Witam,
pierwszy przeglad przede mną i zastanawiam sie czy kupować oryginalne filtry. Niby 100 zl to nie duzo ale moze nie warto przeplacac ale przede wszystkim czy ma to wpływ na gwarancje?
Witam pytałem dzis o filtry do octavii i oczwiscie sa w sklepie tylko tak...
powietrza bez problemu do tego silnika oleju równiez problem pojawił sie przy wyboże filtra paliwa :roll:
Jaki powinien byc filtr paliwa do silnika 1,9 101 km 74 KW z 2006r.
Ja opisze uwagę mechanika jak wymieniałem olej i filtr (oleju). Filtr miałem Filtrona (do silnika 1.4 TSI). Mechanik jak to zobaczył to wybałuszył oczy. Stwierdził, że on mi takiego filtra nie zamontuje, chyba, że się oprę na maxa. Powiedział, że zdarzało się, że jakaś tam część filtra się rozpuszczała w środku i jeśli wystąpiłby problem z silnikiem, mogliby na tej podstawie robić poważne problemy z naprawa gwarancyjną. Mann i ori są ok. Pewnie nie ma to znaczenia z filtrem kabinowym i powietrza, ale z olejowym wolałem nie ryzykować.
Ostatnio jak czycislem klime załozyłem kabinowy firmy Fiamm i musze przyznać, ze nie jestem z niego zadowolony, bo gdy jezdze bez klimy na samym dole przednia szyba jest przyparowana - wiec pewnie niebawem bedzie "wywalony" i zastapiony np. Filtornem - bo tu nie miałem nigdy takich "niedogodności"
teraz Knecht chyba należy do Mahle, nie znam dokładnie zależności między tymi firmami. Behr chyba też. W każdym razie chodzi o napis na pudełku żeby nie było dylematu jaki zamiennik wybrać np. Mahle czy Harta, Fotę itd :szeroki_usmiech
Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz