zakup skody octavi rs czy to warto ????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szybcioch
    Classic
    • 2010
    • 1

Walczyć będę z całą pewnością.
    Problem w tym, że do Gdyni, gdzie kupowałem auto, mam 300 km. Pojadę tam najwcześniej za miesiąc. Prędzej nie dam rady ze względu na pracę. A w innym salonie niż Plichty to gwarancji nie uznają.
    Pozostaje tylko poczekać.
  • ds rs
    Classic
    • 2009
    • 4

witam chciałbym kupić skodę octavię rs z 2001 z przebiegiem 16000 km .Proszę o poradę czy warto kupić taki samochód

Komentarz

• Tomaszek
      RS
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1545
      • Citroen

ds rs nie brakło jakiegoś zera w tym przebiegu :twisted:

Komentarz

• ds rs
        Classic
        • 2009
        • 4

sorki zaszedł mały błąd 160000 tyś km .czy ktoś jest mi doradzić ???

Komentarz

• _tm_
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 2333
          • Superb III (3V3)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

A jak Ci powiemy, że warto i go kupisz, a po przejechaniu 500 metrów złamie się na pół (bo był spawany z dwóch) to będziesz zadowolony ? Kolego, nikt nie wie o jakim samochodzie mówisz, więc co możemy Ci doradzić ?
          S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
          Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
          -------------------------------------------------------------------------
          O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
          O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
          O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Woytas
            Rider
            • 2008
            • 279

Poczytaj forum zanim napiszesz coś, na dodatek mało precyzyjnego, w pierwszym lepszym dziale. Po prostu poświęc chwil kilka na lekture, a wielu pytań wogóle nie zadasz.... a te które bedziesz miał pojawią się tam gdzie trzeba.

Witam na forum!

PS.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Po tym filmie mysle, ze RSa warto

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

ds rs, a ta RS to w Białymstoku stoi ?
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• ds rs
                Classic
                • 2009
                • 4

chodziło mi oto czy te samochody są warte zakupu ponieważ było ich bardzo mało .Jak się sprawdzają w codziennej ekspoatacji,średnie spalanie,naco zwracać uwagę przy kupnie takiego auta.

Komentarz

• custom
                  Drive
                  • 2008
                  • 44

Na trasie jadąc z przepisami w 7,5-8 ze spalaniem się zmieścisz ( chociaż moja żona kiedyś pojechała w trase 320km i gdy wróciła na kompie w poz 2 na spalaniu było 6,7 - nie wiem jak ona to zrobiła) w mieście 10-11 a w korkach to i 14.Zależy co kto lubi można 1.9 tdi podrobić do takich osiągów i nim jeździć a można mieć rs.Mnie osobiście denerwuje klekot diesla, chociaż jest ekonomiczniejszy.Na +rs wygląd wnętrza , ciut lepsze zawieszenie i hamulce.
                  Ja szukałem rs prawie 8miesięcy, wszystkie które oglądałem były tłuczone i nie mówię tu o porysowanych drzwiach czy obtartych zderzakach. Wszystko pięknie a przy pomiarze płyty okazuje się że przód ( tak jak napisał _tm_ ) jest od innego i na dodatek przesunięty w lewo o parę stopni.Można naprawę powypadkową zrobić dobrze ale lepiej wiedzieć co i w jaki sposób było robione ( w stodole aby na giełdę zrobić na niedziele). Większość tych samochodów zostało zatyranych i teraz są reanimowane( ktoś kto kupuje takie auto nowe i jeździ nim pare ładnych lat to może i dba a w miarę przyrostu ilości właścicieli różnie to bywa).
                  No i podstawowa w/g mnie sprawa jak ktoś kupuje takie auto to powinien się liczyć z kosztami części (droższe amory prawdopodobieństwo reg.turbiny itp) i z tym że paliwa to trochę bierze, a nie że przerobi się na gaz i jakoś będzie. A potem problemy.Zdarzają się też rs z gazem jak dla mnie to masakra.
                  To jest moje prywatne zdanie i jeśli ktoś ma rs z gazem niech nie bierze tego do siebie to jego decyzja.

Komentarz

• ds rs
                    Classic
                    • 2009
                    • 4

chłopaki zajechałem do wawy po rs totalny złom właściciel nawet nie protestował nigdy więcej nie chcę oglać takich SZROTÓW Z OBCIĘTĄ KLIMATYZACJAn

[ Dodano: Nie 08 Lis, 09 22:02 ]
                    szyba walnienta klima obcięta przedmuchy silnika bita z każdej strony oto co chciałem kupić to "octavia RS "

Komentarz

• rss
                      L&K
                      • 2009
                      • 1098

gdybys powiedzial gdzie 'to' stoi i kto to sprzedaje oszczedzilbys sobie podrozy, rozczarowania i nerwow ....
                      proponuje wrzucic informacje o tym padalcu na 'bezwypadkowe.net' (+ jak masz VIN i zdjecia to wogole bedzie super). oszczedzisz komus innemu rozczarowania a handlarzynie wyrobisz marke taka na jaka zasluguje.
                      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

Pracuję...