Plyta pod silnik w TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • życzliwy
    Drive
    • 2005
    • 53

Plyta pod silnik w TDI

Zamieszczone przez chester121
    Ja Octavia 1.6 SR w 5 osób na obwodnicy Radzymina 200 lecialem az mnie zatkalo
    no to masz niezle licznik wykalibrowany

co to za wersja SR :?:
    100 czy 102KM :roll:
    O1 TMBDG
  • Antimatter
    Ambiente
    • 2005
    • 144

Plyta pod silnik w TDI

Witam,
    zastanawiam sie nad obnizeniem auta samymi springami o ok 30mm (zakladam, ze zalezy mi tylko na wygladzie + niewielkiej poprawie trakcji. nie szaleje autem )
    pomysl przyszedl po obejrzeniu kilku octavek na 17" z seryna zawiecha..

EDIT: znalazlem posty sprzed roku.
    teraz wiec pozostaje pytanie - gdzie taka plyte kupic/zamontowac? najchetniej w ok wawy..
    i jaki moze byc jej koszt?
    dzwonilem ze znajomym do El_Tec'u w sprawie plyty do jego E30, ale tam wymyslili cene z kosmosu, po czym przyznali, ze po prostu nie chca takiej plyty wykonac :evil:

EDIT 2: jesli obnize auto - miska bedzie znacznie nizej podloza. jednak metalowa plyta pod silnik tez jest o ok 2cm nizej niz zwykla-plastikowa. czy obnizenie auta i zamontowanie met.plyty nie jest nieco niebezpieczne? przeciez taka metalowa oslona tez nie jest pancerna..
    --
    pozdrawiam
    Antimatter

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

osobiscie nie mam z tym doswiadczen, ale znajomy zdecydowal sie zapodac metalowa oslone (O1) bo draznilo go to, ze zdarza sie tam czasem przytrzec "dnem" a czesto jezdzi po zlych drogach\bezdrozach, po zalozeniu metalowej oslony, ktora jest ciezsza i grubsza od plastiku, do seryjnego zawieszenia, efekt ma taki, ze teraz juz trze o wszystko fakt, ze nic nie urwal ani nie uszkodzil, ale irytuje go to jeszcze bardziej
      [byc moze jest to odosobniony przypadek]
      pzdr!
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• marcind
        Rider
        • 2005
        • 438

Nie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze w salonach skody oferuja cos takiego jak pakiet na bezdroza w sklad ktorego wchodzi wlasnie metalowa oslona silnika
        Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
        mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• Antimatter
          Ambiente
          • 2005
          • 144

Zamieszczone przez marcind
          Nie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze w salonach skody oferuja cos takiego jak pakiet na bezdroza w sklad ktorego wchodzi wlasnie metalowa oslona silnika
          domyslam sie, ale chodzilo mi o naprawde solidna oslone i moze...nie az tak droga, jak w ASO (ok 1300zl) bo wtedy srednio oplaca mi sie w ogole obnizac auto..
          --
          pozdrawiam
          Antimatter

Komentarz

• BioBogon
            Elegance
            • 2005
            • 921

Zamieszczone przez marcind
            Czy to nie jest tak, że w pakiecie na bezdroża jest od razu podniesienia auta +20mm jakimiś dystansami?
            Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez Antimatter
              domyslam sie, ale chodzilo mi o naprawde solidna oslone
              domyślam się że przed stwierdzeniem że oryginalna nie jest solidna sprawdziłes to na własnej skórze

[ Dodano: Pon Paź 31, 2005 20:13 ]
              Zamieszczone przez szkoda
              po zalozeniu metalowej oslony, ktora jest ciezsza i grubsza od plastiku, do seryjnego zawieszenia, efekt ma taki, ze teraz juz trze o wszystko fakt, ze nic nie urwal ani nie uszkodzil, ale irytuje go to jeszcze bardziej
              nie jest odosobniony, chodzi o to, że stalowa płyta jest poprostu niżej od plastiku. Mnie też to denerwowało po założeniu, rozwiązałem problem usztywniajac zawiechę :twisted: Teraz też mi się zdarza przytrzeć, ale przynajmniej rzadko walę bo się auto mniej buja... a jak już wlane to zwykle tak, ze sie ciesze ze osłona jest metalowa :lol:
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• Antimatter
                Ambiente
                • 2005
                • 144

Zamieszczone przez MisiekWAW
                domyslam sie, ale chodzilo mi o naprawde solidna oslone
                domyślam się że przed stwierdzeniem że oryginalna nie jest solidna sprawdziłes to na własnej skórze
                wystarczy czytac ze zrozumieniem...napisalem, ze chodzi mi o "naprawde solidna oslone" ale nie za tak wysoka cene, jaka dyktuje ASO.
                --
                pozdrawiam
                Antimatter

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

wystarczy czytac ze zrozumieniem...napisalem, ze chodzi mi o "naprawde solidna oslone" ale nie za tak wysoka cene, jaka dyktuje ASO.
                  "i" "może" bla bla bla :? nie wiem jak to wygląda teraz, jak ja zakładałem to cena którą wynegocjowałem była konkurencyjna do dorabianych osłon :idea:
                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                  http://www.disi-tune.pl
                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

ja dorobilem za 350zl jak pamiec mnie nie myli ale to bylo dawno

jest lekka bo z alu a napewno mocniejsza od stalowej

Komentarz

• Antimatter
                      Ambiente
                      • 2005
                      • 144

Zamieszczone przez MisiekWAW
                      "i" "może" bla bla bla :?
                      :roll: :?

nie wiem jak to wygląda teraz, jak ja zakładałem to cena którą wynegocjowałem była konkurencyjna do dorabianych osłon :idea:
                      jasne.

[ Dodano: Pon 31 Paź, 05 22:37 ]
                      Zamieszczone przez danielpoz
                      ja dorobilem za 350zl jak pamiec mnie nie myli ale to bylo dawno

jest lekka bo z alu a napewno mocniejsza od stalowej
                      a jestes w stanie podac jakis namiar na miejsce, gdzie robiles?
                      z gory dziekuje k
                      --
                      pozdrawiam
                      Antimatter

Komentarz

• Tymon
                        RS
                        • 2004
                        • 2970

Słuchaj, ja znam skodavkę O1 obniżoną o jakieś 3,5cm i śmiga po całej Polsce...
                        Ma dołożone plastyki typu dokładka tylnego zderzaka, która już się nie raz urwała(ale to naprawdę były ekstremalne warunki, typu koplanie odkrywkowe, lub meeeeega załadunek) ale ogólnie jest zachwycony....
                        Wiadomo, nie jest to to samo co zawieszenie full profi, ale jak sam wspomniałeś chodzi o wygląd.
                        Wniosek=Nie sraj żarem :lol: i zakładaj :wink:
                        Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                        Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                        BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Antimatter
                          Ambiente
                          • 2005
                          • 144

Zamieszczone przez Tymon
                          Słuchaj, ja znam skodavkę O1 obniżoną o jakieś 3,5cm i śmiga po całej Polsce...
                          Ma dołożone plastyki typu dokładka tylnego zderzaka, która już się nie raz urwała(ale to naprawdę były ekstremalne warunki, typu koplanie odkrywkowe, lub meeeeega załadunek) ale ogólnie jest zachwycony....
                          Wiadomo, nie jest to to samo co zawieszenie full profi, ale jak sam wspomniałeś chodzi o wygląd.
                          Wniosek=Nie sraj żarem :lol: i zakładaj :wink:
                          to samo powiedzial mi sprzedawca w Fosabie. wiem, ze ich zdanie trzeba dzielic przez 2 ale oni po testach rozznych zawiasow zostawili same springi Weiteca -30mm w swojej octavce TDI i teoretycznie nadal maja seryjna miske olejowa k
                          biorac pod uwage, ze jezdze ostroznie, a na 17" bede jeszcze bardziej sie krygowal - moze nie bedzie biedy

zastanawiam sie takze nad takim jakby szynami, biegnacymi pod miska olejowa. widzialem takie rozwiazanie w BMW 530d, byly one wykonane ze stalowej blachy o grubosci (na oko) 10mm..
                          --
                          pozdrawiam
                          Antimatter

Komentarz

robilem w Poznanu w AUTO LIDER wiec chyba troszke daleko haha

osobiscie mam -35 i wywalone gumowe podkladki wiec jest -45 od roku jezdzi moja zona i nawet nic nie rozwalila a kobiety naprawde nie kumaja tych spraw :wink:

Komentarz

• Kmab
                              Rider
                              • 2005
                              • 269

Zamieszczone przez danielpoz
                              robilem w Poznanu w AUTO LIDER wiec chyba troszke daleko haha

osobiscie mam -35 i wywalone gumowe podkladki wiec jest -45 od roku jezdzi moja zona i nawet nic nie rozwalila a kobiety naprawde nie kumaja tych spraw :wink:
                              A jaką masz teraz odległość w najniższym punkcie od podłoża? Mierzyłeś?
                              Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D

Komentarz

• chester121
                                L&K
                                • 2005
                                • 1053

ja mialem taka zamontowana w swojej jak urwalem ja na autostradzie(koleiny :twisted: )
                                i napoczatku bylo fajnie ale (moze zle zamontowalem) na kazdej "chopce" slyszalem jak szoruje tym aluminium ogolnie nic po za dzwiekim sie nie dzialo ale we wroclawiu
                                jak zjezdza sie z parkingu (w galerii dominikanskie) na koncu jest taka rynienka i nie jest fajne jak ludzie (szyczt) chodza a ty jedziesz i iskry za toba sie sypia :szeroki_usmiech wiec ja zdjolem i kupilem na allegrgo za 100zl oryginal i jest 8)

Komentarz

zmierze i napisze

cos mi chodzi po glowie ze 7 cm.ale to chyba niemozliwe hahaha

Komentarz

Pracuję...