Witam
Noszę się z zamiarem zakupu O1 z silnikiem 1,8T - śni mi się po nocach wersja L&K, czarna w kombi. Bardzo bym prosił kolegów (no i może koleżanki) z forum którzy zetkneli się z takowym sprzętem o podzielenie się informacjami na co zwrócić uwagę przy zakupie. Interesuje mni też czy wersja z automatem nie sprawia problemów. Generalnie będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje pomocne w zakupie.
Aha generalnie w grę wchodzą roczniki tak gdzieś 2001 -2002 bo na takie mnie stać
Maru 123 - bardzo dziekuję za expresową kontre - widze że masz prawie to co mi się śni - różnica w tylko kolorze :lol: Nawet masz gaziorek - i właśnie też nad tym myśle.
Przy jakim przebiegu zakładałeś gaz?? i jaka to instalka - BRC?
[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 20:22 ]
a ijeszcze jedno - może nie czarna ale fajna - co o tym sądzicie
lpg założone przy około 160kkm. obecnie auto ma jakieś 215kkm i z tego co wiem obecny właściciel nie narzeka :wink: instalacja stag 300 czy jakoś tak więc żadne cudo a naprawdę dobra-oprócz wymiany filtrów nic się nie popsuło. spalanie ok 13l
Maru 123 - znaczy ten kruk to dobrze czy źle - bo nie wiem - jakoś trochę te kilometry mnie przrażają aż 200kkm - myślisz że warto zadzwonic i pogadać z gościem??
A co do gazu - mi mówili ze ponoć BRC są dobre - teraz chcą ok 3000plnów
:P
Maru 123 a czy ten napęd na 4 to jak sie ma w O1 - wiem że jest na sprzęgle Haldeks czy jakoś tam - to się nie psuje??
Ma też pytanie - jeśli wiesz - to czy można by przy zakupie podpiąć się Vagiem i zczytać błędy - jakieś sie pojawiają może często bądź będzie widać odrazu czy jest coś nie tak. W fabii nie mam z tym problemu - tylko gdzie jest spinka do Vaga w O1?? :szeroki_usmiech
Kurcze - zaczyna mi ślinka cieknąć co prawda nie czarna z bananami w środku - ale też nie wygląda źle - żeby jeszcze jeździłą tak jak wygląda :diabelski_usmiech no to będzie prawdziwe szczęście
Gawcio, jest fajna-dobry silnik, 4x4, pełen wypas brakuje tylko xenonów i navi. no i do tego servisowana więc łatwo sprawdzisz jej przeszłość, poza tym 1 właściciel :wink:
Maru 123 kurcze ksenony to właśnie ona ma - brak tylko NAVI z tego co przestudiowałem - nie wiem jakoś daleko ta Łódź - i troche za dużo jak na mnie - mam przeznaczone 23k PLN - czego mi w niej brakuje to relingów - na czym bede bagażnik przypinał
Jeśli nie będzie jakichś bardzo podejrzanych spraw to brałbym ją bez zastanowienia. Kupiona w polsce, serwisowana w ASO, JEDEN WŁAŚCICIEL. Świetna wersja, bardzo ładny kolor a do tego 4x4 - rewelacyjny egzemplarz!
w takich rocznikach mozesz liczyc, ze tylna klapa bedzie do robienia..
cewki tez nie sa nadzwyczaj wytrzymale..
spalanie u mnie:
jak mialem gaz (prins) - 14-15l po miescie trasa ok 12l, benzyna jakies 11l przy spokojnej jezdzie (po miescie)
teraz to inna bajka (brak gazu), spalanie benki - miasto 12 a trasa 8,5 ale przy spokojnej jezdzie... no i moc juz nie jest seryjna..
taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Dzięki wszystkim za podzielenie się opiniami - mam jeszcze jedną sprawę dotyczącą tego auta - czy występuje w nim koło dwumasowe??? i co jaki czas powinno wymieniać się w nim rozrząd - tzn - przy porzebiegu 200kkm ilo powinno być wpisów w KS
:roll:
Hm... z tego co się orientuję to w 1.8T nie ma dwumasy, przynajmniej nie słyszałem o żadnym przypadku co by trzeba było to wymieniać.
Jeśli chodzi o rozrząd, samochód ma już 6 lat i 200000km, przydało by się żeby teraz drugi raz zmienić jeśli do tej pory wymieniany był tylko raz. Koszt nie taki duży a spokój bezcenny.
L&K kombi granatowa 1.8T, gaz VSI PRINS od 150kkm, obecnie ~ 220 kkm, rocznik 2000 - żadnych problemów nie miałem. Czy jestem zadowolony ? Nowe zawsze lepsze , ale relatywnie jak na prawie 10 letni samochód uważam, że jest bardzo poprawnie.
Rozumiem że to limitowana wersja na cześć starszych panów praojców naszych octavek, rozumiem że full wypas, ładna skóra, super wyposażenie - jednym słowem najwyższa opcja.
Ale za cholere nie podoba mi się to plastikowe drewno rodem z garażowego tuningu (może się myle i to prawdziwa wiśnia - lite drewno - ale i tak wygląda fatalnie).
Odrzuca mnie i czar L&K pryska.
I ta czerwono bura wyklejka uważam że wygląda równie szpetnie w A8 w 126p w Octavi jak i w Golfie I jak i II z przełomu lat 80-90 na powiatowych numerach rejestracyjnych.
O gustach się nie dyskutuje, ale czy nie uważacie że to jest szpetne ?
Komentarz