Czy samochod byl czarny?
demontaż tapicerki pokrywy bagażnika
Zwiń
X
-
demontaż tapicerki pokrywy bagażnika
Witam
Jestem od niedawna świeżo upieczonym właścicielem O1 1,9 TDI 2002r hatchback.
Śledząc tematy poruszane jestem pewiem, że jest to znakomite mijsce o poradę w chyba nietypowej sprawie. Otóż, zauważyłem, że maja Octavia ma niesprawne oświetlenie tablicy rejestracyjnej z tyłu.
Postanowiłem odkręcić dwa białe (przezroczyste) kosze pod którymi kryły się przepalone 5W żaróweczki. Jedną wymieniłem bez problemu, zaś druga wywołała umnie usmiech od ucha, do ucha. Otóż przypróbie uchwycenia jej palcami, żarówka wraz z oprawka wsunęła mi sie wgąbklapy bagażnika i ZONK.
Podejrzewam, że teraz muszę zdemontować od wewnątrz plastikową tapicerkę bagażnika i dostać się do tej chol.... żarówki od środka.
Jak to zrobić, na co uważać, aby nie zdemolować jakiś zaczepów, zatrzasków, albo czegoś takiego?
Help me please.
Z góry za rady dziękuję.
Arturciężko jest lekko żyć,
-
-
Mnie to tez dopadlo i zaczalem to targac od spodu, ale zauwazylem, ze cos tam peka i dalem sobie spokoj. A wiec jak to ciagnac?? Poprostu ten plastik ma odpasc prostopadle do klapy od dolu i potem pojdzie juz normalnie??
A te oprawki na poxilinie przylepie, zeby juz nie mialy ochoty wpadac :twisted:
Komentarz
-
-
ja czesto to wyjmuje bo ciagle probuje wygluszyc bagaznik i najlepiej jest to zrobic srubokretem
owin go szmatka zeby nie porysowac lakieru i wetknij go z lewej lub prawej strony tuz przy rogu
jeden mocny ruch i powinien odskoczyc nie boj sie ze cos polamiesz bo to sa mocne zaczepy
aha sciagnac to jest kaszka z mlekiem
zalozyc to ustrojswo to juz zupelnie inna sprawa :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
moja rada to zatrudnij druga osobe bo w pojedynke bedzie trudno 8) i zaczynaj
od tych blaszek one musza wejsc wszystkie bo w przeciwnym wypadku bedzie ci wszystko latac (a to wkurza :evil: :evil: )
powodzenia i niech moc bedzie z tobak
k
Komentarz
-
-
Ten plastik jest jakis potrzepany. U mnie w combi to gowno nie chce wyjsc. Lagodnie nie idzie sila to wyrwal sie juz prawie jeden z zaczepow ale w plastiku od strony bagaznika :evil: Boki puscily gora lata luzno, a dol za cholere nie chce odpasc ani z tym bialym nie chce wyjsc ani samo, to jest jakis chory wymysl jak to jest zlozone :klnie:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTen plastik jest jakis potrzepany. U mnie w combi to gowno nie chce wyjsc. Lagodnie nie idzie sila to wyrwal sie juz prawie jeden z zaczepow ale w plastiku od strony bagaznika :evil: Boki puscily gora lata luzno, a dol za cholere nie chce odpasc ani z tym bialym nie chce wyjsc ani samo, to jest jakis chory wymysl jak to jest zlozone :klnie:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCombi moze miec inaczej. Bo to ze ja pociagne od szyby nie oznacza ze pusci bo tam sa prostopadle pod dwoma plaszczyznami jakies mocowania, a potem reszta to tez tak latwo nie pojdzie. Jak do zdejme to te cholerne oprawki na kleju zrobie, zebym tam juz nigdy nie musial zagladac :|
Komentarz
-
Komentarz