Dluzszy postoj

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ołti
    Classic
    • 2010
    • 29

Dluzszy postoj

U mnie też coś sobie terkocze - ale mam wrażenie że jak była bardziej nowa to było głośniej
    (chyba że to kwestia pory roku)....

Może trzeba zgłosić do UOKiK... niech się SAP oficjalnie wypowie. Z tego co czytam problem jest dość częsty.
  • mmdk
    Drive
    • 2009
    • 70

Dluzszy postoj

Mam takie pytanko. W zwiazku z wykonywana przeze mnie praca musze odstawic swoja Octavie na kilka tygodni do garazu.Czy nic zlego sie nie bedzie dzialo jesli tak po 2 lub 3 tygodniach ja odpale i powiedzmy rozgrzeje kilka minut i zaczne normalnie jezdzic czy moze nie jest to wskazane dla silnika aby tak dlugo stal bez odpalania

Komentarz

• Sebastian_M26
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1823
      • Superb II (3T4)

Umyć, napastować dobrym woskiem i wstawić do garażu. Dopompować koła tak z 3.0 bara aby opony nie porobiły się kwadratowe.
      Najlepiej zostawić bez włączonego alarmu.
      Co 2-3 tygodnie odpalać ale nie na kilka minut ale na kilkanaście, najlepiej byłoby przejechać wtedy jakiś kawałek.
      I będzie wszystko dobrze.
      Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• Evil
        Rider
        • 2009
        • 721

Jak auto nie będzie odpalane ok miesiąca, to warto wyjąć aku wogóle z auta, lub tylko odłączyć, gdy stoi w ciepłym garażu. Zawsze jakiś alarm, podtrzymania radia coś bierze, na tak długi okres aby uniknąć padu przez miesiąc lepiej odłączyć, szczególnie że zapowiadają coraz zimniejsze temperatury.
        Najlepiej było by jeździć autem, co tydzień dwa, ale nie zawsze są takie możliwości.
        Silnik po dłuższym bezruchu lepiej odpalić i niech pochodzi pare dobrych minut i potem też troszkę spokojnej jazdy mu nie zaszkodzi. Chodzi także o wszystkie paski gumowe itd...

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• zielony49
          Ambiente
          • 2009
          • 180

Ja czesto zostawiam samochod w garazu na 3 tygodnie, czy nawet miesiąc, nic nie trzeba robic jedynie doładować akumulator, odpalasz i jedziesz. Pozdrawiam
          Dipol

Komentarz

• baca10
            RS
            • 2009
            • 6225

mmdk, ja jak zostawialam auto na dluzej to go raz na tydzien odpalalam na pare minut

Komentarz

Pracuję...