Witam wszystkich,
Jestem nowym uzytkownikiem na forum, wiec na dzien dobry sie witam Wlasnie jestem na etapie zamawiania Octavii i mam do was 1 pytanie. Czy "zawieszenie sportowe" jakie mozna wybrac do normalnej wersji (nie RS) jest to takie samo jak wlasnie w RS?
W jednym salonie powiedzieli mi, ze to jest dokladnie to samo zawieszenie, w innym, ze inne, a argumentowali to innymi numerami czesci.
Moze ktos sie orientuje jak to wyglada w rzeczywistosci?
Po numerach czescie moze byc to cos innego. Wydaje mi sie, bo jezdzilem S2 z tym zawiasem, to bedzie to zawieszenie obnizajace, ale pozostawiajace dalej komfort porownywalny z seria, przy RS jest to bardziej twardo zestrojone.
Spytaj ich czy amortyzatory sa w wersji z pakietem sportowym i seria takie same, czy rozne.
to i ja coś dorzucę, wczoraj był u mnie kumpel swoją skodą. posiada on identyczne auto jak ja. różni się rocznikiem i silnikiem. jest 2 lata starsze od mojego ale mamy te same opony i rozmiar. staliśmy na parkingu obok siebie i jego auto stało jakby 2-3 centymetry wyżej, mówię oczywiście o zawieszeniu. on jeszcze nic przy nim nie dłubał, nic nie wymieniał a jednak wzrokowo dało się zauważyć różnicę.
czy jest możliwe by były wkładane dwa rożne zawieszenia? dodam, że koleś ma wersję ambiente a ja mam elegance.
Komentarz