pskica, Przy okazji możesz wymienić okładziny. To groszowa sprawa i chwila roboty a i tak pewnie będziesz musiał za jakiś czas wymienić. Jak sam będziesz wymieniał cylinderki napisz jak Ci poszło, bo przymierzam się do tego samego. tylko poczekam na ocieplenie :szeroki_usmiech
Wskazania komputera.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Wskazania komputera.
Witam. Sprawa dotyczy wskazań komputera spalania w czasie postoju.
Kiedy jadę to wydaje mi się że komputer wskazuje prawidłowe spalania. Gdy np w mieście zatrzymując sie na światłach czerwonych gdy auto stoi na luzie to komputer mi pokazuje róże spalania pomiedzy światłami. Czy ktoś wie o co chodzi, auto mam od tygodnia więc nie wszystko jeszcze rozumiem ale wydaje mi się że zatrzymując się komputer powinien pokazywać spalanie takie same.
-
Jak stoisz to wtedy pokazuje w litrach na godzine. Jak jedziesz l/100 km.
[ Dodano: Pon 19 Paź, 09 12:05 ]
Jezeli wyluzujesz auto np z górki to moze Ci pokazywac spalanie powiedzmy ok 2 litrów, a jak bedziesz jechałał z tej samej góry i tylko zdejmiesz noge z gazu to bedziesz miał spalanie "0"
Komentarz
-
lorek100, mówimy o chwilowym czy średnim spalaniu ?Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
tak ma być. Wszystko zalzy jak operujesz pedałem gazu, biegami itd. Suma sumarum jakbyś miał średnie spalnie bardzo odległe....to wtedy mogbys sie zastanwiac.Zamieszczone przez lorek100Czyli nie mam się martwić tymi wskazaniami, tak ma byc!
Komentarz
-
A nie l/100km?Zamieszczone przez piotrek_osJak stoisz to wtedy pokazuje w litrach na godzine. Jak jedziesz w km/h.
Komentarz
-
myśl dobra tylko źle napisalem ale wiadomo o co chodzi!Zamieszczone przez winni77A nie l/100km?Zamieszczone przez piotrek_osJak stoisz to wtedy pokazuje w litrach na godzine. Jak jedziesz w km/h.
Komentarz
-
ja w czasie jazdy nie patrze na spalanie, zwlaszcza w miescie dostaje doła kiedy komupter pokazuje mi nawet 16-18 l na godzine
Dipol
Komentarz
-
dodatkowo w czasie postoju na swiatłach gdzy silnik pracuje to spalanie może co jakis czas sie nieco zmieniać np od 0,6 l/h do 0,9l/h zwiazane jest to z załączaniem się i wyłączaniem sprężarki klimatyzacjiTeraz xenony by krzynol
Komentarz

Komentarz