Witam!
Kupiłem mot-gumy płaskie. Myślałem że powinny być ok przynajmniej na początku jakież było moje zdziwienie gdy przy pierwszym pociągnięciu wycieraczka (lewa) zupełnie nie zbierały środka. Do wymiany ramię wycieraczki czy też wina mot-gumów?
Pozdrawiam
Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
mot gum jedynie umie robić zwykłe wycierałki. płaskie to kompletna kicha-miałem w o1- wycieraczki "skakały" po szybie nie dolegały jek trzeba piszczały :?
za to o " zwykłych" nie mogę złego słowa powiedzieć
Podepnę się pod temat bo dotyczy nowej wycieraczki
Kupiłem wycieraczkę na tył, bo tamta słabo zbierała, po założeniu nowej zbiera lepiej ale nie czyści górnej części szyby. Czy może to być wina sprężyny w ramieniu wycieraczki? Czy można zakupić samą sprężynkę, czy wymienić całe ramię? I ostatnie pytanie jak zdjąć to ramię wycieraczki?
Ja musiałem podginać samą wycieraczkę a w końcu nawet listewki w gumie, bo sama wycieraczka nie dostosowywała się do krzywizny szyby, szczególnie w położeniu pionowym...
też mam płaskie motgumy już od prawie 2 miechów.. lewą (od kierowcy) wystarczyło lekko dogiąć i zbiera mi ładnie i nie zostawia smug, także pokombinujcie z dogięciem, mi sie udało. tak samo z tylnią z kombi, też płaska z motguma, dodam, ze dłuższa niż oryginał, sięga aż po samą górę szyby , i też wystarczyło lekko dogiąć i pasuje, nie zbiera tylko jakiegoś 1 cm na samej górze, a tak jest git.
a z płaskich to motgum rzeczywiście robi dobre, dla mnie albo motgum , albo bosch eco
Po co kupowac plaskie Motgumy jak zwykle sa OK nawet bez spojlera stosuje od lat
Wg mnie nie są tak do końca OK - klasyczne są tanie i dobrze zbierają ale tylko do 100km/h - no i irytująco piszczą - po zimie lecą do kosza choćby nie wiem co.
Zwykłe są całkiem dobre, może powyżej 110-120 gorzej wycierają ale nie piszczą u mnie. Po 1,5 roku użytkowania prawa teraz zaczęła gorzej zbierać, ta od kierowcy dalej jest OK więc kolejny raz znów kupię tej firmy
co masz na myśli dogiąć - ramię wycieraczki czy sama wycieraczkę?
ramienia nie ruszałem. dogiąłem tylko sam wycierak i wszystko jest w porządku .. trzeba do odpowiednio dogiąć lub odgiąć i są to całkiem dobre wycieraczki , ale jak ktoś celnie zauważył tylko do prędkości ok 110-120km/h. później zaczynają sie problemy.
Ja także potwierdzam że jeśli Motgum`y to tylko klasyczne
Za namową kolegów kupiłem zwykłe Motgum`y i faktycznie wyszło tanio i działają jak trzeba bez jakichkolwiek kombinacji.
Dodam też że Motgum`y powinniście dostać w każdym Auchanie.
Edit:
Teraz po dłuższym czasie od wymianiy potwierdzam tylko bardzo dobrą pracę wycieraczek motgum. Nigdy nie kupię już innych bo i cena dobra i spisują się znakomicie.
"coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Zwykłe Motgumy są dobre. Czytałem już na forum, że płaskie Motgum ma do bani. Więc jak chciałem zmienić ori zwykłe ze spoilerem, na których jeździłem od nowości (i były dobre) na płaskie - wybrałem Bosch aerotwin. Mam już drugi komplet i jestem zadowolony. Na allegro udało mi się kupić dwa razy za 60 - 70 zł.
Komentarz