Jaka jest różnica 1.9 SDi AGP ver SDi AQM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aber
    Classic
    • 2010
    • 2

Zamieszczone przez dankat
    Według tego co wyczytałem "odpowiednikiem" 2,0TDI 140KM jest 1,8TSI. Według moich wyliczeń diesel zwróci mi się w momencie jak będzie czas go sprzedawać.
    Bierzesz pod uwagę większą kwotę ze sprzedaży tdi?
    Zamieszczone przez Yarek
    Jeśli masz na myśli osiągi, to nie za bardzo... 1.8TSI jest sporo szybszy od 2.0TDI 140
    Zresztą już osiągi podawane przez producenta sporo wyjaśniają - czasy 0-100km/h:
    2.0 TDI 140KM 9,6s
    1.8 TSI 7,8s
    Już była o tym mowa w innym wątku. Może 0-100 jest szybszy, ale przy wyprzedzaniu już nie.
    Zamieszczone przez fan
    2.0TDI 140KM mozna porownac bardziej do 1.4TSI
    Ostatnio poganiałem taką tsi (bez czerwonego I, więc chyba 122km) na trasie. Więc nie jest to odpowiednik.
    Ludzie czytają specyfikacje techniczne, i widzą 0-100 1.4tsi jest identyczne z 2.0tdi , więc jest to odpowiednik. Dopiero przy podróżowaniu na trasie czuć różnicę. A jak zapakujesz cały samochód to okazuje się, że 1.4 tsi dostaje zadyszki.

[ Dodano: Wto 16 Lut, 10 09:43 ]
    Do autora tematu.
    Z dwóch podanych przez ciebie propozycji wybrałbym 1.8 TSI. Spalanie, co prawda większe, ale 40KM więcej w 1.8 robi imo dużą różnicę.

[ Dodano: Wto 16 Lut, 10 09:45 ]
    loru, to są dane katalogowe z seata leaona, ale to nie ma znaczenia, ponieważ chodziło o pokazanie różnic.

[ Dodano: Wto 16 Lut, 10 09:49 ]
    Koledzy znów wałkujemy ten sam temat któryś raz z kolei.
    Na temat awaryjności tdi zostało już powiedziane chyba wszystko. Jednak odnośnie nowych jednostek tsi to wciąż wielka niewiadoma, a sam jestem ciekaw jak ta jednostka się sprawdzi. Może następne autko będzie właśnie tsi
  • pawk58
    Classic
    • 2009
    • 3

Rocznik 2003 1.9 SDi.Pytanie jak w temacie.Gdzie to sprawdzić,bo nie wiem czym jeżdżę? :lol: .Czy ma się to jakoś(np. inny typ) do filtrów,pasków,napinaczy itp,bo czeka mnie niezadługo wymiana.Za wszelkie info z góry dzięki.
    Acha,na forun już szukałem i nie znalazłem.Pozdro.

Komentarz

• rss
      L&K
      • 2009
      • 1098

powinno byc na naklejce pod dywanikiem w bagazniku.
      oba wymienione typy roznia sie w zasadzie tylko norma emisji spalin, wiec paski, napinacze i filtry powinny byc te same (na 99.5%)
      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• dees
        Ambiente
        • 2008
        • 217

To są te same silnlki AGP był montowany do listopada 98 r. a potem ten sam silnik miał zmienione oznaczenie na AQM i spełniał normę EURO 3.
        pryncypal

Komentarz

• pawk58
          Classic
          • 2009
          • 3

Wielkie dzięki.

Komentarz

Pracuję...