[O2] 1,4 TSI jaki olej i co ile wymiana ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dydas
    Classic
    • 2010
    • 5

Zamieszczone przez tdi122
    Będzie nowy "bezwypadkowy" na otomoto
    :szeroki_usmiech
  • Jarek_wawa
    Rider
    • 2009
    • 283

Witam.
    Odebrałem nową 1,4 TSI i mam kilka wątpliwości.
    Mam zmienne okresy przeglądów i w książce napisane jest że pierwszy przegląd po 30 000km lub 2 latach (rozumiem że pierwsza wymiana oleju również wtedy). Jednak na naklejce na drzwiach mam przegląd za 15000km lub w 20 010 r - to dopiero super technologia. Pomylili się i chodziło o 2010, ale nadal nie wiem czy wymiana oleju "pokaże się" na desce (brak MAXI DOT) czy mam jechać po 15 tyś ?

Druga sprawa to jaki jest olej, czy sprawdzać jego poziom i ewentualnie dolewać ?

No i jeszcze pytanie o kurtyny, wersja Ambiente ma je w standardzie jednak ja mam oznaczenia tylko na przednich słupkach, a w salonie widziałem że mają oznaczenia na 3 rzędach. Czy ktoś kto ma Ambiente może mi to potwierdzić.

Pozdrawiam

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

komputer napisze ze chce zrobic przeglad nie musisz jechac po 15 tys zakładam ze masz qg1 czyli longlifa

jaki olej jak zostawisz tryb qg1 to norma oleju 504 czyli np shell 5w-30 vx itp
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

A instrukcje obslugi samochodu przeczytal. :idea: :?:

Tematy olejowe sa gdzie indziej na tym forum, czas poczytac, a nie zakladac kolejny temat, zeby kolejni mieli wiecej do przeczytania tematow nie w temacie.
        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...