Czy ktos moze probowal sie pozbyc halasow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

Biegi w dol i w gore tryb manulalny faktycznie zmienia sam, ale zauwaz tez, ze czasem w trybie automatycznym czuc, ze silnik sie meczy przy niskich obrotach, ale nie zmieni w dol.
    O tym, ze krecac go na sile zmieni to w sumie chyba dobre, po co Ci krecic silnik ciagle 4,5tys jak mozna wrzucic wyzszy bieg i pojechac szybciej.
    Do jazdy z DSG w zupelnosci moim zdaniem wystarcza tryb D oraz S reszta jest bajerem, ktorym mozna sie jedynie pobawic i tyle. Zamiast przelaczac w tryb reczny chcac zredukowac bieg, lepiej wcisnac do deski i tez samo zredukuje w dol :wink:

Po 4 miesiacach jazdy z DSG moj ojciec wsiadl ostatnio do starej Octavi i po przejazdzce stwierdzil, ze on jednak zdecydowanie woli DSG :szeroki_usmiech
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

chodzi o klape bagaznika w liftbacku i ten plastik, wgluszyc sie to moze da??
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

:shock: wątpie
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Sebastian_M26
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1823
        • Superb II (3T4)

Mi po 5 latach zrobił się świerszcz gdzieś w rejonie,,, prawego słupka, fotela pasażera,,, i nie moge go zlokalizować, ostatnio coś klekotało w drzwiach tylnych ale okazało się że uszczelka , nasmarowałem i jest oki.
        Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• gstan
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2005
          • 106

Witam wszystkich klubowiczów.

Odnośnie świerszczy w okolicy prawego słupka u mnie też się czasem odzywają.
          Długo nie mogłem zlokalizować skąd dobiegaja dźwięki, ale sie udało. Jak nacisnę podsufitkę nad prawym słupkiem to świerszcze ustają.

Może ktoś wie czy jest tam jakieś połączenie podsufitki do dachu?
          Grzesiek
          Octavia 2 Elegance

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Re: Czy ktos moze probowal sie pozbyc halasow

Zamieszczone przez rafalus
            chodzi o klape bagaznika w liftbacku i ten plastik, wgluszyc sie to moze da??
            napewno plastik słychać?
            Może od muzy, w drgania wchodzi sama klapa - ja sobie nakleiłem kilka kawałków maty (bezpośrednio na blachę) i jest OK.

A co do świerszczy :evil:
            Standard: kratka - z którą już dłuższy czas walczę, fotel kierowcy :evil: oraz lewe(kierowcy) drzwi na wysokości ramienia - myślę, że wystarczyło by nakleić kawałek maty wygłuszającej albo spryskać specjalnym środkiem (też służącym do wygłuszeń w CA). 8)

Komentarz

• Jabu23
              Classic
              • 2005
              • 37

mi znowu coś lata w lewych rejonach deski rozdzielczej tak w okolicach wentylatorka, STRASZNIE mnie to drażni........

plastiki troszke za tanie!!!
              OCTAVIA 1.9 TDI - AGR

Komentarz

• jacq
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2004
                • 195

W ASO stwierdzili, że to tłuką się plastikowe podkładki pod tablicą rejestracyjną, ale nie są w stanie tego poprawić chyba, że przymocować zrywalnymi nitami.
                Błędem było że sie na to nie zgodziłem bo po pewnym czasie złodziej pożyczył sobie jedną tabliczkę - pewnie do tankowania. :evil: W konsekwencji strata czasu t.j zgłoszenie na policję, nowa rejestracja itp. No i oczywiście koszta.
                Wracając do tablic t.j tłukącej się klapy pomogło przyklejenie taśmą podkładki-uchwytu tablicy tasmą dwustronną do klapy bagażnika. k

pzdr
                OII ambientna sztuka

Komentarz

• pantol
                  Elegance
                  • 2004
                  • 754

Zamieszczone przez jacq
                  W ASO stwierdzili, że to tłuką się plastikowe podkładki pod tablicą rejestracyjną, ale nie są w stanie tego poprawić chyba, że przymocować zrywalnymi nitami.
                  Błędem było że sie na to nie zgodziłem bo po pewnym czasie złodziej pożyczył sobie jedną tabliczkę - pewnie do tankowania. :evil: W konsekwencji strata czasu t.j zgłoszenie na policję, nowa rejestracja itp. No i oczywiście koszta.
                  Wracając do tablic t.j tłukącej się klapy pomogło przyklejenie taśmą podkładki-uchwytu tablicy tasmą dwustronną do klapy bagażnika. k
                  pzdr
                  Ja podłożyłem sobie gumowe uszczelki (nie wiem od czego były) pod podkładkę tak, żę podkładka z tablicą ani drgnie. Niestety jedną gdzieś zgubiłem (po 2 latach) i teraz muszę znów poszukać czegoś odpowiedniego.
                  Jarek "Vinci"

Komentarz

Pracuję...