[O2] Czujnik cofania - opis kolorow kabli w tylnej lampie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Elgard
    Classic
    • 2010
    • 2

podziekowal za spota
  • gromot
    Classic
    • 2009
    • 9

Czy ktos ma opis kolorow kabli tylnej lampy. Dwa dni temu zainstalowalem czujniki cofania, ktore podlaczylem je do swiatel cofania. Czujniki dzialaja do momentu wcisniecia pedalu hamulca. Nie jest to moze ogromny problem ale jakos nie daje mi to spokoju.
    Ma ktos podobne doswiadczenie?
    Skoda Octavia II 2.0 TDI

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A te czujniki masz pod obsluge CAN-a?? Fabryczne czujniki czy jakis wynalazek ??
      Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

gromot,
        zaloguj się na forum Briskody - tam masz opisane różne wariacje z czujnikami cofania
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• gromot
          Classic
          • 2009
          • 9

Czujniki to chyba jakis chinski wynalazek (tak podejrzewam). Mozna zobaczyc je na ponizszym linku:

Nie mam zadnych zestrzezen co do czujnikow nawet jesli to chinszczyzna. Nie widze sensu instalowania orginalow czy nawet zamiennikow w ASO (Za orginaly zaspiewali mi chyba 1200PLN za zamienniki 400PLN plus robocizna 400PLN) :shock: zadzwonilem do mojego dilera (w Anglii) i koszt instalacji czujnikow wynioslby ok 370 - 400 funtow. :shock:

Pomyslalem sobie troche drogo jak za "pikanie na wstecznym" wiec postanowilem sie rozejrzec i znalazlem czujniki na e-bay'u za 16 funow (razem z wysylka) . Normalnie rewelacja! Potem tylko spedzilem 4 godziny i po klopocie...prawie.

Wczoraj pogrzebalem trocje na necie i chyba wiem gdzie jest moj problem. Podejrzewam ze zle podlaczylem mase. Z tego co udalo mi sie ustalic to wspolna masa w tylnej lampie ma brazowy kolor kabla (chyba :lol: ). Na weekendzie postaram sie to poprawic.

Podsumowujac: i tak jestem zadowolony z czujnikow, wygladaja sietnie, kolor pasuje, dzialaja (tez prawie swietnie :lol: ) no i kosztowaly mnie 16 funtow (74PLN).
          Skoda Octavia II 2.0 TDI

Komentarz

Pracuję...