[O1] Gdzie kredyt na samochód?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
    Zamieszczone przez piotrek_os
    Widzisz, jeden ma dużo wolnego czasu i lubi wydawać pieniążki na paliwo, a drugi jest leniwy i skąpy i szuka auta na miejscu...
    nic dodać nic ująć :szeroki_usmiech Powodzenia szukania autka na miejscu - tylko byle leniwosc nie przełozyła się poźniej na czas u cmechaników itd. Nieraz warto gdzies się dalej ruszyc....ale to już indywidualne podejście to tematu.
    Ja tam wolę 4 razy pojechać 25km, niż raz 100km...
    no cóz ja wyruszyłem po autko 150 km i warto było. Wiec jezeli masz ograniczony limit w km do szukania autka.....to moze być dość cięzko cos kupic. To lepiej udać sie do najbliższego ASO i tam kupic
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• GrabaR
      Drive
      • 2009
      • 67

Z tym ASO to też bym nie był taki pewien...Chcą sprzedać więc IMHO ASO to też komis tyle, że droższy. Ja też szukałem auta z Poznania i okolic ale rzutem na taśmę pojechałem do Warszawy do ogłoszenia z forum i dobiłem transakcji. Także nigdy nie mów nigdy .

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

GrabaR, miałem na mysli funkiel nówke
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Sebastian_S
          Ambiente
          • 2009
          • 172

Agamek12, piszesz - "ja z premedytacją szukam auta TYLKO w Warszawie i najbliższych okolicach..." - tu bym sie z Toba nie zgodził. Uwazam, ze autka z mniejszych agromeracji sa mniej wytłuczone, mniej maja obic parkingowych itd. Jadac od czasu do czasu do W-wy, Krakowa itd. to tyle sie namacham biegami, sprzegłem co w moich okolicach bym przez pare dni sie nei na machał.... A to wszystko przez korekczki..... Oczywiście bez urazy dla autek z W-wy itd. Bo sam kupiłem z Krakowa (tylko ze z malutkim przebiegiem - sie udalo
          Dokładnie - odkąd przeprowadziłem się do Poznania - to moje poprzednie auto stało na osiedlowym parkingu i praktycznie z każdej strony ktoś mi gdzieś lekko obił. Zresztą widziałem co czasami ludzie robią jak wychodziłem z rana do pracy. Przepychanie samochodami, uderzanie drzwiami, jeden przy cofaniu przywalił i odjechał... Szkoda gadać - po prostu żal. Jak kupiłem skode, to od razu wynająłem miejsce na podziemnym garażu pod osiedlem.

Trzeba także dodać, że winni są również projektanci - szerokość miejsca parkingowego nadaje się chyba tylko dla małego fiata. Z góry założyli, ze większość ludzi będzie trzymać samochody na parkingach podziemnych i dla całego osiedla zrobili jedną drogę dojazdową. Gdzie zatłoczenie zaparkowanych aut jest maksymalne - wszędzie gdzie popadnie. Oczywiście podziemne parkingi w 2/3 stoją wolne - bo ceny są kosmiczne.

Widzisz, jeden ma dużo wolnego czasu i lubi wydawać pieniążki na paliwo, a drugi jest leniwy i skąpy i szuka auta na miejscu...
          No, a zaś z mojego punktu widzenia, to było wręcz przeciwnie. Szukałem intensywnie ponad 3 meisiące mazdy 6 (wcześniej z 2 miesiące przeglądałem tylko oferty na necie) - nie interesowała mnie jedynie północna i wschodnia część Polski. No i dupa - wszystkie miały coś nie tak. Tylko, że z drugiej strony mazd jest dużo mniej niż skody i większość to sprowadzana była. Później przypadkowo zainteresowałem się octavią. Zachęciła mnie mama - ona miała swoją już kilka lat i użytkowanie bezawaryjne, a na to zwracałem uwagę. - Wcześniejsze auto to mazda 626, od nowości miał ją ojciec, a po prawie 10 latach dostałem ja i nigdy nic poważnego się nie psuło, a jeździłem nią jeszcze kolejne 6 lat. Sprzedałem jak miała prawie 17 hlip... hlip... I jeździ pewnie dalej...
          Tak zacząłem interesować się skodą - w ciągu tygodnia poszukiwań kupiłem autko - jak się okazało na miejscu w Poznaniu. (nie wiem, może akurat miałem szczęście). Dokładnie taka jak chciałem i na dodatek dobrze wyposażona i w super stanie - czarna, kombi w dieslu i z xenonami. Jeżdżę od końca kwietnia i odpukać -> banan na twarzy. Jedyne co robiłem to kosmetyka i poprawiłem sobie jakość xennów, bo porzedni właściciel zaniedbał je i prawie nie świeciły.

PS. Też nie chciałem nowego auta - uważam że są to wyrzucone pieniądze (no chyba, że ktoś ma ich tyle, że nie musi zwracać na to uwagę hehe). Ale co kto lubi. Tylko przy zakupie używki - nie należy się napalać i brać pierwsze lepsze. Ja przeszedłem długa drogę od mazd 6, nowszych 626, volvo s80, fordów mondeo, nawet citroen jeden się przewinął, skończywszy na skodzie. Wszystko trwało niecałe 5miesięcy

Komentarz

• awiacek
            Ambiente
            • 2007
            • 152

Zamieszczone przez Sebastian_S
            PS. Też nie chciałem nowego auta - uważam że są to wyrzucone pieniądze
            Tylko ktoś musi kupować nówki... bo nie będzie używek.

Komentarz

• aldam
              L&K
              • 2006
              • 1036

ja uważam, że nówka to dobre rozwiązanie jeżeli zamierzasz jeździć autkiem ok 7 lat. Wtedy imo warto wydać te pieniądze.
              Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• wm71
                Ambiente
                • 2009
                • 109

Zamieszczone przez awiacek
                Zamieszczone przez Sebastian_S
                PS. Też nie chciałem nowego auta - uważam że są to wyrzucone pieniądze
                Tylko ktoś musi kupować nówki... bo nie będzie używek.
                Długo szukałem używanego auta i ciągle trafiałem na podejrzane :twisted:
                Wczesniej kupiłem dwa auta które były powypadkowe,ale niestety dowiedziałem się o tym dopiero po ich kupnie.. :cry:
                Pewnie miałem pecha...
                Dlatego mimo kosztów zdecydowałem się kupić nowe auto!
                Odbiegliśmy jednak znacznie od tytułowego tematu; gdybyś Agdamek jednak zdecydował sie na nowe auto to polecam salon Jarzyński-Auto Serwis w Ciechanowie.
                Obsługa miła i kompetentna

Komentarz

• aldam
                  L&K
                  • 2006
                  • 1036

Zamieszczone przez krzysn
                  Nurtuje mnie ta oferta:

Chyba wisi na otomoto od pół roku... Gdyby auto było ok chyba dawno znalazłoby kupca.
                  Jak cię nurtuje taka oferta to lepiej pisz do danielcio. Niedługo będzie sprzedawał swoją o2 FL. Oglądałem jego autko i wygląda jak nówka z salonu.

Kupując O2 też stanąłęm przed wyborem nowy z kredytem lub używany bez. Różnica w cenie 20kzł. Gdybym nie znalazł porzadnego egzemplarza to pewnie posrtawiłbym na nowy. Jednak dobrze sie stało i nie muszę pracować na bank.

[ Dodano: Sro 21 Paź, 09 12:44 ]
                  Agamek12, luknij na autko kolegi aldam on kupił ostatnio 0II wiec jego 01 jest na sprzedaz.
                  Troszkę za bogata cena jak dla mnie... Za 25.000zł oglądałem niedawno O1 1.6i z 2005 od 1-go właściciela i chyba taka opcja bardziej do mnie przemawia...
                  Się dogadamy
                  1.6 benzyna to jednak nie dyzel.
                  Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

Pracuję...