O1 vs O2 komfort jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aldam
    L&K
    • 2006
    • 1036

ja mam teraz o1 ahf i o2 bkd.
    o1 przy równej jeździe (wcale nie wolnej) nie było problemu z zejściem w okolice 4,5l/100km. W o2 mam problemy z zejściem poniżej 5,8l/100km.
    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Re: O1 vs O2 komfort jazdy

Zamieszczone przez satoot
      Pytanie do osób, które miały/mają oba modele Octavii: 1/1Tour oraz 2/2FL:

Czy w O2 jest bardziej kmfortowo?
      Pamietam jak kupowales O1 i wszystkich przekonywales, ze jedynka to
      lepszy wybor

Komentarz

• Psycho Dad
        Rider
        • 2009
        • 629

Co do świateł ... mam 2FL i uważam że są "zaje****"
        I to przy standardowych żarówkach bardzo fajnie świeci ... a długie to już "dzień na drodze"
        Halogeny ... cienkie
        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• satoot
          Rider
          • 2008
          • 525

Re: O1 vs O2 komfort jazdy

Zamieszczone przez t271828
          Pamietam jak kupowales O1 i wszystkich przekonywales, ze jedynka to
          lepszy wybor
          A ja pamiętam, ze pisałem dlaczego ten wybór jest lepszy dla mnie, oraz dlaczego mi się bardziej podoba O1.

Równoczesnie wyjaśnię, że nigdy nie pisałem o komforcie - a o to teraz pytam, i otym jest wątek: o porównanie komfortu podróżowania dwoma autami.
          Nic więcej.

Komentarz

• wojciech_
            Ambiente
            • 2008
            • 164

Zamieszczone przez GrabaR
            OI 1.TDI 110 KM, a OII 105 tylko 5KM je dzieli a różnica jak rakieta i żółw - serio - ja nie wiem kto z tego samochodu takiego muła zrobił.
            - jezdziles O1 od nowosci? Masz pewnosc, ze nie byla zawirusowana? Jesli tak, to moze duzego bonusa miales od fabryki (niektore 110tki na hamowni pokazuja 120koni) .

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez satoot
              o porównanie komfortu podróżowania dwoma autami.
              Nic więcej.
              No to niestety ale nie uzyskasz odpowiedzi na swoje pytanie
              Komfort to sprawa bardzo subiektywna. Jeden lubi miekkie jak kanapa zawieszenie i taki tez fotele w autach francuskich. Inny powie, że tym się nie da jeździć i komfort oznacza dla niego twardo zestrojony zaiwas i twarde fotele.
              Koleny powie, ze tych 2 pierwszych nie ma racji bo dla niego komfort to zloty srodek pomiędzy pierwszym, a drugim.
              Jak sam widzisz, na tak postawione pytanie nie uzyskasz tu satysfakcjonujacej odpowiedzi.
              P.S
              Czy tak trudno podjechać do salonu Skody , poprosić o jazde próbną Octavią II i samemu na wlasnej skórze przekonac się jaki ona zapewnia komfort i czy ci to odpowiada ??? Rozwiejesz swoje wątpliwosci w tym temacie i unikniesz dymu na forum
              Czarny Elegance

Komentarz

• GrabaR
                Drive
                • 2009
                • 67

Zamieszczone przez wojciech_
                Zamieszczone przez GrabaR
                OI 1.TDI 110 KM, a OII 105 tylko 5KM je dzieli a różnica jak rakieta i żółw - serio - ja nie wiem kto z tego samochodu takiego muła zrobił.
                - jezdziles O1 od nowosci? Masz pewnosc, ze nie byla zawirusowana? Jesli tak, to moze duzego bonusa miales od fabryki (niektore 110tki na hamowni pokazuja 120koni) .
                O1 nie miałem od nowości, niedawno go nabyłem, wirusa nie ma, 2001 rok. Natomiast O2 jeździłem roczną z 25K przebiegu i z moich wrażeń różnica jest spora. Zwłaszcza na 4 biegu w zakresie prędkości 80-120 KM/h.

Komentarz

Pracuję...