zbawienne efakty czyszczenia przpustnicy 1,8T & halas w
1. Właśnie wczoraj odebrałem sprzęta po czyszczeniu przepustnicy i nowych nastawach- idealnie jest. Polecam każdemu, kto ma problemy z zasilaniem silnika 1,8T
W aso zapłaciłem 230 zeta.
2. W związku z powyższym dostałem zastepczą octę I TDI 90 km. nawet nie ma tragedii przy wyprzedzaniu takiej jak tu pisza :wink:
ale jaki hałas!!!
To w kazdym tak jest? bo się zastanawiałem nad TDI w następnym egzemplarzu, ale te parę zeta na 100km oszczędności nie jest warte tego hałasu. przynajmniej w "moim" egzemplarzu tak było. jakby był gorzej wyciszony czy jak? to był tour z 2005 r.
jak miałem cordobę 1.4 to standardem było czyszczenie przepustnicy. to syfiaste paliwo wykańcza te podzespoły a finał był taki, że po 90tyś.km. musiałem kupić nową bo czyszczenie nic nie pomagało. ale to historia.
Zamieszczone przez Marian
ale jaki hałas!!!
hałas w dieslu jest i będzie. coś za coś. kwestia przyzwyczajenia...lub jak niektórzy twierdzą, że trzeba mieć w żyłach ropę.
Prawde mu mowi, kupic 1.8TSI zrobic program i ma ponad 200KM, bez stresow o turbine, pali srednio 10l czyli tyle co jego stary 1.8T, a moc duzo wyzsza i silnik nowoczesniejszy.
W Polsce czegoś sie nie da zrobić ? ;p
Da się ale to śmierć dla silnika ...
Działa na tej zasadzie ze silnik pracuje od czasu do czasu na benzynie. chłodzi wtryski ...
jak miałem cordobę 1.4 to standardem było czyszczenie przepustnicy. to syfiaste paliwo wykańcza te podzespoły a finał był taki, że po 90tyś.km. musiałem kupić nową bo czyszczenie nic nie pomagało. ale to historia.
Zamieszczone przez Marian
ale jaki hałas!!!
hałas w dieslu jest i będzie. coś za coś. kwestia przyzwyczajenia...lub jak niektórzy twierdzą, że trzeba mieć w żyłach ropę.
???? co ma jakość paliwa do syfienia się przepustnicy :roll:
IMHO tam tylko powietrze leci i syf olejowy z odmy :?
OKI... miałem dizla (nie VAG) w robiocie same dizle...
i w osobówkach, żednego nie słychac tak dotkliwie jak w tej zastępczej skodzinie. Coś z nią było nieteges czy wszystkie tak mają?
w paskach, T5, jakoś ten klekot się nie rzuca w uszy choć silniki b. podobne (TDI) :roll:
Komentarz