[O1] Jaki olej do AEE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simekdg
    Classic
    • 2010
    • 26

[O1] Jaki olej do AEE

żeby nie było, lista ta już zamknięta
  • gregor6
    Rider
    • 2008
    • 488
    • Volkswagen

[O1] Jaki olej do AEE

Wiem że było już trochę tematów o olejach ale w zdecydowanej większości do TDI, dlatego chciałem Was spytać, co proponujecie do silnika AEE z przebiegiem licznikowym 167000 z 1997 roku. Ostatnio miałem zalanego Mobila, ale nie jestem zadowolony z tego oleju. Przed Mobilem miałem jakiś olej mineralny, ale dowiedziałem się o tym dopiero po zalaniu Mobila półsynetetyka. Trochę wypłukało silnik i teraz zaczęła brać troszkę oleju. Na pewno chciałem kontynuować lanie półsyntetyka. Zastanawiam się nad Castrolem Magnatec 10W40 lub Motulem 6100 SYNERGIE + (podobno zapobiega zużyciu oleju przez silnik). Jeżeli macie jakieś sprawdzone i godne polecenia oleje, to bardzo proszę o Wasze opinie i sugestie.

Komentarz

• zgucio
      Rider
      • 2007
      • 691

gregor6, ja mam zalany mobil1 5w50 a przebieg 283 000 niestety w twoim wypadku nie radze zalewac syntetykiem

swoja droga nie wiem czemu przy tak niskim przebiegu miałas zalany motor olejem mineralnym
      ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• gregor6
        Rider
        • 2008
        • 488
        • Volkswagen

Zamieszczone przez zgucio
        swoja droga nie wiem czemu przy tak niskim przebiegu miałas zalany motor olejem mineralnym
        Też się nad tym zastanawiałem, ale nie mam zielonego pojęcia. Tak czy inaczej po zalaniu syntetykiem nic strasznego się nie dzieje, poza tym, że jak spadł mi poziom oleju poniżej połowy to chyba zawory zaczęły klepać. Dolałem do maxa i ucichły.

A tak szczerze mówiąc to ten przebieg wcale nie musi być taki mały :wink:

Komentarz

Pracuję...