[O1] swiszczenie odczuwalne z tylu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wendetter
    Drive
    • 2009
    • 57

michal@gdynia, jasne.

[ Dodano: Nie 21 Mar, 10 10:03 ]
    Po niedzieli mają przyjść te felgi ATS Twister. Zobaczę jak będą wyglądały i albo kupię
    no daj znać w każdym bądź razie
  • speede
    Ambiente
    • 2007
    • 248

witam, mam taki dziwny objaw swiszczenia odczuwalne z lewego tulu za kierowca. Dzieje sie to przy predkosci od 20-70 pozniej cisza.Jest to w tym przdziale, ciagłe swieszczenie. Sprawdzalem szczeki i lozysko sa ok, lozysko w tym roku wymienialem. Ostatnio co robilem to zmienialem opony na zimowe i przerzucilem te co kiedys byly na przodzie wrzucilem na tyl. Czy mozliwe ze od opony jest takie denerwujace swiszczenie? opony sa z malym przebiegiem. Ale slychac tylko lewa strone. Co mozna jescze sprawdzic lub zrobic?

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

A powyżej 70 km/h cichnie? Opony potrafią bzyczeć że hej! Sprawdź jeszcze czy masz dobry kierunek toczenia na oponach. Jak sprawdzałeś i wszystko jest OK to zostaje jeszcze gwizdanie wiatru w tylnych drzwiach, było to gdzieś opisane, bodajże uszczelka od trójkątnego okienka dawała takie dźwięki.
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• speede
        Ambiente
        • 2007
        • 248

tak powyzej 70-80 cichnie. Strasznie denerwujace jest to swistanie. Opony zalozylem sa asymetryczne wiec nie ma tu znaczenia (napis outside na zawnatrz), z tym ze mam obawe ze te co byly na przodzie zalozylem na tyl. Popatrze jeszcze z ta uszczelka ale przed zmiana opon nie mialem takich bajerow z swistaniem. Dla testu zakleje uszczelke i sprawdze.

Komentarz

• Jeżyk
          Rider
          • 2009
          • 691

Mnie tam opony zimowe grają jak staremu gruźlikowi płucka i się tym nie przejmuję. Zawsze tak miałem po założeniu zimówek i już się przyzwyczaiłem. Opony głośniej świszczą ale są przynajmniej trwałe.
          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14885
            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez speede
            ale przed zmiana opon nie mialem takich bajerow z swistaniem.
            Uszczelka się zdarza (podobno). Ja tego nie przerabiałem. Ale skoro piszesz tak jak powyżej, to chyba w 100 % stawiałbym na opony. U mnie zawsze po zmianie na zimówki śwista przód przy przyspieszaniu, jak jadę bez gazu (niezależnie z jaką prędkością) to jest cicho. Depnę gaz i świst z przodu. Takie są moje zimówki, ale wolę świerszcza przez zimę i mieć komfort, że na śniegu dam radę.
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• speede
              Ambiente
              • 2007
              • 248

jednak u mnie to nie opony, zamienilem tak jak bylo wczesniej opony zas problem jest dalej swiszcze po przekroczeniu 20 km/h, zaklejalem drzwi tasma aby wyeliminowac dostawanie sie powietrza pod uszczelke i nic. Dlaje slychac swistanie. Nie wiem teraz co sprawdzic. Moze ktos ma podopbny problem to prosze dac znac. Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...