Zamieszczone przez chester121
Plyta pod silnik w TDI
Zwiń
X
-
Plyta pod silnik w TDI
Witam,
zastanawiam sie nad obnizeniem auta samymi springami o ok 30mm (zakladam, ze zalezy mi tylko na wygladzie + niewielkiej poprawie trakcji. nie szaleje autem)
pomysl przyszedl po obejrzeniu kilku octavek na 17" z seryna zawiecha..
EDIT: znalazlem posty sprzed roku.
teraz wiec pozostaje pytanie - gdzie taka plyte kupic/zamontowac? najchetniej w ok wawy..
i jaki moze byc jej koszt?
dzwonilem ze znajomym do El_Tec'u w sprawie plyty do jego E30, ale tam wymyslili cene z kosmosu, po czym przyznali, ze po prostu nie chca takiej plyty wykonac :evil:
EDIT 2: jesli obnize auto - miska bedzie znacznie nizej podloza. jednak metalowa plyta pod silnik tez jest o ok 2cm nizej niz zwykla-plastikowa. czy obnizenie auta i zamontowanie met.plyty nie jest nieco niebezpieczne? przeciez taka metalowa oslona tez nie jest pancerna..--
pozdrawiam
Antimatter
-
-
osobiscie nie mam z tym doswiadczen, ale znajomy zdecydowal sie zapodac metalowa oslone (O1) bo draznilo go to, ze zdarza sie tam czasem przytrzec "dnem" a czesto jezdzi po zlych drogach\bezdrozach, po zalozeniu metalowej oslony, ktora jest ciezsza i grubsza od plastiku, do seryjnego zawieszenia, efekt ma taki, ze teraz juz trze o wszystkofakt, ze nic nie urwal ani nie uszkodzil, ale irytuje go to jeszcze bardziej
[byc moze jest to odosobniony przypadek]
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcindNie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze w salonach skody oferuja cos takiego jak pakiet na bezdroza w sklad ktorego wchodzi wlasnie metalowa oslona silnika--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcindNie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze w salonach skody oferuja cos takiego jak pakiet na bezdroza w sklad ktorego wchodzi wlasnie metalowa oslona silnikaLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antimatterdomyslam sie, ale chodzilo mi o naprawde solidna oslone
[ Dodano: Pon Paź 31, 2005 20:13 ]
Zamieszczone przez szkodapo zalozeniu metalowej oslony, ktora jest ciezsza i grubsza od plastiku, do seryjnego zawieszenia, efekt ma taki, ze teraz juz trze o wszystkofakt, ze nic nie urwal ani nie uszkodzil, ale irytuje go to jeszcze bardziej
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez Antimatterdomyslam sie, ale chodzilo mi o naprawde solidna oslone--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antimatterwystarczy czytac ze zrozumieniem...napisalem, ze chodzi mi o "naprawde solidna oslone" ale nie za tak wysoka cene, jaka dyktuje ASO.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
danielpoz
ja dorobilem za 350zl jak pamiec mnie nie myli ale to bylo dawno
jest lekka bo z alu a napewno mocniejsza od stalowej
Komentarz
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez Antimatterwystarczy czytac ze zrozumieniem...napisalem, ze chodzi mi o "naprawde solidna oslone" ale nie za tak wysoka cene, jaka dyktuje ASO.
nie wiem jak to wygląda teraz, jak ja zakładałem to cena którą wynegocjowałem była konkurencyjna do dorabianych osłon :idea:
[ Dodano: Pon 31 Paź, 05 22:37 ]
Zamieszczone przez danielpozja dorobilem za 350zl jak pamiec mnie nie myli ale to bylo dawno
jest lekka bo z alu a napewno mocniejsza od stalowej
z gory dziekujek
--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Słuchaj, ja znam skodavkę O1 obniżoną o jakieś 3,5cm i śmiga po całej Polsce...
Ma dołożone plastyki typu dokładka tylnego zderzaka, która już się nie raz urwała(ale to naprawdę były ekstremalne warunki, typu koplanie odkrywkowe, lub meeeeega załadunek) ale ogólnie jest zachwycony....
Wiadomo, nie jest to to samo co zawieszenie full profi, ale jak sam wspomniałeś chodzi o wygląd.
Wniosek=Nie sraj żarem :lol: i zakładaj :wink:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonSłuchaj, ja znam skodavkę O1 obniżoną o jakieś 3,5cm i śmiga po całej Polsce...
Ma dołożone plastyki typu dokładka tylnego zderzaka, która już się nie raz urwała(ale to naprawdę były ekstremalne warunki, typu koplanie odkrywkowe, lub meeeeega załadunek) ale ogólnie jest zachwycony....
Wiadomo, nie jest to to samo co zawieszenie full profi, ale jak sam wspomniałeś chodzi o wygląd.
Wniosek=Nie sraj żarem :lol: i zakładaj :wink:ale oni po testach rozznych zawiasow zostawili same springi Weiteca -30mm w swojej octavce TDI i teoretycznie nadal maja seryjna miske olejowa
k
biorac pod uwage, ze jezdze ostroznie, a na 17" bede jeszcze bardziej sie krygowal- moze nie bedzie biedy
zastanawiam sie takze nad takim jakby szynami, biegnacymi pod miska olejowa. widzialem takie rozwiazanie w BMW 530d, byly one wykonane ze stalowej blachy o grubosci (na oko) 10mm..--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
danielpoz
robilem w Poznanu w AUTO LIDER wiec chyba troszke daleko haha
osobiscie mam -35 i wywalone gumowe podkladki wiec jest -45 od roku jezdzi moja zona i nawet nic nie rozwalila a kobiety naprawde nie kumaja tych spraw :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez danielpozrobilem w Poznanu w AUTO LIDER wiec chyba troszke daleko haha
osobiscie mam -35 i wywalone gumowe podkladki wiec jest -45 od roku jezdzi moja zona i nawet nic nie rozwalila a kobiety naprawde nie kumaja tych spraw :wink:Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
ja mialem taka zamontowana w swojej jak urwalem ja na autostradzie(koleiny :twisted: )
i napoczatku bylo fajnie ale (moze zle zamontowalem) na kazdej "chopce" slyszalem jak szoruje tym aluminium ogolnie nic po za dzwiekim sie nie dzialo ale we wroclawiu
jak zjezdza sie z parkingu (w galerii dominikanskie) na koncu jest taka rynienka i nie jest fajne jak ludzie (szyczt) chodza a ty jedziesz i iskry za toba sie sypia :szeroki_usmiech wiec ja zdjolem i kupilem na allegrgo za 100zl oryginal i jest 8)
Komentarz
-
-
danielpoz
Komentarz