Czy polecacie zimowki Kleber HP Krisalp?
Macie jakies doswiadczenia w tych oponakch, chodzi mi o jazde w miescie, w trasie i po miastach gorskich
czesc!
ja ma takie oponki, kupilem rok temu 15 cali 195/65.
Prawde mowiac poprzedniczki czyli KrisLp3 byly sporo lepsze, ale wtedy jezdzilem innym samochodem.
Do samych opon nie ma zastrzezen, w miare cicho,komfortowo i nie sa za drogie, jakies 250 zl sztuka.Jezdzilem nimi przede wszystkim po miescie ale zdarzalo mi sie wyjechac np na dzialke w sniegu takim na 3/4 opony sobie srednio radzily, ogolnie zadna rewelacja, ot zwykla zimowka.
ja mam dylemat czy brac polskie kormorany czy wlasnie klebery
a rozmiar tez 195/65/15
dogadalem sie i roznica w cenie to 100 wiec czekam na wszystkie opienie te dobre i te zle
prosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
mysle ze tu gdzie mieszkam to juz niedlugo bo rano jest juz nawet ( -4 ) wiec moze juz sie przydadza, tylko ze w poludnie juz 10-20stopni wiec jeszcze szkoda nowek zakladac.
trzeba tak z 2tygodnie jeszcze odczekac :roll:
a rozmiar tez 195/65/15
dogadalem sie i roznica w cenie to 100 wiec czekam na wszystkie opienie te dobre i te zle
wszystko tylko nie kormorany... raz popełniłem błąd i kupiłem Dębice Frigo Directional :evil: jak macie kogoś kogo bardzo nie lubicie i chcecie, żeby sobie krzywdę zrobił to polećcie mu takie opony :x
Kormoran to będzie porównywalne badziewie :?
powiem tak kiedys byly kormorany takie fajne kierunkowe cos "w cos tam" to byly najlepsze na moje warunki zimowe, niestety od chyba 2lat ich nie produkuja i zastapili snowpro, jezdzilem na nich w sluzbowce ale to juz nie to.Jakby znowu wprowadzili stary model kormorana napewno bym kupil.
Aha Klebery juz zamowilem jak sie beda sprawowac w warunkach zimowych jakby co opisze cena 270za sztuke
pozdrowienia
a rozmiar tez 195/65/15
Może niektórzy nie uwierzą, ale Kormorany są bardzo dobrymi oponami na zime - na śnieg. Dobra kostka nie jest zła. Jeździłem na Kormoranach i bardzo zadowolony !!!
Kleberki wiadomo, że są dobre.
[ Dodano: Pią 19 Lis, 04 12:24 ]
Zamieszczone przez MisiekWAW
Zamieszczone przez hoolek
a rozmiar tez 195/65/15
wszystko tylko nie kormorany... raz popełniłem błąd i kupiłem Dębice Frigo Directional :evil: jak macie kogoś kogo bardzo nie lubicie i chcecie, żeby sobie krzywdę zrobił to polećcie mu takie opony :x
Kormoran to będzie porównywalne badziewie :?
WCALE SIĘ NIE ZGADZAM.
PRZEJEŹDZIŁEM 2 ZIMY NA KORMORANACH - WSZYSTKO OK.
Rozmawiałem z goście w serwisie opon i powiedział, że ludzie cudują i kupują różne cuda, a kormorany są poprostu SUPER.
Pozdrawiam
"Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
Tu łączymy teorię z praktyką.
To znaczy nic nie działa i nikt nie wie dlaczego."
Owszem Polskie są niezłe ale na śnieg, próbował ktoś te opony na mokrej nawierzchni (MOKREJ nie zaśnieżonej, nie oblodzonej - MOKREJ). To jedna wielka pomyłka. Fulde mogę spokojnie polecic spoko opona. Ja w tej chwili pomykam na Dunlopach - też ok.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Witam,
No i mam Michelin Alpin 195.
Zmiana planów, ale dostałem je w tej samej cenie
Pozdrawiam
Ja mam letnie Fuldy, ale na mokrej nawierzchni niezbyt rewelacyjne.
Zimówki są dobre, to fakt.
Pozdrawiam
Komentarz