.
                                            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• robak013
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 101

Nie mam czasu pieniędzy i zdrowia by dochodzić dlaczego akurat tak jest.
                                              Na zdrowie powinien być zawsze czas. Skoro innym nie szkodzi to czemu Tobie szkodzi??

Komentarz

• Thundi
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1157

robak013, A ma to jakieś znaczenie ? może jestem na coś uczulony? może to coś innego ?
                                                Dla mnie najważniejsze jest to że wiem czego unikać (a bez przesady z tym normalnie da się żyć).
                                                A dlaczego? jak? mnie mało interesuje
                                                O ortografie dba FF.
                                                Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

Pracuję...