Witam !!! Mam problem a mianowiecie, zmienilem wczoraj wyciewraczki na nowe i wciaz maza, nie zbieraja jak nalezy(sa takie mazy jak by szyba byla tlusta) . Czy macie jakis dobry sposub aby odluscic przednia szybe w skuteczny sposob!!!! Pozdrawiam :roll:
Brak wolncyh obrotów , SOnda Lambda itd...
Zwiń
X
-
Brak wolncyh obrotów , SOnda Lambda itd...
Witam
Posiadam Skode Octavie 98 rok , benzyna , 1.6 100KM + gaz sekwencyjny(Landi)
Od jakiegoś czasu rano na zimnym silniku mam niepokojące objawy tzn , silnik sie uruchamia bez problemu jednak obroty ida w gore by po chwili spasc(nawet potrafi zgasnac) , nie trzyma w ogole wolnych obrotow musze go "gazowac" pedalem zeby nie zgasl. Po sprawdzeniu komputerem u znajomych byl blad - Regulacja SONDY LAMBDA Przy Ograniczniku MAX , w parametrach przy napieciu SONDY bylo caly czas 0.0V , zakupilem SONDE na Allegro nową za 100zł firmy NTK z 4 kabelkami (2xbialy,szary i czarny) kabel byl troche za krotki wiec wzielismy od starej sondy , po zamontowaniu pokazuje jakies tam napiecia w przedziale 0.1v do 1.0v ale potrafi tez pokazywac 0.0v wiec nie wiem czy tak naprawde jest ona sprawna.
Przy rozgrzanym silniku na gazie chodzi idealnie , natomiast jak przelacze na benzyne obroty potrafia plywac. Domyslam sie , ze wina moze lezez po strone przepustnicy , jednak bylo ona okolo roku temu czyszczona i nie wiem czy dalsze jej czysczenie pomoze czy trzeba sie szykowac na kupno nowejNie wiem tez czy przeplywomierz jest sprawny (komputer nie pokazuje bledu) , i jeszcze ostatnie zapytanie czy ktos moze z uzytkownikow wie gdzie mozna kupic oprocz ASO rure powietrza ta od przeplywomierza do kolektora ssacego z taka odnoga w kierunku odmy.
Serdecznie pozdrawiam i prosze o jakies wskazowki lub sugestie.
-
-
U mnie były takie objawy na początku po założeniu gazu, po jakimś czasie wszystko sie wyregulowało.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Niestety , po wyczysczeniu przepustnicy nic nie pomogło , cały czas komputer pokazuje - Regulacja SOndy Lambda Przy Ograniczniku MAX , nie wiem czy sonda jest uszkodzona w koncu czy nie , najelpeij byloby wsadzic oryginal i zobaczyc czy tak samo się będzie zachowywać ale ciekawe gdzie jest taka możliwość hehe.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sajmerNiestety , po wyczysczeniu przepustnicy nic nie pomogło , cały czas komputer pokazuje - Regulacja SOndy Lambda Przy Ograniczniku MAX , nie wiem czy sonda jest uszkodzona w koncu czy nie
Ustawienia dawki gazu ( za bogate) powodują rozjechanie adaptacji sterownika benzynowego. Stąd problemy z porannym odpalaniem.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Nie sadze , instalacja gazowa ma ponad 2.5 roku i nigdy nie bylo z nia problemu tak jak i nie ma teraz, poza tym w momencie monrazu kosztowala 4500zl wiec nie jest z tych "tanszych".
Chyba , zeby jeszcze podjechac do firmy gdzie byl zakladany i niech sie podepna pod komputer od gazu i sprawdza czy wszystko jest ok , ostatni raz bylem z 1.5 roku temu.
Komentarz
-
-
Czy myślisz, że "droższe" instalacje nie wymagają przeglądu i regulacji?
Wystarczy, że reduktor zacznie podawać za duże ciśnienie i sterownik wyleci poza widełki regulacji. Masz jasno napisane w opisie błędu, że regulacja lambda przeszła zakres maksymalny. Zęby na tym zjadłem. http://www.chiptuning.auto.pl/gaz.htmDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
Komentarz