Zamieszczone przez redhead
[O1] Wymiana foteli bez airbag na fotele z airbagami Octavii
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana foteli bez airbag na fotele z airbagami Octavii
Witam.
Moje auto to octavia 1.9 TDi 1999 r przez liftem, 2 poduchy.
Niedługo będę wymieniał fotele u siebie w samochodzie ponieważ są mocno zdezelowane. Al czy przy okazji można zamontować fotele z airbagami? Czy ktoś już robił coś takiego? Czy w ogóle fotele ze skody po liftingu będą pasowały do mojej starej wersji? Na pewno będzie potrzeba zamontowania czujników, położenia kabli. Czy orientujecie się czy będę potrzebował sterownika (komputera) który będzie obsługiwał 4 airbagi, czy ten który jest zamontowany to sterownik - komputer airbag jest uniwersalny? Czy ewentualnie nowy sterowni na 4 airbagi będzie współpracował z centralnym komputerem. Czy ktoś dysponuje jakimiś informacjami, szukam jakiegoś schematu, zdjęć, cokolwiek. Miejsc montażu czujników, drogi prowadzenia kabli. Jeśli macie coś w swoich zbiorach to się podzielcie. Proszę o jakieś porady w tym temacie. Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi.
-
-
da się, tylko ktoś musi ci to poprogramować->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftkrzynol, Podobno da sie, tylko trzeba sterownik zresetowac, tak jak po wypadku i wtedy te czujniki zadzialaja.
pamiętam, że kiedyś walczyłeś z jakąś dokładką
byłem w 2 octy ostatnio u gościa z forum OBD2, który mi wszystko zrobił w paręnaście minut
rozmawiam z nim, czy chciałby polecenie na naszm forum
może rabat jakiś? - pewnie to trójmiesjka brać się zainteresuje bo to Tczew->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
A czy mógłbyś się zapytać tego gościa czy trzeba wgrać faktycznie nowe oprogramowanie czy wystarczy skasować błędy VAGiem tak jak po wypadku? Czy można do tego użyć taki interface jaki sprzedaje viaken na USB i VAG-COM np 409-1.
Mam zamiar właśnie między innymi kupić sobie ten interface:
Czy idę w dobrym kierunku? Tym zestawem chcę sobie także sprawdzić czy poprawnie funkcjonuje mi zawór sterujący łopatkami turbiny, bo pewien mechanik stwierdził że u mnie turbina nie działa, chociaż wg mnie jest OK. I nie chcę się dać naciągnąć.
I jeszcze odnośnie AIR-BAG. Czy jeśli kupie sobie sterownik AIRBAG który będzie obsługiwał 4 poduchy, to czy będzie on obsługiwany przez główny komputer? Czy będę musiał coś przestawiać, przeprogramować? Muszę tutaj zaznaczyć że moja maszyna jest z 1999 roku i np kiedy zmieniali mi dawkę rozruchową to musieli wyciągnąć komputer fizycznie na stół i go przeprogramować. W nowszych samochodach można to samo zrobić przez OBD2.
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
panowie nie chcąc zakładać nowego tematu pisze tutaj:
będe wymieniał fotele na RSowe. Nie ma w nich w chwili obecnej poduszek bocznych. Będe chciał przełożyć ze swoich obecnych foteli. I teraz pytanie...czy jesli ich nie wymienię teraz to będzie wywalało błąd poduszek? jest jakiś myk na to? bo nie wiem czy odrazu je zakładać czy mogę poczekać chwilę.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Komentarz