[Inne] [Roomster] Engine 1.4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekviola
    Classic
    • 2010
    • 1

No niestety to auto od początku nie przypadło mi do gustu i lift tego nie zmienia Jak dla mnie poprzednia Fabia była o niebo ładniejsza od obecnej.
  • bob*
    Classic
    • 2008
    • 16

Jako że Roomsterowe forum jest żałosne zapytam na bardziej prężnym - tutejszym :roll:
    Chodzi mi o benzynowy silnik 1.4 85KM. To konstrukcja VałWeja czy Skodowa?
    Jakie jest jej oznaczenie? Chyba w Golfie VI montują coś podobnego?
    Jakie jest rzeczywiste spalanie, trwałość, dynamika, ogólnie jakie są wrażenia użytkowników ? Dziękuję za odpowiedzi ...

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

bob*, skoda nie ma swoich silników. wszystkie są z VW :wink:
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• bob*
        Classic
        • 2008
        • 16

Być może ... ale blok silnika może pochodzić jeszczez z Felicji

Komentarz

• yogii
          Drive
          • 2009
          • 93

tutaj możesz sobie poczytać opinie o tym autku http://www.autocentrum.pl/skoda/

Komentarz

• Artur73
            Drive
            • 2007
            • 82

bob*, silnik jest VW. Miałem Fabię z wcześniejszą wersją - 1,4 16V, 75 kM.
            Spalanie było dobre, zadawalała się 7l/100 km latem i 8 zimą. Ogólnie dobry silnik. Nie miałem z nim problemów. Dodatkowo z tym silnikiem bardzo byłem zadowolony ze skrzyni biegów. Krótki lewarek, bardzo ładnie wchodziły biegi, szkoda że w mojej O1 takiej nie ma.

Komentarz

• Skłodi
              Ambiente
              • 2008
              • 186
              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Skocz sobie na fabiaclub.pl bo w Fabianie instalują te silniki i jest to dosyć często wybierany silnik. Tam są wątki z opisem tego silnika i wątki o spalaniu.
              BLUELIGHT.PL
              ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• koperek
                Classic
                • 2009
                • 18

z tymi nieskodowymi silnikami to nie tak do końca.
                napewno felki, a także i część fabii ma bloki od skodowych silników.

[ Dodano: Pią 09 Paź, 09 20:38 ]
                Zamieszczone przez bob*
                Jako że Roomsterowe forum jest żałosne zapytam na bardziej prężnym - tutejszym :roll:
                Chodzi mi o benzynowy silnik 1.4 85KM. To konstrukcja VałWeja czy Skodowa?
                Jakie jest jej oznaczenie? Chyba w Golfie VI montują coś podobnego?
                Jakie jest rzeczywiste spalanie, trwałość, dynamika, ogólnie jakie są wrażenia użytkowników ? Dziękuję za odpowiedzi ...
                jak możesz, to dołóż i kup 1.6 bo 1.4 (podobnie jak i np. w caddy) to jest nieporozumienie
                w takich samochodach. nawet w golfie IV był taki motor 1.4 16V.
                rozwiązania technologiczne w silniku wzięte z ciężarówek, czyli generalnie nie do zajeżdżenia.
                ale to takie emeryckie wersje...

tak jak i absurdem jest montowanie 1.4 TSI np do tourana, passata czy superba.
                jeśli ktoś jeździ w pojedynkę, to może nie ma sprawy. ale z całą rodziną - nie wyobrażam sobie tego.

ja tam wolę duże objętości...najfajniejszy motor - rzędowe 2.5 TDI w A6 - oczywiście tym starszym.
                MkI GTI, Caddy

Komentarz

• Andrev3
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 6116

Zamieszczone przez koperek
                  jak możesz, to dołóż i kup 1.6 bo 1.4 (podobnie jak i np. w caddy) to jest nieporozumienie
                  i przykro mi Michałku ale się nie zgodze z Tobą,
                  silnik 1.6 105 KM niejeździ i pije jak smok. Miałem okazję jeździć Roomsterem z silnikiem 1.6 i 1.4, zdecydowanie polecam 1.4 raz dlatego że jest tańszy w zakupie, dwa pali mniej niz 1.6 a trzy, jeździ tak samo
                  Ogólnie udany silnik VW. Bardzo dobrze się sprzedaje w Fabii II i w Roomsterze.

A jakbyś miał kupowac 1.6 to lepiej dołóż troszkę i weź dieselka choćby tego 1.4 TDI
                  RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...