CB radio i rdzawe plamy na dachu - help

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ingraf
    Drive
    S_OCP Member
    • 2004
    • 83

Byłem wczoraj w ASO "X" ,z paroma rzeczami na gwarancji:zamek,uszczelka pod pompa prózniowa i te nieszczesne rolki.
    Zamek ledwo ale uznano poniewaz sa maty i czepiali sie ale spoko dało sie zrobic.
    Uszczelka bez gadania zrobiona no i został problem tych rolek :? stwierdzono ze nic nie robi psss psss wiec mówie co to jest a facet do mnie ze trzeba zostawic auto na noc :? bo oni musza zlokalizowac która to rolka :? Spytałem mechanika i on odrazu powiedział ze to górna,ale trzeba sie upewnic,szkoda ze ten co przyjmuje auta niewpadł na ten pomysł :?
    pzdr
    Octavia II 1.9TDI Classic
  • autorus
    Rider
    • 2004
    • 508

Mam od 3 tygodni cb radio. Antenę założyłem magnetyczną na dachu ale jak ją ostatnio zdjąłem to widzę tam rdzawe plamy. Co jest, magnes jest okryty gumą. Samochów ma 1,5 roku.

Autorus
    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

autorus, to jest normalne jesli chodzi o magnesówke to są najprwdopodobniej plamy od anteny spróbuj zetrzeć miekką szmatką z detergentem i powinny zejśc

Komentarz

• autorus
        Rider
        • 2004
        • 508

będę próbował, chociaż powiem że wpadłem w lekką panikę.

Autorus

Komentarz

• howard7
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1120

autorus, t-cat na szmatke 5 minut czasu i zejdzie (to normalny obiaw przy magnesówkach) a na przyszlosc wykorzystaj patent bernarda (on ma naklejana folie bezbarwna pod magnesówka) nie rysujesz dachy i masz pewnosc ze antena bedzie w tym samym miejscu a to ma znaczenie dla warrtosci SWR
          SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
          Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

lub tak jak ma MisiekWaw antene truj bandową

Komentarz

• howard7
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1120

djczas, nigdy anteny potrojnej jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

howard7, niezgodze sie z tobą ta natena jest rodiowo gsm cb i robi ją siro jesli dobrze pamietam kilka osób na tym jeździ i jest zadowolonych

Komentarz

• howard7
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1120

djczas, nie chce robic OT z działu ale mialem "przyjemnosc testowania tej anteny na zasadzie porownania (jeden samochod dwa radia CB i dwie rozne anteny) i wypadla o wiele gorzej biorac pod uwage zasieg i czystosc modulacji (a przy CB ma to ogromne znaczenie jak na moj gost) ale zawsze moge sie mylic Pozdrawiam

Komentarz

• Luca
                    Rider
                    • 2004
                    • 524

Ja tam zrobiłem szybką piłkę, dziurka w dachu za anteną radiową, dobrze zabezpieczyłem, juz 3 lata i nic.......
                    A te plamki to tak jak koledzy piszą, czyścić :lol: :lol: :lol:
                    "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                    Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                    Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                    www.dynosoft.pl

Komentarz

• Piotrus
                      Rider
                      • 2004
                      • 524

Zamieszczone przez Luca
                      Ja tam zrobiłem szybką piłkę, dziurka w dachu za anteną radiową, dobrze zabezpieczyłem, juz 3 lata i nic.......
                      A te plamki to tak jak koledzy piszą, czyścić :lol: :lol: :lol:
                      I to jest najlepsze rozwiązanie. Magnes zawsze może porysować lakier (wiem, wiem - można przykleić folię ale co z kablem który obija się o dach?), do tego taka antena ma minimalnie gorsze parametry od montowanej na stałe do blachy nadwozia.
                      Piotruś
                      AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• howard7
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 1120

w pelni zgadzam sie z kolegami Luca, i Piotrus, antena mocowana na stale ZAWSZE bedzie lepsza od magnesu ale koledzy to jest temat o plamkach z rdzy a nie o antenach a my robimy OT i zachwile wszyscy dostaniemy po panowie forumowa aly ma wyscigi w robieniu pozadku i jest ostatnio bardzo aktywna proponuje zamknac OT i czekamy na odpowiedz kolegi autorus, czy udalo mu sie zwalczyc plamy boto chyba wszystko co w tym temacie jest jeszcze do powiedzenia a temat anten i CB jest na tym forum w innym miejjscu pozdrawiam

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Zamieszczone przez howard7
                          a my robimy OT i zachwile wszyscy dostaniemy po panowie forumowa aly ma wyscigi w robieniu pozadku i jest ostatnio bardzo aktywna proponuje zamknac OT
                          Forumowe ZOMO wpada z hukiem tylko wtedy, gdy potrzebne jest palowanie...
                          Czyli bzdety i nic nie wnoszace komentarze.

W tym przypadku mimo, ze temat zaczal sie od rdzy to jednak spowodowala to antena w ktorej kierunku potoczyla sie dyskusja.
                          Poza tym jest rzeczowa i ciekawa - w razie czego bedzie mozna wydzielic czesc tego tematu.

Prosze sie nie stresowac tylko pisac...

Pozdrawia starszy kapral MiKruS.
                          TDI 205PS

Komentarz

• autorus
                            Rider
                            • 2004
                            • 508

Koledzy ale skoda ma 1,5 roku jak pisałem a to znaczy że jeszcze pół roku gwarancji!
                            Muszę przecierpieć. A może przymocować do relingu dachowego? (mam combi)

Autorus

Komentarz

• howard7
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 1120

lepiej juz jest wykozystac mocowanie klapowe np. prezidenta daje pewnosc masy (ktora ma niebagatelne znaczenie) mam podobny problem do twojego (auto na gwarancji) a takie mocowanie polecam ze wzgledu na staly SWR a zaraz po gwarancji wiertarka i antena na stale zalaczam fotki (sory za jakosc ale z telefonu)
                              Załączone pliki

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

autorus, niestracisz gwarancji jak ci założą w aso (tzn. zrobią dziurkei wkrecą antene) a reszte zrobi monter CB

Komentarz

• howard7
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 1120

djczas, sorki ale do montowania wszelkiego typu urzadzeń raczej nie polecal bym ASO ja wole jednak pojezdzic poł roku z antena na uchwycie a potem załozyc sobie sam (przynajmniej bede pewny ze odpowiednio zabezpieczylem otworek) :diabelski_usmiech

[shadow=red:817f8b0ae7]nie bede dodawal kolejnej odpowiedzi bo zostane posadzony o spam ale:[/shadow:817f8b0ae7]
                                  Zamieszczone przez djczas
                                  howard7, oni mają tylko zrobić dziure czytaj uważnie
                                  a w poprzednim poscie jest
                                  (tzn. zrobią dziurkei wkrecą antene)

sorki wydaje mi sie ze czytam uwaznie a moim skromnym zdaniem
                                  miedzy tymi dwoma zabiegami powinno sie dokonac zabezpieczania
                                  ale nie chce sie klocic

djczas,

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

howard7, oni mają tylko zrobić dziure czytaj uważnie

Aby dobrze ustawic antene i skrecić ją monter (dobry monter) ją całą zdemontuje i założy jeszcze raz jak sie go o to poprosi lub sam to zrobi bez proszenia

Tak czy siak ja tylko sie zgadzam na to aby ASO zrobiło tylko odpowiednią dziurke a reszte osoby które to robią zawodowo

howard7

Komentarz

Pracuję...