Po ostatnich kontaktach z magikami mieniącymi się fachowcami co to " patrzą w knigu widzą figu"postanowiłem nabyć interface oraz oprogramowanie do pełnej diagnostyki swojego jeździdełka.Znalazłem coś takiego jak Polski VAG 2,5 USB OBD2 KKL za 129PLN wraz z oprogramowaniem oraz dostałem oferte z Telwisa za 295PLN, urządzenie o większych możliwościach wspólpraca z nowymi modelami z linią CAN, wyposażony m.in "w magistralę Vishay Si9243 oraz mikrokontroler realizujący zależności czasowe transmisji"ale bez programu tylko ze sterownikami.Czy do obsługi mojego samochodu jest sens kupować to cos z "wodotryskami"?Może ktoś mi jest w stanie podpowiedzieć, co warto wybrać, bo na Allegro jest takie bogactwo w wielkiej rozpiętości cen i wszystko "naj", że można stracić resztki rozsądku!
Aby zdjagnozować Twoją O1 wystarczy taki zwykły interfejs za 100 pln i oprogramowane z netu VAG 3.11 ale jeśli myslisz np o zmianie auta na O2 to możesz zainwestować w taki z obsługą CAN. Tym droższym możesz sprawdzić kilka dodatkowych funkcji jak np zczytanie przebiegu auta ze sterownika silnika EDC15 a nie z licznika itp.
swobodny..ostatnio kupilem kabel z alledrogo obd II z przesylka i vagiem 411 (shareware niestety) , ale mam OI i instalne vag 311, razem mi to wyszlo 50 pare zlotych, wiec tragedii nie ma :lol:
Ja podepnę się pod temat może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie.
Kupiłem oto kabelektaki i okazuje się iż działa tylko z programem VWtool.
Żaden Vag Com , Polski Vag niestety nie łączą się z autem.
W VW Tool odczytuje błędy ale przy próbie diagnozy np hamulcy pokazuje po kilku mignięciach lampką od ABS i ręcznego że stracił komunikację.
Kabel zainstalowany poprawnie dioda się na nim świeci.
Czy problem może być taki że w złączu diagnostycznym w miejscu lini L (15pin) nie ma nic.
Dochodzi do tego złącza chyba z 7 kabelków. Niestety nie dysponuję schematem elektrycznym i nie wiem czy poprostu nie ma tego kabla czy ktoś dla "bezpieczeństwa" auta zamienił miejsce. Skoda jest z 2003 1.4 16V i chyba nie jest jeszcze na Canie.
Za porady z góry dziękuję.
Aha i coś w tym stylu pokazuje:
> port status: ok
> interface: found!
> type: serial pass-through
> opto/iso: no
> ross-tech design: no
> klikam na save i nastepnie probuje select->engine i wyskakuje okienko:
> no response from controler!
>
> jak daje na obd II test
> wyskakuje ze
> car is not ISO/OBD compatibile!
> if this car is vw/audi/seat/skoda
> try SELECT->indiwidual controlers
[ Dodano: Pon 26 Paź, 09 21:32 ]
A więc problem rozwiązany. Przyczyną całego zamieszania były sterowniki ACPI w lapku. One zarządzają zasilaniem.
Może komuś będzie pomocne.
Poza tym kabelek działa już jak należy.
Obsługuje Vag com, Polski Vag, VWtools
Komentarz