Jesteś pewien? Masz jakies konkretne ASO na myśli ?
W skodzie miałem zaraz na początku reflektor na gwarancji wymieniony. I na tym problemy się skończyły. Może stąd moja dobra opinia. Poza tym liczy się ogólne podejście i tu znowu ASO Skoda wypada lepiej niż ASO Kia.
PS. Autko było serwisowane w Koszalinie.
PS2. Za to salon obecnie wypadł poniżej przeciętnej. Autka do jazd testowych nie mam (o 1,8TSI to można pomarzyć). Rabat jaki zaoferowali to 6000 zł. Z tego ten w cenniku to już 5000 zł. I zostaje 1000 zł na autko za ok 80-90 tysięcy.
Nie ma reguły co do ASO - chyba że w Koszalinie tak masz - poszukaj po moich postach. Koniec końców skończyło się dobrze (jak na dotąd, po ponad 2000 km i miesiącu czasu od odbioru - nie wypadł żaden "trup z szafy") - ale pierwsze wrażenie zrobili bardzo kiepskie.
Zobaczymy jak będzie dalej....
Na pewno 1.8 TSI będzie prostsze w serwisowaniu dla ASO - 1.4 TSi to dla nich jeszcze biała plama....
Mam pytanko jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Octavi ALH 1.9 TDI z 2003r bo czeka mnie wymiana i nie bardzo wiem jakie zakupić. Z góry dzięki za odpowiedzi i opinie.
Bo jak już robić to z sensem i wole dopytać żeby mieć pewność.
ale Ty chcesz zrobić swapa hamulców czy tylko wymienić klocki chcesz? bo to chyba nie jest wielka filozofia... jak widzisz ate,ebc,zimermann to top3 a potem cała reszta. zależy czego oczekujesz.poczytaj trochę bo w linkach masz podane naprawdę dużo a nie ma sensu dalej wałkowac tego samego
Pytam o model klocków no i firmę też, nie wiem jaki kupić do tego auta, a na allegro w opisach różnych klocków nie znalazłem do OI 2007. Nie wiem czy w ogóle się różnią te klocki od tych montowanych w starszych rocznikach OI.
Komentarz