[O2] Montaż reflektorów przeciwmgielnych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rzarziel
    Classic
    • 2010
    • 10

Ostatnio nabyłem nową O2 Fl.
    Przesiadłem się z benzyniaka na tdi 1.9.

Autko na dotarciu - 1000km

Mój problem jest następujący :
    Jak jadę w korku - autko mi gaśnie.
    Wiadomo, jaka to jazda - jedynka, dwója i stop.

Jak wyrzucę na luz podjeżdżając i wrzucę bieg 2 bo autko się toczy, gaśnie - wiadomo, za mała szybkość, ale jak wrzucę pierwszy bieg, to też się dławi i gaśnie.

Sam już nie wiem jak jeździć na takich małych szybkościach.
    Na 2 biegu - 2000 obr. osiąga dopiero przy 40km, ale jeździ się tez i 10km i 20km niestety.

Generalnie na 1 się tylko rusza, ale autko przy małych szybkościach nie akceptuje 2 biegu
  • radek radziszewski
    Ambiente
    • 2009
    • 131

Witajcie

Chciałem zamontować w reflektory jak w temacie przeciwmgielne w zderzaku LINK

I mam pytanie:

Moja octavia to wersja Ambiente z 2006r 1.9tdi czy trzeba ciągnąć przewody czy są może wyprowadzone gdzieś pod tymi zaślepkami ?

Czy da się wł przód niezależnie od tyłu ?

Jak to świeci i czy pomaga coś ?

Pozdrawiam,
    Radek

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

radek radziszewski, ambiente to miała halogeny. Chyba ze cos miałes zmieniane. Zobacz najpierw czy masz przełacznik od świateł dostosowany do halogenów.

[ Dodano: Nie 01 Lis, 09 00:03 ]
      Zamieszczone przez radek radziszewski
      Witajcie

Czy da się wł przód niezależnie od tyłu ?

Jak to świeci i czy pomaga coś ?

Pozdrawiam,
      Radek
      przód i tył sie włancza osobno. Wyciagniecie przełacznika raz włanacza przód - drugi raz - tył

Jak załozylem ksenony to halogeny tylko do ozdoby
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kropeck
        RS
        • 2009
        • 2319
        • Octavia II (1Z3)
        • BLF 1.6 FSI 115 KM

Jeśli jestem dobrze poinformowany, to halogeny z matowym odblaskiem na dole, może służyć jako światło dzienne. Szukam sobie takich, bo w sterowniku jest możliwość uruchomienia przeciwmgielnych jako dziennych [oczywiście odpowiednich przeciwmgielnych, czyli właśnie z tym matowym odblaskiem]. A mając ciut nowszy sterownik da się nawet uruchomić doświetlanie zakrętów :-)
        Pozdrawiam,
        Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

radek radziszewski, luknij na ten włacznik http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...6078591#414988 jak masz taki to powinny tez byc halogeny
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• radek radziszewski
            Ambiente
            • 2009
            • 131

Mam włącznik dokładnie taki jak na zdjęciu i wersję ambiente i jak wyciagam go raz to podswietla się na włączniku (tym okrągłym) światło przeciwmgielne przód ale nic się nie pali (bo nie ma lamp) jak pociągne raz jeszcze dalej to zapala się kontrolka na desce światło przeciwmgielne i zapala się przeciwmgielne z tyłu.

Ściągłem zaślepkę i po jednaj stronie (od pasażera) dynda sobie wtyczka jak przypuszczam właśnie do reflektora przeciwmgielnego po drugiej stronie jest jakieś druciarstwo taśmą szkota ale wtyczki nie widzę...

Tak na marginesie czemu nie wyrzuca spalonej żarówki błędu skoro nie świeci (chyba że na kompie wył reflektory) lub gdy nie ma samych reflektorów to nie wyrzuca błędu...

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Cos jest zmodzone, podczas naprawy ktos poszedl na skróty. Czyli instalacja jest, pozostaje wsadzic same reflektory i ew dorobic kostkę.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• kropeck
                RS
                • 2009
                • 2319
                • Octavia II (1Z3)
                • BLF 1.6 FSI 115 KM

A czy możecie mi potwierdzić moje informacje o tym, że przeciwmgielne z matowym odbłyśnikiem mogą służyć za dzienne?? Wiem jak to włączyć i chętnie skorzystam, aby zaoszczędzić swoje Night Break'ery (jak już je zamontuję :-) )
                Pozdrawiam,
                Michał

Komentarz

• paradygma
                  Classic
                  • 2008
                  • 22

kropecka,
                  możesz zdradzić jak to uruchomić, będe wdzięczny za podpowiedż
                  pozdrawiam

Komentarz

• radek radziszewski
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 131

Zamieszczone przez Maicroft
                    Cos jest zmodzone, podczas naprawy ktos poszedl na skróty. Czyli instalacja jest, pozostaje wsadzic same reflektory i ew dorobic kostkę.
                    powiem ci szczerze że w moim samochodzie zmodzone jest/było tyle rzeczy że chyba byście nie uwierzyli a ile jeszcze znajdę to aż się boję... jedynie dzięki interwencji Auto Świata udało mi się od dealera Korczyk przekładnię wywalczyć...

Na dzień dzisiejszy już to zlewam szkoda gadać.

Komentarz

• kropeck
                      RS
                      • 2009
                      • 2319
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BLF 1.6 FSI 115 KM

paradygma, Heh ... tak z pamięci?? :-) przy najbliższej wizycie w furce z kompem sprawdzę. Nie notuję takich rzeczy, ani nie zapamiętuję - po prostu wiem, że testowałem tę funkcję [jeśli mówimy o tym samym - przeciwmgielne jako dzienne] i działała - na pewno musi być włączony tryb skandynawski. Teraz szukam tylko lamp odpowiednich.
                      Pozdrawiam,
                      Michał

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Niestety, auto po dzwonie jak bylo robione na szybko i na handel to tak potem wyglada. Jak ktos robi dla siebie to czasem jest lepiej, ale nie zawsze, bo przeciez po co montowac to albo tamto.

Tam we wtyczkach moga byc wsadzone rezystory, wtedy komp nie bedzie krzyczal o zarowki.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• radek radziszewski
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 131

Będę miał chwilkę to podskoczę do elektryka aby obejrzał to druciarstwo - jak nie będzie większych problemów to zakupie dwa halogenki i założę żeby to jakoś wyglądało i aby każdy przycisk w kokpicie coś robił a nie był tylko od ozdoby...

Co do stanu samochodu to tak to jest jak się kupuje a się nie zna - zaufałem skodzie bo salon i myślałem naiwnie że oni coś tam dobrze sprawdzą i trele morele... I chodziarz mechanicznie samochód chodzi świetnie (na razie 17.000km) to z dzisiejszą wiedzą bym go na 100% nie kupił... Sam oddałem go do blacharza potem lakiernika żeby go jakoś poratowali - musiałem błagać bo nie chcieli po kimś poprawiać. Ogólnie dziś niemal wszystko można naprawić ale kto ma na to czas i nerwy ja od maja naprawiłem wymieniłem polakierowałem masę rzeczy i teraz sądzę że to auto może być warte ceny którą zapłaciłem ale w tedy nie było na pewno.

Komentarz

Pracuję...