Sprawdzalem na szukaj i tylko pytanie o wymiane plynu i dodatkowa kalibracje ESP, wiec nie na temat. Pozostale tematy dotyczyly rodzaju plynu i domowego sposobu wymiany. Ale nikt nie powiedzial nic o ABS.
Zamierzam wymienic plyn na BF 307 i mam pytanie, bo na obcym forum jeden gosc do drugiego pisal, zeby nie zapowietrzyc pompy ABS, bo trzeba specjalistycznym sprzetem potem wtlaczac na nowo plyn. Stad moje pytanie - prawda to ?? I jak tego uniknac ?? Pilnowac, zeby w pojemniczku nigdy nie zszedl poziom na 0 ??
Prawdopodobnie pojede do warsztatu samochodowego, ale jak wymienialem w Golfie, to koles mial taki odsysacz i teraz pewnie tez go bedize chcial uzyc. Co wy na to ??
Ja przed wakacjami wymieniałem płyn hamulcowy. Oto jak przebiegało odpowietrzanie:
1. Zaczynasz od lewego przedniego koła, odkręcasz zakrętkę zbiorniczka wyrównawczego i wypompowujesz płyn ze zbiorniczka przez to koło (oczywiście nie do końca). jak płyn zaczyna się kończyć, dolewasz nowego i znów to powtarzasz. Tak długo, aż zacznie Ci lecieć świeży płyn. Wtedy zakręcasz zaworek. Dolewasz płynu do pełna.
2. Teraz zaczynasz odpowietrzać wszystkie koła zaczynając od prawego tylnego, potem lewe tylne, potem prawy przód, a na końcu lewy przód. Przy każdym kole najpierw "wypompowujesz" stary płyn, dopiero potem następuje "właściwe" odpowietrzanie! Oczywiście w międzyczasie dolewasz płynu (jeśli to konieczne)
3. Wszystko dobrze skręcasz, zamykasz zbiorniczek i "w rurę" k
rzeczywiscie bez tego urzadzonka do odsysania ja bym nie polecal zabierac sie za to. Urzadzonko zapewnia ciaglosc plynu, tzn. wypycha stary plyn nowym nie ma mowy o zapowietrzeniu.
Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz