ubezpieczenie 1850 czy 1990....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lisiaczek
    Ambiente
    • 2006
    • 210

u mnie w O1 jak wlaczy sie obiek zamkniety to zalacza sie klima(chociaz znak auto znika) ale klima dziala bo w lecie czuc jak obroty na chwile maleja i spalanie rosnie :wink:
    w O2 musi byc podobnie pewno tez klima ci sie zalacza (i gasnie auto)
    ale gdy nie ma napisu auto to i tak komputer sam ustawia sile i kieruneknadmuchu no i cieplo :szeroki_usmiech
    no chyba ze jest ponizej 5stC wtedy nie odpali ci klima ale nadal bedzie sterownie automatyczne
  • NICO
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 146

mam pytanie jakie wybrac 1850 pzu czy 1990 alianz ja byłem nastawiony na pzu ale w salonie powiedzieli mi ze lepsze alianz acha niby w pzu mialbym za rok zwyzke za wiek a w alianz nie .... macie jakies doswiadczenia ......acha te ceny sa promocyjne za pakiety i po roku juz ich nie bedzie tylko od wartosci auta polisa (pewnie ze 5tyś)bedzie .....
    2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

A skoda w pzu ubezpiecza? Bo gdy kupowałem to od razu ubezpieczyłem po za tym po roku zdecydowałem się na link4 mniejsze ubezpieczenie ale samochód roczny wycenili 55 tys a za nowy zapłaciłem 72 :evil:
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• herman
        Rider
        • 2005
        • 456

Witam

Placiłem tydzien temu..U mnie wyszło 2804 w allianz, 2870 w PZU(zniżka 60%)..Wybrałem alianz, ale nie dlatego ze tanszy, tylko ze wszelkie formalnosci, ogledziny itd odbywaja sie w salonie skody..W przypadku jakiejs przykrej sytuacji powiedziano mi ze o nic sie nie bede musiał martwic, dostane auto zastepcze,a oni zajma sie wszystkim itd itp..Wyszły z tego same plusy i do tego jeszcze 70zł taniej.(na piwo zostało)).Ogolnie skoda ma z alianz podpsiana jakas umowe partnerska.Na marginesie dodam ze widziałem liste osob ubezpieczajacycyh sie przez salon to prawie wszyscy mieli alianz..Dziwi mnie tylko ze ty masz drozej tam niz w PZU

Pozdrawiam
        --------------

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Re: ubezpieczenie 1850 czy 1990....

Zamieszczone przez NICO
          ...po roku juz ich nie bedzie tylko od wartosci auta polisa (pewnie ze 5tyś)bedzie .....
          no i tu mnie skoda zaskoczyla in minus ze nie mozna tego ubezpieczenia przedluzyc na zasadach "pakietowych" zenadka.
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Piotrus
            Rider
            • 2004
            • 524

Wolałbym Allianz- PZU ostatni odwala niesamowite szopki przy wypłacaniu odszkodowań :?
            Piotruś
            AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Nowe w PZU wziasc, a po roku zmienic na Alianz i tyle. PZU dowala wlasnie zwyzke za wiek do tego stawke podstawowa tez ma duzo wyzsza nawet w przypadku samego OC
              Spritmonitor.de

Komentarz

• pooh2005
                Drive
                • 2005
                • 47

Popieram Maicrofta. Wez PZU, zmien na Allianz. Mam drugi samochod ubezpieczony od zawsze w Allianz i, uwaga, place taniej niz w Link4. Jak to mozliwe? Oczywiscie mam max znizke za bezszkodowe, ale dodatkowo ubezpieczylem mieszkanie i mam zyciowke. Kiepska dywersyfikacja ale w calosci wychodzi taniej. No i w Allianz wszystko jakies prostsze niz w PZU.
                pozdrawiam

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

tez mam allianz , tam jest problem z tym że pełne zniżki ma się po 8 latach ale za to masz wszystko wypłacane beż szemrania itd. ja ubezpieczam u nich 2 samochody , zakład od kradziezy, zakład oc i dom na działce i na przykład za moja octavie 3 letnia zapłaciłem 24 pażdzi. 1480zł. niewiem czy to dużo ale w pakiecie w skodzie policzyli mi coś pod 1800. ważna jest wartość samochodu do autocasco i czy jest firmowy czy nie.
                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• FZR
                    Classic
                    • 2005
                    • 29

Ja nie dawno wykupiłem pakiet w PZU za 2600, za Octe z 01`. Furke wycenili mi na 35000. Myśle że to dobra oferta.

Komentarz

• pantol
                      Elegance
                      • 2004
                      • 754

Z tego co wiem, to pakiet PZU można przedłużać (w roku może być max 1 szkoda) do 6-ciu lat. Tak przynajmniej jest u mnie. Na 3-ci rok mam przedłużony pakiet, ale w tej chwili nie pamiętam ile mnie kosztował - jak kogoś to interesuje to mogę poszukać.
                      Jarek "Vinci"

Komentarz

• mitmar
                        Drive
                        • 2005
                        • 47

ja ubezpieczylem swoją O1 w PZU, bo Allianz kazał płacić całą składkę od razu, a PZU na dwie raty. Koszt zbliżony.
                        Octavię wyceniono na 37,5kPLN, pakiet w sumie kosztował mnie jakieś 2700PLN. Wszystko załatwione w salonie Skody.
                        Co do Allianza - to żadnych problemów z odszkodowaniem - wszystko załatwiłem przez serwis skody (jak puknąłem moją roczną fabią). Jedynie papierków trzeba było dużo wypisywać. No i rozwiązanie umowy i zwrot składki gdy sprzedałem fabię - trzeba pisać do W-wy i czekać jakieś 1,5 miesiąca.
                        Pzdr z Poznania

Komentarz

• marcind
                          Rider
                          • 2005
                          • 438

Ja przeszedlem do Allianz i jestem b. zadowolony, w PZU oprocz zwyzki za wiek dodatkowo jak konczy sie pakiet i trzeba wykupic OC i AC to bodajrze znizka za bezszkodowa jazde w 3 i 4 roku stoi w miejscu (nie powieksza sie) wiec 10 % skladki jest sie w plecy ;(
                          Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
                          mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• smigi
                            Classic
                            • 2005
                            • 16

Ja ubezpieczałem Octę w czerwcu w PZU. Dostałem pakiet za 1980 (rocznik 2003). Wcześniej też ubezpieczałem inne autko w PZU, miałem kolizje 1 z OC sprawcy i 2 z AC (sprawców nie ujęto :evil: ) i nie miałem problemu z formalnościami. Kasa wpłynęła szybko i bez problemu. Teraz też likwiduję szkodę w PZU z AC ( jakiś .... wjechał mi w zderzak przedni :evil: i się rozpłyną) zaliczyli wymianę, malowanie zderzaka i naprawę belki. Wszystko sprawnie!!! Agent w PZU powiedział, że na przyszły ro będę miał większą składkę za pakiet o 10%. Ale też wartość Octy po 3 latach spadnie. Już teraz odradził mi doubezpieczenie bo wartość jej jest już niższa według Eurotax'a niż w czerwcu .

Komentarz

Pracuję...