linka urwana w przednich drzwiach - co robic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ctv
    Ambiente
    • 2005
    • 127

Zamieszczone przez Samiec
    Zamieszczone przez Maicroft
    Dystanse podnosza przod o 23mm (cos kolo tego) a plyta pod silnik ori Skody obniza to spowrotem o tyle samo. Jedyna zasadnicza roznica to, ze nie tak szybko rozwalisz kolejna miske.
    Hm. po zamontowaniu plyty chyba nie obnizy sie zawias ,tylko odleglosc miedzy plyta a asfaltem. Bo jak podniesiesz ~2cm zawias to plyta wazaca ~15-20kg go spowrotem nie obnizy
    Grzesiek wykonał skrót myślowy :zlosnik: Płyta nie obnizy zawiasu, ale płyta jest o jakieś 1,5cm niżej od plastiku więc w przypadku montażu kompletnego zestawu na bezdroża (płyty i podwyższenia zawieszenia) odległość płyty on nawierzchni pozostanie z grubsza bez zmian :roll: Ja mam tylko płyte i generalnie od płyty do asfaltu mam dość mało (10,5cm) :?

[ Dodano: Nie Sty 01, 2006 23:00 ]
    Zamieszczone przez Maicroft
    No nie dokladnie to napisalem. Montujac tulejki podnosimy przeswit na plastikowej plycie o ok. 20mm. Po montazu plyty metalowej ten 'zaoszczedzony' przeswit kasuje sie, bo metalowa plyta jest jakos inaczej wyprofilowana. Dodatkowo dwa boczki dalej zostaja plastikowe, co przy ostrej jezdzie ratuje nas tylko przed skasowaniem samej miski.
    uprzedziłeś mnie :wink: plastikowe boczki nie osłaniają praktycznie nic, więc nie ma to większego znaczenia - środkowa płyta jest na tyle duża, że osłania wszystko co istotne k

http://fabryka-mocy.com.pl
  • jurek13
    Classic
    • 2005
    • 31

Witam serdecznie
    mam problem urwała mi sie linka w przednich drzwiach pasażera
    zdjąłem boczek i stwierdziłem
    i nie wiem czy trzeba cały mechanizm wymieniać czy jak?
    nie mam o tym bardzo pojecia bo to jest cholernie zabudowane
    proszę o wszelką pomoc w temacie
    co trzeba kupić zeby to najszybciej i tanio zrobić
    moze ktos to samemu juz zmienial?
    pozdrawiam

Komentarz

• sebo
      Ambiente
      • 2004
      • 201

najtaniej to kupic samą linkę ( ja osobiscie kupiłem w ASO) i zdjąc boczek i wykrecic trzeba zamek następnie odpowiednio ustawic linke i wyskoczy tam z takiej "pętelki" i włozyć nową linkę i po kłopocie))
      152 KM/342,8 Nm
      ARL, FMIC, dostroił
      Masters Tuning

Komentarz

• jurek13
        Classic
        • 2005
        • 31

sebo Ale chyba sie nie rozumiemy bo mnie chodzi o linke do opuszczania szyby elektrycznej a nie otwierania drzwi samochodu
        tak ze jak tam jest czy mozna samą linkę wymienic czy też trzeba cały mechanizm kupować

jezeli ktos z panów wie to proszę o wszelkie info

Komentarz

• qwyq
          Classic
          • 2005
          • 39

Witam

Przerabiałem ten temat dość dokładnie - tylko że u mnie stało się to w tylnich drzwiach.
          Powiem tak - jak masz zdolności maulane i dostęp do narzedzi typu wiertarka i nitownica to dasz rade.
          U mnie było tak, że padł ten plastik jeżdżacy po prowadnicy i zmasakrowała się linka, która spadła ze ślimaka napędzanego przez silniczek.
          Koszt plastiku (biały) to 6,5 PLN w ASO, koszt linki w rowerowym - 3 PLN za 2 m półtorówki.
          Trzeba wyjąć cały mechanizm z drzwi - inaczej nie da rady - jest przykręcony śrubami do konstrukcji drzwi. Najpierw oczywiście uwolnij szybe z tego trzymacza z gumą - tam są dwie śruby. Następnie odkręć silniczek.
          Gdy już wyjmiesz mechanizm to trzeba ściągnąć pokrywkę z plastikowego ślimaka na który ponawijane są linki - niestety ja miałem to tak zrobione ze trzeba było roziwercic metal na którym jest osadzona ta pokrywka, ale potem wystarczy nitownica i będzie trzymać.
          Potem sprawa jest prosta - dobierasz odpowiedniej długości linki i nawijasz na ślimaka. Jako końcówki na linki użyłem 3 nakrętek 2,5, które zacisnąłem w imadle na lince. Gwarantuje ze będzie trzymać.
          Składasz w odrotnej kolejności i cześć.
          A teraz najlepsze - cały mechanizm opuszczania szyby bez silniczka do tylnych drzwi kosztuje 215 PLN.
          Pozdrawiam. Grzesiek.
          Just Grisza

Komentarz

• jurek13
            Classic
            • 2005
            • 31

apowiedz mi taką rzecz bo rzeczywiscie cena jest niezła,
            linka musi mieć koncówke zarobioną jakoś z dwóch stron
            i po to te nakrętki zaciskałeś???
            mam na myśli nakrętki 2,5mm o ile dobrze zrozumiałem
            i jeszcze jedno ile tam jest linek bo piszesz w liczbie mnogiej