Witam,
mam następujące problemy z dealerem:
1. W lipcu kupiłem nowe auto w salonie w Wieliczce, które nie posiadało relingów (a miały być).
Auto odebrałem warunkowo pod warunkiem wyceny szkody i zastrzeżeniu możliwości ewentualnego ich wbudowania. Teraz po dwóch miesiącach dealer
po wielu telefonach wysłał wycenę - 1220 pln. I teraz pytanie do forumowiczów, czy lepiej brać te kasę, czy dusić dealera / Skodę-Auto Polska
do ich zabudowania?
2. Na dzień przed odbiorem dzwoni sprzedawca i mówi, skoro chce kupić promocyjne ubezpieczenie skody, należy zainstalować autoalarm, gdyż auto ma wartość ponad 60 tys zl.
Mimo próśb nie przesłał mi wyciągu z regulaminu, na jakiej podstawie miałby ten alarm być zainstalowany. Pytanie-czy rzeczywiście tak jest?
Pozdrawiam
po wielu telefonach wysłał wycenę - 1220 pln. I teraz pytanie do forumowiczów, czy lepiej brać te kasę, czy dusić dealera / Skodę-Auto Polska
do ich zabudowania?
to zeleży czy relingi są Ci do czegokolwiek potrzebne...
ja bym brał kasę.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Re: Brak relingow w nowym aucie - wycena, ew. montaz
Zamieszczone przez czaruta
w salonie w Wieliczce
Nie sądziłem, że oni tam potrafią cokolwiek sprzedać Potrzebowałem kilka razy na szybko coś tam kupić (mieszkam zaraz obok), ale te niedorobieńce nic nie potrafią znaleźć, ani w komputerze, ani na magazynie... Czujniki do alarmu sprowadzali mi przez kilka tygodni, bo za każdym razem zamawiali złe...
Witam
Może trochę nie aktualne ale na "alle drogo" można znaleźć relingi nowe za 699zł w jakimś serwisie "reling-owym" z Wrocławia użytkownik
m-c-m TEL: 696-292-206 (071) 36-35-990
Podejrzewam że w każdej większej miejscowości można znaleźć taki serwis i u nich właśni nabyć i założyć taki sprzęt.
Nie wiem jak to wygląda z gwarancją na auto, ale jeżeli nie stanowiło by to problemu to proponował bym od serwisu ściągnąć kasę a jeżeli potrzebujesz relingi to kupić je we własnym zakresie.
Jeżeli kupisz relingi to sprzedawca z takiego serwisu pewnie za 100zł je założy.
Masz troszkę kasy w kieszeni i możesz za nią np kupić uchwyty na rower albo poprzeczki ewentualnie resztę kasy przepić.
Swoją drogą chciałem się zapytać czy relingi od octavi 2 będą pasować do O1
jeżeli nie to w jakiej cenie można dostać pasujące relingi.
Mam wersje 2002r po FL kombi która ma tylko listwy a mam delikatną wgniotkę na dachu prawdopodobnie jakiś kasztan albo coś spadło i jak bym założył to nie będzie tego widać a swoją drogą czasem przewożę duże graty typu drabina to by się przydały
Komentarz