Zderzak RS - halogen, żarówka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mszwarc
    Classic
    • 2010
    • 4

no to jeszcze jedno zagadnienie jak już jesteśmy przy enginach czy przypadkiem w koncernie vag nie występował też 1.6 z głowicą 16v? o mocy bodajże 105 km? bo mi się wydaje że coś takiego było w golfie IV w pewnym czasie, oprócz znanego 8 zaworowca 102 konnego, o którym mowa.w octavii rozumiem, że jeśli ten silnik istniał - ale mam silne przeczucie, że tak, to nie występował(uje)?

o znalazłem...było takie coś, nawet z mocą się nie pomyliłem poczytajcie:

ciekawe..czemu w octavii tego nie ma..może dlatego szkoda maicroft mówił o 16v
  • Dominik_Was
    Classic
    • 2009
    • 10

Witam,

zastanawiam się jak dokonać wymiany żarówki w halogenie - mowa oczywiście o zderzaku Octavia II RS. Aktualnie żarówki świecą dosłownie na żółto dlatego wyślę o wymianie, jaki tam jest typ oraz może wasze sugestie co zapodać.

ps. czy to jest standard że halogeny są wiecznie zaparowane ?

P.Dominik

Komentarz

• wocek
      Rider
      • 2006
      • 342
      • Audi

Zamieszczone przez Dominik_Was
      czy to jest standard że halogeny są wiecznie zaparowane ?
      Nie wiem czy standart, ale u mnie też to występuje
      wocek

Komentarz

• miguello
        RS
        • 2008
        • 1849

Dominik_Was, Generalnie ta okrągła obwódka jest demontowana, ona jest na takie zaczepy, jednak nie miałem okazji żeby wyciągać ja od zewnątrz...

Z tego co pamiętam to właśnie gdy nie ma tej obramówki to odsłaniają się śrubki mocujące halogen. Z drugiej strony ściągniecie zderzaka to naprawdę chwila wiec jeśli nie dasz rady od zewnątrz trzeba będzie wejść do środka... :wink:

Może to Ci pomoże:

Tak wygląda zderzak od wewnątrz, tam wokół halogenu są takie otwory, tam właśnie wychodzą "wąsy" z tej obramówki.

P.S. nie zauważyłem żeby mi parowały halogeny...

P.S.2 Olej ta cała operacje :P Odpowiedz sobie na pytanie ile razy tak naprawdę potrzebujesz użycia tych halogenów. Ja mam podejście takie że jeśli żarówki świecą (na żółto, biało różowo itp) to jest dobrze bo halogeny mi nie sa do niczego potrzebne :wink:

Komentarz

• jama89
          L&K
          • 2008
          • 1214

Zamieszczone przez miguello
          P.S.2 Olej ta cała operacje :P Odpowiedz sobie na pytanie ile razy tak naprawdę potrzebujesz użycia tych halogenów. Ja mam podejście takie że jeśli żarówki świecą (na żółto, biało różowo itp) to jest dobrze bo halogeny mi nie sa do niczego potrzebne :wink:
          jak jest w nocy pusto to mozna sobie dopalic halogenki dla lepszej widocznosci
          Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Dominik_Was
            Classic
            • 2009
            • 10

miguello wielkie dzięki, teraz widzę na fotach że powinna być możliwość od zewnątrz ewentualnie demontarz całego zderzaka
            faktem jest ile razy się używa - ale info będzie może w przysłości przydatne jak się przepali żaróweczka.
            ps. kolorek co określałem to oczywiści różnica ich do xenonów, a myślałem o wymianie na typu bluevision.

P.
            Dominik

Komentarz

Pracuję...