W zawiasie to tylko wymien tylko amory na B6 i bedzie duzo lepiej.
Spalanie 2.0 TDI (BKD)
Zwiń
X
-
Spalanie 2.0 TDI (BKD)
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Spalanie 2.0 TDI (BKD)
wiem, ze tematy o spalaniu juz byly, ale chcialbym to zawezic, tylko do tego silnika, bo jest takich chyba stosunkowo malo. moze to byc info dla zastanawiajacych sie nad kupnem.
a wiec u mnie:
miasto - 7,5-8,5 L/100
trasa - 5,5-6,5 L/100
oczywiscie da sie wykrzesac wiecej, ale to jest powiedzmy "normalnie".
dodam jeszcze ze miasto to dojazd do pracy (10km) tam i z powrotem w raczej totalnym korku, klima i swiatla non stop, automat i bagaznik na dachu[na dachu jest tylko bagaznik :szeroki_usmiech ]
ciekaw jestem jak inni, bo ja jakim samochodem bym nie jezdzil, to zawsze mam sporo wieksze spalanie niz pozostali
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Warto dodac, ze sa to wyniki dla skrzyni DSG a nie manuala, oraz nadwozia combi.
U nas ten sam silnik i wyniki sa ogolnie takie same, moze w miescie miesci sie w 8l, ale miasto miastu nie rowne. Puki sie nie zagrzeje to ponizej 10l ciezko zejsc. Na plus trzeba dodac, ze dogrzewa sie troche szybciej niz taki AHF z Octy I
Komentarz
-
-
U mnie średnie spalanie to 6,2 - 6,5 l/100 km. Na baku przejeżdzam ok 750 -780 km do momentu zapalenia się rezerwy.(wtedy do baku wchodzi ok 48 l, do pierwszego odbicia pistoletu )( a tak a propo , faktycznie troche trzeba pogmerać pistoletem przy wlewie ) Większośc tras to jazda poza miastem, 70 km w jedną stronę do roboty i 70 km do domu , i tu przy spokojnej "emeryckiej" jeżdzie 80 - 100 km/h , komputerek miło zaskakuje , pokazując średnie spalanie od 4,7 - do 5,2 l/100. Przed wczoraj , po zatankowaniu , pokazał mi nawet zasięg 1080 km .(skubany )
Ciekawe dlaczego jak wracam z pracy to pali mi mniej .
Komentarz
-
-
Odgrzebuję stary temat spalania 2.0 TDI z DSG. Może komuś się przyda.
U mnie po przejechaniu niecałych 3000 km wyszło:
Miasto - 8 l/100 km ale w ostrych korkach może być i 10 l/100 km
Trasa - 5,6l/ 100 km
Trasa spokojnie - 5,1 l / 100 km.
Mniej będzie ciężko. Chyba żeby jechać 80 km/h non stop.
No i oczywiście jestem bardzo zadowolony z autaDSG
Komentarz
-
-
ostatnio wzialem na chwile auto mojego taty (moje stare dobre bkd) ktore za moich czasow nie schodzilo ponizej 7,5l i okolo 700km na jednym tankowaniu (to odczytane z komputera pokladowego po zatankowaniu) i to co zobaczylem mnie przerazilo - po zatankowaniu wyskoczylo 1180km, srednie 4,8 i tu rodzi sie pytanie:
- Czy on nie zepsuje tego samochodu? :diabelski_usmiech
szkoda jest nas dwoch :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftsrednie dla 2.0 TDI DSG trzeba przyjac miedzy 6.5-7l
U mnie waha się to w granicach 6,2/7,4. Jazdę spokojną uznaję za eksperymentalną bo długo się tak nie da :diabelski_usmiech . Wtedy osiągam 4,9/5,2. Jazda ekstremalna (moja ekstremalna, bo jak sadzę każdy przegina w swoim niepowtarzalnym stylu) - to 9/10
A z ostatnich podróży, to trasa Szczawnica-Brwinów (450km) ze średnią 96km/h - 6,2/100km
...i trasa czy miasto DSG THE BEST
[ Dodano: Sro 03 Sty, 07 15:32 ]
Acha - dodam że trasa Szcz/Br-ów z pełnym obciążeniam. Cztery osoby + pełniutki bagażnik!
Nara!Hokus-Pokus i dwumasa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofthubik, Czyli srednie dla 2.0 TDI DSG trzeba przyjac miedzy 6.5-7l przy cyklu mieszanym 50/50 i jest to wszystko do przyjecia
DSG jest super, rozwiało też moje wątpliwości odnośnie hamowania silnikiem w górach.DSG
Komentarz
-
-
U mnie na trasie (np. Wawa - Hel) od 5.8 do 6.2l/100km przy jeździe raczej dynamicznej (miejscami 130-140), ale bez przesady
Natomiast w mieście (Wawa) to zwłaszcza teraz w "zimie" to niestety 10 zassssysa (zwłaszcza jak zimny), no chyba, że koreczki się luzują (np. po świętach/wakacje/ferie) to wtedy spada do ok 8l. Zatem poza miastem jest, że tak powiem dobrzenatomiast w mieście to jak to w mieście - wir w baku :diabelski_usmiech
Dodam że skrzynia manualna - na razie do automatów nie mam przekonania ...RS Rulez !
Komentarz
-
-
Re: Spalanie 2.0 TDI (BKD)
Zamieszczone przez szkoda....ciekaw jestem jak inni, bo ja jakim samochodem bym nie jezdzil, to zawsze mam sporo wieksze spalanie niz pozostalipzdr!
Nie łam się ja na trasie palę więcej...Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Re: Spalanie 2.0 TDI (BKD)
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez szkoda....ciekaw jestem jak inni, bo ja jakim samochodem bym nie jezdzil, to zawsze mam sporo wieksze spalanie niz pozostalipzdr!
Nie łam się ja na trasie palę więcej...
tam powyżej napisałem" przy jeździe "normalnej"
ja "normalnie" raczej zawsze zamykam sie na trasie w 7,5Lsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VoldemortNo to panowie nieźle "butują". Pełen SANDAŁ :szeroki_usmiech Ja tak nie umiem :?
Się jakoś, coś w normie bez ściemniania mieszczę. Dość to ciekawe, bo nie powiem z jakimi prędkościami po tzw katowickiej się przemieszczałem ostatnio.
Pa!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
To ja dorzucę jeszcze swoje wyniki:
- miasto (z reguły dojazd do pracy 8km i powrót) - 6,5 l/100 - nie cisnę póki się piec nie rozgrzeje wiec na takim kawałku to raczej jazda w kapeluszu,
- trasa 5.0 - 6.0,
- autostrada Wrocław - Kraków - 6,5 przy śreniej V z komputera 130km/h - chociaż mi się wydaje że nie schodzę poniżej 150
No i skrzynia manual - nie ma jak to ręczne zapinanie biegów zwłaszcza gdy tak pięknie wchodzą 8)
pozdrawiamOctaIIAmbiente - ile fabryka dała
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ikrzysiek..... przy śreniej V z komputera 130km/h - chociaż mi się wydaje że nie schodzę poniżej 150....
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
no były też spore kawałki kiedy trochę mocniej domykałem szafę :twisted:
ale fakt, że dużo łatwiej położyć V średnią, bo żeby taką stratę potem odrobić to się trzeba trochę napracować :P
o ile na autostradzie łatwo wykręcić taką średnią to na zwykłej trasie 90 km/h V średniej jest dla mnie niebotycznym osiągnięciemOctaIIAmbiente - ile fabryka dała
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPawel Ty jestes rekordzista :twisted: :twisted: :twisted: :shock:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz