Mam skode octawie 1.6 z 2001 roku. Posiadam interfejs na opto. Czy da sie nim zmienic obroty skody. Jeśli tak to prosze opisac krok po kroku jak to zrobić. [email protected]
Tak jak w temacie właśnie wyczytałem w białostockiej gazecie ,że salon skody u mnie ma niezłe ceny Octavi przykład :
-Octavia I 1.9TDI 90kw Tour+ klima za 57.000
-Octavia II 1.6 MPI 102 Ambiente za 62.600
-i to tutaj 2 propozycje które najbardziej mi się spodobały : Octavia II 1.9 TDI Elegance 74.000 i Octa II 1,9 TDI Ambiente za 67.000 Nie sądzicie ,że to dobre ceny? Ale niestety to już się wyprzedaż starych roczników rabat rabatem ale za 2 miesiące samochód będzie miał roczek już :/
Ale niestety to już się wyprzedaż starych roczników rabat rabatem ale za 2 miesiące samochód będzie miał roczek już :/
e tam, nie przesadzajmy z tym rocznikiem
ceny rzeczywiscie IMHO niezle, fajne sa te wyprzedaze, warto z czegos takiego skorzystac.
pomijajac fakt, ze ceny nowych samochodow sa chore generalnie.
pzdr!
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Z chęcią skusiłbym się na tą Elegance ale chciałbym 2.0 ale będzie po normalnej cenie . szkoda powiedz mi czy 1.9 jest na PD ? ,że 2.0 to wiem
TEN 1.9 TDI jest na PD. Sam myślałem, że mi będzie za mało te 105KM, bo podejrzewałem w sobie coś ze sportowego ducha. Ale dokładać 8kPLN na silnik 2.0 TDI PD jest sens tylko wtedy, kiedy ma się na to pieniądze Kiedy sobie wyobraziłem standardowe użytkowanie mojego auta, tzn. dojazdy 20km w jedną stronę do pracy z reguły w sznurku aut i tak przez 5 dni w tygodniu przez cały rok oprócz 3 tygodni wakacji, to przyszedłem do trzeźwiącej konkluzji, że przyda się przy tym spalać nieco mniej ON, niż w przypadku 2.0 TDI oraz zaoszczędzić trochę w przyszłości na kosztach eksploatacji i potencjalnego serwisu. W takich warunkach, w jakich moje auto jest eksploatowane, skrzynia 6 biegowa też jest nadmiarowa - nie miałbym praktycznie okazji wrzucić tej 6, bo rzadko kiedy mogę wrzucić teraz 5. Więc, jak napisałem, 2.0 TDI warto kupić, jeśli ma się gdzie jeździć lub nie ma się gdzie (a w Polsce nie ma zbyt wielu takich miejsc, bo nawet jeśli droga jest odpowiednia, co rzadkością jest, to wielu ma taki sam pomysł w tym samym czasie i jest tłoczno co nieco), ale ma się nadmiarową gotówkę na zakup auta z tym silnikiem. Silnik jest świetny, ale za drogi jak na mój gust... 1.9 TDI moim zdaniem w zupełności do tego auta wystarczy Ale de gustibus non est disputandum... k
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Czyli mam rozumieć, że na O II 2.0 TDi Elegance nie ma rabatów? Trochę to dziwne, ale z drugiej strony sam niedawno podpisałe umowę na takie auto według dotychczasowych cen. Odbiór w okolicach 10.11.2005. Zastanawiam się, czy jest tak duży popyt na tę opcję, że nie opłci im się robić promocji, czy jest to zwykła gra na zwłokę? Do tzw. ostatniego klienta. Może warto było zaczekać z podpisaniem umowy do końca grudnia?
Czyli mam rozumieć, że na O II 2.0 TDi Elegance nie ma rabatów? Trochę to dziwne, ale z drugiej strony sam niedawno podpisałe umowę na takie auto według dotychczasowych cen. Odbiór w okolicach 10.11.2005. Zastanawiam się, czy jest tak duży popyt na tę opcję, że nie opłci im się robić promocji, czy jest to zwykła gra na zwłokę? Do tzw. ostatniego klienta. Może warto było zaczekać z podpisaniem umowy do końca grudnia?
Na promocje nie ma chyba co liczyć na razie. Co najwyżej w listopadzie i grudniu będą zimówki dokładać... Ja czekałem na jakieś obniżki już od lipca. W końcu we wrześniu, jak mnie już przycisnęło, to odpuściłem i kupiłem. Nie po cenniku, oczywiście, bo walczyłem jak lew (od 4% upustu się zaczęło na początek), ale nie zmienia to faktu, że cenniki są zamrożone już od roku :roll: I nie ma specjalnego powodu, aby auta taniały - w Niemczech podobno OII schodzą jak świerze bułeczki. W końcu i Niemcy wpadli na pomysł, że Octavie są fajne Podsumowując więc - jeśli jeszcze mogłeś czekać i nie miałeś specjalnego powodu kupować auta już teraz, to być może za tydzień czy miesiąc coś byś jeszcze zyskał. Ale wielce prawdopodobnym jest, że ruchów cenowych po prostu nie będzie...
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Za samochody demonstracyjne panom dziękujemy.
Za różnice paru tysięcy można się w niezłe bagno zapakować. Sam na jazdach testowych nieźle butowałem. A i inni pewnie też nie zwracają uwagi na temp silnika studzenie turbiny itp.
A póżniej tyko rozpacz bo olej bierze litr na tysiąc, sprzęgło pada, turbina nie dmucha.
Miałem też taką propozycje ale wolałem dopłacić.
To prawda zawsze są ludzie którzy kupią samochody demonstracyjne plusy tego : masz samochód od ręki i mniej płacisz , Ale według mnie krótsza zywotność silnika , przykładowo w dieslach trzeba uważać na turbiny i odpowiednio jeździć .A rabat jaki mi zaproponowali za taki samochód to 3 tyś :?
Promocji może i nie ma, ale zawsze można coś utargować. Jak ja kupowałem OII 2.0 TDi Elegance, to też nie było oficjalnych promocji - ale i tak dostałem całkiem spory prywatny rabat
wogule wszystkie nowe auta powinny byc tansze o około 10- 20 tyś i juz lepiej by bylo kazdy by sie zastanowil (czy nówkę czy z 3-4 letniego UŻYWANEGO ) i wieksza sprzedaz by byla w salonie i na to samo by im wyszlo.....
[ Dodano: Pią 28 Paź, 05 23:20 ]
aha zapomniałem dodać CO POLSKA TO POLSKA.....................................
wogule wszystkie nowe auta powinny byc tansze o około 10- 20 tyś i juz lepiej by bylo kazdy by sie zastanowil (czy nówkę czy z 3-4 letniego UŻYWANEGO ) i wieksza sprzedaz by byla w salonie i na to samo by im wyszlo.....
[ Dodano: Pią 28 Paź, 05 23:20 ]
aha zapomniałem dodać CO POLSKA TO POLSKA.....................................
...takie samo zdanie. Nowe auta są właśnie dla nas, Polaków, o te 10-20kPLN za drogie. Gdyby były tańsze, sporo szrotu zostałoby za granicą, bo Ci, którzy go kupili, kupiliby auta 4-5 letnie, Ci, którzy kupili 4-5 letnie mogliby już myśleć nad nowym...
No Fiat Ci nie da obniżki 10tys bo same Seicento kosztuje 20
[ Dodano: Sob 29 Paź, 05 16:49 ]
Chociazby Fiat Ci nie da obniżki 10tys bo same Seicento kosztuje 20
przecie z chyba wiadomo ze nie chodzi o seicento bo jak by mi dali 20 tyś rabatu to by dawali za darmo -----chyba to jasne .....................mówie o autkach w przedziale 50 wzwyż -------------dla jasnosci jakby ktos nie wiedzial ........
Cena auta powinna być niska przy zakupie i wysoka przy sprzedaży... :szeroki_usmiech
Ale takie rozwiązanie nie zawsze odpowiada obydwu stronom...
Jak się dowiedziałem przy okazji ubezpieczania samochodu ile moja Skoda straciła na wartości po pierwszym roku użytkowania to mi mina nieco zrzedła... :evil:
Plusem takiego faktu może być tylko niższe ubezpieczenie.
Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Nie wiem gdzie i jak kupujecie samochody ze kazdy dostaje rabat, extra dodatki !!
Chcialem kupic nowe OII i sprzedawca nie chcial nawet sluchac o rabatach, no chyba ze kupowalbym 3 auta. Tyle ile w cenniku i koniec.
Bylem u Forda i uzyskalem calkiem dobre warunki zakupu a u Skody nic. Chyba nie warto kupowac samochodow w Szczecinie tymbardziej ze mamy dwa salony Skody.
Nie wiem gdzie i jak kupujecie samochody ze kazdy dostaje rabat, extra dodatki !!
Pozdrawiam
Witam
W moim przypadku zacząłem od "skonfigurowania" samochodu.
Następnie dzwoniłem do sprzdawców Skody, mówiąc że jestem zainteresowany zakupem samochodu, tyle że nie mam zamiaru płacić ceny cennikowej.
Jak sprzedawca wykazywał zainteresowanie - to wysyłałem mu via fax lub e-mail dokładną "konfigurację" samochodu, i czekałem na odpowiedź.
Wygrał rzecz jasna najtańszy.
Cały "przetarg" zabrał mi niecały tydzień + regulaminowe 7 tyg. oczekiwania na samochód. Ot i cała tajemnica.
Z doświadczenia mogę powiedzieć że nie ma sensu pytać się w dużych miastach - sprzedawcy są po prostu niewiarygodnie "rozwydrzeni" i nie ma sensu z nimi rozmawiać. Jażeli chcecie coś utargowac to radzę atakować salony w jak najmniejszych miejscowościach, z dala od dużych miast. Tam sprzedawcy są zwykle mocno "wyposzczeni", i bardziej skłonni do ustępstw.
Powyższa reguła dotyczy wszystkich marek, nie tylko Skody. Nawet jeżeli sprzedawca ma kategoryczny zakaz negocjowania ceny samochodu jako całości ( tak jest chyba w Toyocie ) to zawsze jest skłonny co nieco dorzucić - np. autoalarm, blokadę skrzyni biegów, koła na zimę itd.
pozdrawiam
PS. Jak ktoś jest zainteresowany szczegółami, to proszę o kontakt na priv.
Bezwzględnie trzeba. się targować. Nie tylko przy ustalaniu ceny ale również przy kredycie. (O ile ktoś korzysta z tego dobrodziejstwa). Stawka prowizji jest ustalana na miejscu i jej kwota jest niebagatelna.
Można urwać niezłą kasę na szaleńczą imprezkę.
...Najwięcej można urwać z ceny auta, które diler ma już na placu. W moim wypadku na start było 4% upustu od ceny katalogowej. A potem jeszcze parę ulg - w moim wypadku za auto zapłaciłem ponad 5kPLN taniej za wszystko (z pakietem ubezpieczeń oraz autoalarmem)... Ale autu stało u nich na placu już od lipca (wiem, bo już w lipcu pytałem) i we wrześniu już chyba chcieli wymienić auta na parkingu, dlatego bardzo fajnie się ponegocjowało... Dlatego żałuję, że było bez ksenonów - przy takim upuście byłbym w stanie 2.5kPLN dołożyć do nich. Ale - przeżyję. Następny będzie Superb II full wypas, z dieslem na piezowtryskach...
Komentarz