Brak wolncyh obrotów , SOnda Lambda itd...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarek_s
    Classic
    S_OCP Member
    • 2006
    • 13

Witam !!! Mam problem a mianowiecie, zmienilem wczoraj wyciewraczki na nowe i wciaz maza, nie zbieraja jak nalezy(sa takie mazy jak by szyba byla tlusta) . Czy macie jakis dobry sposub aby odluscic przednia szybe w skuteczny sposob!!!! Pozdrawiam :roll:
  • sajmer
    Classic
    • 2005
    • 20

Witam
    Posiadam Skode Octavie 98 rok , benzyna , 1.6 100KM + gaz sekwencyjny(Landi)
    Od jakiegoś czasu rano na zimnym silniku mam niepokojące objawy tzn , silnik sie uruchamia bez problemu jednak obroty ida w gore by po chwili spasc(nawet potrafi zgasnac) , nie trzyma w ogole wolnych obrotow musze go "gazowac" pedalem zeby nie zgasl. Po sprawdzeniu komputerem u znajomych byl blad - Regulacja SONDY LAMBDA Przy Ograniczniku MAX , w parametrach przy napieciu SONDY bylo caly czas 0.0V , zakupilem SONDE na Allegro nową za 100zł firmy NTK z 4 kabelkami (2xbialy,szary i czarny) kabel byl troche za krotki wiec wzielismy od starej sondy , po zamontowaniu pokazuje jakies tam napiecia w przedziale 0.1v do 1.0v ale potrafi tez pokazywac 0.0v wiec nie wiem czy tak naprawde jest ona sprawna .
    Przy rozgrzanym silniku na gazie chodzi idealnie , natomiast jak przelacze na benzyne obroty potrafia plywac. Domyslam sie , ze wina moze lezez po strone przepustnicy , jednak bylo ona okolo roku temu czyszczona i nie wiem czy dalsze jej czysczenie pomoze czy trzeba sie szykowac na kupno nowej Nie wiem tez czy przeplywomierz jest sprawny (komputer nie pokazuje bledu) , i jeszcze ostatnie zapytanie czy ktos moze z uzytkownikow wie gdzie mozna kupic oprocz ASO rure powietrza ta od przeplywomierza do kolektora ssacego z taka odnoga w kierunku odmy.

Serdecznie pozdrawiam i prosze o jakies wskazowki lub sugestie.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Odnosnie tej rury napisz do goscia lub zadzwon:
      33 816 13 27, 500 227 898
      [email protected]
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Piotrus
        Rider
        • 2004
        • 524

IMO najpierw wyczyść przepustnicę i zrób jej adaptację VAG'iem.
        Piotruś
        AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• chester121
          L&K
          • 2005
          • 1053

hmm
          nie wiem czy ci pomoge bo mialem podobna zecz w starszym passacie
          tyle ze mialem tak ze na gazie smigal a na benzyncec nie za bardzo
          i okazalo sie ze pompa paliwa byla do wymiany(zazdko kiedy urzywalem benzyny to i sie popsula od nieuzywania)
          wiec moze sprawdz pompe

Komentarz

• luky8
            Rider
            S_OCP Member
            • 2004
            • 623

U mnie były takie objawy na początku po założeniu gazu, po jakimś czasie wszystko sie wyregulowało.
            Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• sajmer
              Classic
              • 2005
              • 20

Niestety , po wyczysczeniu przepustnicy nic nie pomogło , cały czas komputer pokazuje - Regulacja SOndy Lambda Przy Ograniczniku MAX , nie wiem czy sonda jest uszkodzona w koncu czy nie , najelpeij byloby wsadzic oryginal i zobaczyc czy tak samo się będzie zachowywać ale ciekawe gdzie jest taka możliwość hehe.
              Pozdrawiam

Komentarz

• Krzych
                Rider
                • 2005
                • 671

Zamieszczone przez sajmer
                Niestety , po wyczysczeniu przepustnicy nic nie pomogło , cały czas komputer pokazuje - Regulacja SOndy Lambda Przy Ograniczniku MAX , nie wiem czy sonda jest uszkodzona w koncu czy nie
                Daremna Twoja robota.
                Ustawienia dawki gazu ( za bogate) powodują rozjechanie adaptacji sterownika benzynowego. Stąd problemy z porannym odpalaniem.
                DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                www.chiptuning.katowice.pl
                DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• sajmer
                  Classic
                  • 2005
                  • 20

Nie sadze , instalacja gazowa ma ponad 2.5 roku i nigdy nie bylo z nia problemu tak jak i nie ma teraz, poza tym w momencie monrazu kosztowala 4500zl wiec nie jest z tych "tanszych".

Chyba , zeby jeszcze podjechac do firmy gdzie byl zakladany i niech sie podepna pod komputer od gazu i sprawdza czy wszystko jest ok , ostatni raz bylem z 1.5 roku temu.

Komentarz

• Krzych
                    Rider
                    • 2005
                    • 671

Czy myślisz, że "droższe" instalacje nie wymagają przeglądu i regulacji?
                    Wystarczy, że reduktor zacznie podawać za duże ciśnienie i sterownik wyleci poza widełki regulacji. Masz jasno napisane w opisie błędu, że regulacja lambda przeszła zakres maksymalny. Zęby na tym zjadłem. http://www.chiptuning.auto.pl/gaz.htm
                    DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                    www.chiptuning.katowice.pl
                    DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Pamietac, tez trzeba ze reduktory nie sa wieczne jak to na poczatku uwazano :idea:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• sajmer
                        Classic
                        • 2005
                        • 20

Wiem ze trzba regulowac tylko nie bardzo rozumiem co SOnda Lambda ktora pracuje na bezynie ma do gazu , w ktorej komputer emuluje jej prace. Rozumiem , ze sugerujesz regulacje gazu i sprawdzenie instalacji co powinno pomoc w pracy na benzynie ??
                        Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...