Zamieszczone przez Zoltar
Moc silnika a naklejka na tylniej klapie.
Zwiń
X
-
Moc silnika a naklejka na tylniej klapie.
Witam,
Nurtuje mnie jedna rzecz w moim Szkodniku, pod maską mam silnik 1.9TDI (na silniku znaczek TDI jest cały szary) w książce serwisowej wyczytałem że silnik jest AGR ponadto w dowodzie rej. podana moc to 66KW natomiast na tylnej klapie pisze OCTAVIA GLX TDI (I czerwone). Z tego co wyczytałem na forum oznaczenie TDI (I czerwone) oznacza że silnika ma moc 110konni.
Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego moc silnika "nie zgadza się" z oznaczeniem na klapie (nie sądzę żeby ktoś zmienił najlejke, ale...)
Pozdrawiam
Dudek
-
-
Zamieszczone przez tomilA niektórzy dokładają RS :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Nie ma chyba co gdybać nad kolorem literki bo scenariusze zmian mogą być rożne. Załóżmy, że wcześniejszy właściciel dokleił sobie czerwone "i" bo mu odpadło.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Swojego czasu był taki temat w VW Passacie i wyszło na to, że zależy gdzie był składany to dawali takie albo inne "I" w napisie TDI na klapie, czasem "D" w tym napisie też było czerwone. Niemcy w ogóle nie chcą mieć takiego oznaczenia ze względu na to, że kiedyś było wiadomo jaki kto ma silnik po zobaczeniu napisu na klapie a teraz to już nie ma znaczenia podobno właśnie ze względu na to gdzie był składany. Może zarazili tym Skodę? Masz numer VIN, więc znajdź w sieci program który powie Ci po wpisaniu w nim tego numeru jakie masz wyposażenie, moc silnika, miejsce produkcji i takie tam inne duperele. Masz tu adres do postu o tym dekoderze http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&highlight=vin
A jeżeli była mocno walnięta to i szyba mogła pójść i wtedy dojdziesz po numerach ale mogła być puknięta lekko i szyba ocalała, kto to może wiedzieć...Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123nie sądzę zeby ktoś od tak sobie zmienił naklejkę tylko dla czerwonego "I"Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robert70ale podczas mycia odpadło mi wlaśnie to iprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cartel1są dwa wyjscia:
1. dupa była bita
2. celowa zmyłka poprzedniego właściciela
Komentarz
-
Komentarz